İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Spor
  4. Futbol
Futbol

Messi kaç para eder?

AliA11.07.200926 cevap6.524 görüntüleme
2007'den beri64 bin mesaj
#1
Messi kaç para eder?

94 milyon avro'ya Real Madrid'e transfer olan Cristiano Ronaldo, tüm Avrupa kamuoyunda yeni bir tartışma başlattı.AC Milan Başkanı Silvio Berlusconi, transfer ücretlerine yeni bir düzenleme getirilmesi konusunda bir an önce konuyla alakalı komitelerin kurulmasını isterken, UEFA Başkanı Michael Platini gelecek sezon transferler ile ilgili yeni bir düzenlemeye gidilebileciğinin sinyallerini verdi.

Futbol dünyası Real Madrid'in Kaka, Ronaldo ve Benzema'ya ödediği 210 milyon avro'yu tartışırken, ilginç bir açıklama da Chelsea Başkanı Roman Abromovic'ten geldi. Şu ana Chelsea'ye 500 milyon avro'ya yakın para akıtan Rus milyarderi, transfer pazarında ödenen rakamları yüksek bulduğunu ifade ederek, "Futbol gerçekten de ekonomik kazancı yüksek olan bir sektör ancak yapılan yatırımlardan zaman zaman karşılığını alamıyorsunuz. Transfer harcamaları bu şekilde devam ederse, kulüpler içerisinde çıkılamaz bir borç batağına sürüklenecek" dedi.

Transfer piyasasında tsunami etkisi yaratan Real Madrid'e tepkilerin arkası kesilmiyor. Son olarak Michael Platini de Ronaldo'nun 94 milyon avro'luk bonservis bedeline atıfta bulunarak "Kulüpler, ekonomik olarak kendilerine çekidüzen vermeleri gerekir. Bir kulübün iyi para kazanması demek, transfer piyasasındaki rakamları yükseltmesi anlamına gelmez. Önümüzdeki yıl, transfer dönemleriyle ilgili yeni düzenlemelere gitmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Dünyanın önde gelen futbol adamlarının Ronaldo transferiyle ilgili yorumlarının yanı sıra, futbol tüketicilerinin bakış açısı olayı çok daha farklı yerlere sürüklüyor. Futbolseverlerin büyük bölümü, Ronaldo'nun 94 milyon avro'luk bonservis bedelini abartı olarak yorumlarken, bazı kesimde Ronaldo tranferini şu soruyla yorumluyor; "Ronaldo 94 milyon avro ise Messi kaç para?"



HABER YORUM
Fatih ŞAMLIOĞLU:


Real Madrid Ronaldo'yu Kaka'dan önce transfer etseydi, Brezilya'nın bonservisi için Milan'a ödenecek rakam şüphesiz 65 milyon avro olmayacaktı.

Hem Milan çok daha fazla isteyecekti hem de Real Madrid, çok daha fazla bir rakamla İtalyan kulübünün kapısını çalmak zorunda kalacaktı. Gelişen olayları tesadüf olarak yorumlamak yerine Real Madrid'in bu konuda ortaya koyduğu stratejik hamlelere alkış tutmak lazım. Zira, Perez'in bu sezon Ronaldo'yu da Kaka'yı da Benzema'yı da transfer edeceği gün gibi aşikardı.

Ancak hepsinin bir sırası vardı... Real Madrid'in satınalma stratejisinden biraz sıyrılıp konumuza dönelin...

"Ronaldo 94 milyon avro eder mi?" Bu konuyu sadece rakam bazında tartışmak şüphesiz ekonomik futbola ihanet olur. Portekizli futbolcunun imza törenini milyonlarca insan izledi. Kimileri TV'den kimileri internetten... Real Madrid TV'nin imza töreni sırasında aldığı sanal reklam uygulamalarının ucu yok! Aynı şekilde Real Madrid'in internet sitesi de imza töreni sırasında bir an olsun kitlenmedi, sağda solda sallanan bannerler, minik rekmlamlar milyonlarca insana uzandı.

Statta yapılan SMS kampanyasını anlatmıyor, Santiaga Barnebau'da tüketilen içecek ve gıda mamullerinin hesabını yapmıyorum bile...

Ronaldo'nun imzasından sonra sadece İspanya'da iki saatte satılan forma sayısı iki bin... Formaların bir tanesi 85 avro civarında. Şu anda forma sayısında ulaşılan rakam 14 bin civarında. Gerisini diz düşünün artık. Ronaldo için ödenen 94 milyon avro, fazla. Yetenekleri sınırsız, biraz sorunlu, biraz bencil Ronaldo'nun ödenen 94 milyon avro'yu yeniden Real Madrid kasasına koyacağı şüphesiz.

KAYNAK
Cevaplar
2009'den beri1.142 mesaj
#2
Fazla etmez :)
2009'den beri3.297 mesaj
#3
Bedenine Sahip Olabilirsin Ama Ruhuma Asla :D
2009'den beri625 mesaj
#4
Messi'ye fiyat biçilemez:D:D
AliA Konuyu açan
2007'den beri64 bin mesaj
#5
Ugur.pc dedi: ↑
Fazla etmez :)
Yok artık.

Ronaldo'ya 94 Milyon Euro veriliyorsa bu adama 120 Milyon Euro vermeliler. Messi, Ronaldo'dan çok daha iyi bir oyuncu.

Tabi o parayı verecek bu kulüp çıkar mı bilmiyorum. :)
2008'den beri2.220 mesaj
#6
paha biçilemez.
messi en sevdiğim futbolculardan biri.
ayrıca ronaldo gibi antipatik de değil.
2007'den beri1.617 mesaj
#7
develuasyon böyle birşey işte :D hoş gerçi memet tupuz a 7-8 lira veriyorsan ronalde eder o kadar :D
2009'den beri228 mesaj
#8
Çook para eder :D
2008'den beri11 bin mesaj
#9
Ronaldo'dan iyi bir futbolcu ama onun kadar para vericeklerini sanmıyorum
2009'den beri1.644 mesaj
#10
çok para eder
2007'den beri5.147 mesaj
#11
leomessi dedi: ↑
Messi'ye fiyat biçilemez:D:D
Paranın satın alamadığı herşey için MasterCard :D
2009'den beri4.512 mesaj
#12
justsetmefree dedi: ↑
Paranın satın alamadığı herşey için MasterCard :D
Taksitte yapıyolar mı?:D
2009'den beri483 mesaj
#13
Ronalda 94 ise Messi En AZ 94 Çünkü İkiside Gerçekten çOK fELAKAETLER FAKAT 1 farkları var ronaldo biraz ... Her Gün Farklı Kızla Geziyo Paris hilton filan tanımıyo hepsini elden geçiriyo fakat messi efendi :D
2008'den beri21 bin mesaj
#14
100 ve üstü...
2008'den beri106 mesaj
#15
Ronaldo 94 milyon euro
Kaka 65 milyon euro

Messi ise paha biçilemez :D

Ronaldo 94 milyon veren zihniyet Messi'ye 150 milyon dan aşağı vermemelidir.
2008'den beri13 bin mesaj
#16
ronaldo iyi hoşta
böyle giderse 4 seneye biter..
fakat messi özel hayatı olsun , kişiliği olsun
uzun yıllar tüm futbolculara örnek olacak bir isim..
zaten futbolcu dünyası 2 ye ayrılır
messi ve diğerleri ...
2009'den beri3 mesaj
#17
1 Messi dünya türklerine bedeldir. :D
AliA Konuyu açan
2007'den beri64 bin mesaj
#18
Messi Real Madrid'e gitmek istiyorum desin Ronaldo'nun rekoru yalan olur.
2008'den beri297 mesaj
#19
messi barselona'ya barselona messi'ye yakışıyor deyimine tamamiyle katılıyorum benim gözümde 170 milyon avro.
2005'den beri19 bin mesaj
#20
Haberin başlığı messi kaç para eder, ama koca haber boyunca sadece Ronaldo konuşulmuş. Tek bir satırda yine başlıktaki soru sorulmuş.

BAŞLIKLA KONUNUN ALAKASI YOK !
2009'den beri313 mesaj
#21
bence en iyisi ama kimsenin messsi yi alabileceğini zanetmiyorum çünkü o parası için değil forması için oynuyo messi hem futbolcu hem de insan ama ronaldo sadece futbolcu o yüzden messi daha çok para eder
2009'den beri2.733 mesaj
#22
150 Milyon Avroyu gözden çıkarmaları lazım Messi için.
2008'den beri490 mesaj
#23
Zenginin parası fakirin cenesini yorar alacak kulupler düşünsün ne edeceğini
2009'den beri8.421 mesaj
#24
100 milyon Euro eder
2008'den beri2.439 mesaj
#25
Messi futbolu Barcelona'da bırakacak.Eğer ayrılma gibi bir niyeti olsaydı,Real Madrid sağa sola bakmaz direkt Messi'ye talip olurdu.Eğer Cristiano Ronaldo'yu referans olarak alırsak,Messi'nin bonservisi 100 milyon euro'dan fazla olurdu.
2009'den beri228 mesaj
#26
Messi Barcelona'da kalacaktır eminim.

Bundan dolayı KimSe Teklif yapmaz!
2009'den beri542 mesaj
#27
justsetmefree dedi: ↑
Paranın satın alamadığı herşey için MasterCard :D
:D:D

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.