İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

Microsoft Geri Adım Attı

Ordo ab chaO12.06.200916 cevap1.605 görüntüleme
2009'den beri3.511 mesaj
#1
Web tarayıcısı alanında tekel oluşturmaya çalıştığı sebebiyle büyük tepki toplayan Microsoft, Windows 7 ile bir nebze de olsa bu tepkilerin önüne geçmeye çalışıyor.

Piyasaya sürdüğü işletim sistemleri ile beraber Internet Explorer'ı verdiği gerekçesiyle özellikle diğer web tarayıcısı geliştiricilerinin tepkisini alan Microsoft, yeni işletim sistemiyle beraber geçmişte yaptığı bu uygulamadan kısmen de olsa vazgeçiyor. Rekabet kurallarına aykırı hareket ettiği için Avrupa Komisyonu'na dava edilen Microsoft, burdan büyük bir ceza almamak için kolları sıvadı.
Şirketten yapılan resmi açıklamada, Windows 7'nin, içinde Internet Explorer bulunmayan bir sürümünü piyasaya sürme planlarının olduğu belirtildi. Windows 7E adı verilecek olan bu sürüm 22 Ekim tarihinden itibaren sadece Avrupa'da piyasaya çıkacak.

:: Bu hamle Internet Explorer'ın sonunu getirir mi?

Yazan
: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net
Cevaplar
2009'den beri1.248 mesaj
#2
İnternet explorer windows tan ayrılırsa bi efsanenin çöküşü olabilir

İnternet explorer tarihe karışabilir
2009'den beri513 mesaj
#3
Microsoft'a müdahale yapılmaya başlandı. Gerçi kendi hazırladı sonunu, haksız rekabetten dolayı.
2008'den beri2.220 mesaj
#4
karışsın zaten :D netscape gibi olsun.Artık bazı şeylerin Microsoft'un tekelinden çıkma zamanı geldi.Firefox, Chrome gibi açık kaynak kodlu tarayıcılar varken İE bir hiç.Ben XP kullanırken İE'yi hiç kullanmadım.Diğer tarayıcılardan ne zaman haberim oldu o zaman onlara geçtim.
2009'den beri31 mesaj
#5
internet explorer'ın pazar payı windows'la birlikte gelmesine rağmen giderek azalıyo zaten. Eğer ie windows'tan ayrılırsa tek kurtuluşu microsoft'un ie'ın kalite ve performansını arttırması olur, diğer tarayıcılardan arakladığı özelliklerle barınamaz daha fazla
2008'den beri1.546 mesaj
#6
IE çok kasıyor. Firefox ve Chrome süperler.
2009'den beri5.774 mesaj
#7
İE zaten kötüydü yakında bitecek demek şu İE düşünsenize ie bitiyor 10 yıl sonra bir hacker ieyi chrome , firefox,safari,opera ve bütün tarayıcılardan kat kat iyi yapıp geri geliyor microsoft ne paralar verir ama ya efsanenin yıllar sonra çok iyi bir şekilde geri döndüğünü düşünün nasıl olur ama.
2009'den beri63 mesaj
#8
sonu olmaz tabiki çünkü microsoft böyle bir uygulama getirse de arka planda bir çok uygulamanın firefox yada diğer browserlar da problem çıkarmasını sağlıyor ama çok büyük ölçüde azalır kullanım tabi firefox ta uçuşa geçer bu arada.
2008'den beri9.100 mesaj
#9
Bu Microsoft'a bayağı bir pahalıya mal olur. Sistem güncellemelerinin de diğer tarayıcılar üzerinden yapılmasına imkan tanımak zorunda kalacak demektir. "Web tarayıcınız desteklenmiyor, IE6 ve üzeri tarayıcı yükleyin" tarzı mesajlara son... Ne diyim acaba o zaman bizi "Avrupa"dan sayar mı MS:laugh:
2009'den beri15 mesaj
#10
ie8 tam bir rezalet firefox en iyisi Farkındaysanız sadece Avrupa pazarında sürecekmiş ie olmayan sürümü olmaz böyle
2008'den beri97 mesaj
#11
Aldığınız Windows 7'yi yüklediğinizde ve tarayıcı olmadığından dolayı herhangi bir siteye giremediğinizde böyle gülebilecek misiniz bakalım :)

Avrupa Birliği'nin aldığı saçma/haksız karardan dolayı Microsoft'un bu sürümü çıkarması çok iyi olacak. AB'liler bilgisayarında tarayıcı bulamayınca, sitelere giremeyince bakalım neler olacak. Microsoft dersini vermiş oldu.
2009'den beri58 mesaj
#12
ie kendini düzenleme için kolları sıvasaydı, bu şekilde bir dava açılması bile söz konusu olmazdı. Bütün söylemlere karşı ie kendi bildiğini yaptı. Diğerlerine göre daha çok güvenli olduğu kesin. Çok fazla üstüne geliyorlar, diğer tarayıcılarda o kadar üstüne gelmediklerinden güvenli gibi gözüküyor. ie bitsin sıra da firefox var gibi :D
2009'den beri1.024 mesaj
#13
MeLankoLia dedi: ↑
karışsın zaten :D netscape gibi olsun.Artık bazı şeylerin Microsoft'un tekelinden çıkma zamanı geldi.Firefox, Chrome gibi açık kaynak kodlu tarayıcılar varken İE bir hiç.Ben XP kullanırken İE'yi hiç kullanmadım.Diğer tarayıcılardan ne zaman haberim oldu o zaman onlara geçtim.
yazık oldu netscape be.. ilk gözağrımızdı..
2009'den beri8.421 mesaj
#14
Mozilla 1.1 Sürümünden Beri Mozilla Kullanıyorum. IE Opsiyonel Tarayıcı olarak Gelirse Yarı yarıya Pazar kaybeder.!
2009'den beri1.206 mesaj
#15
ie siz bir windows düşünemiyorum.:hammer:
2009'den beri1.770 mesaj
#16
daha durun windowsun sonunu gözlüyorum :) aslinda kötü bir rakibin olmasi güzel ama söyle pazar payi linuxda yüzde 20 olsa ne olur merak ediyorum :)
2008'den beri1.094 mesaj
#17
IE den yana değilim. Chrome kullanıyorum.
fakat kaçak güreş yapmıyorki. Adam koskoca işletim sistemi çıkartmış içinde veriyor.
siz yokkende veriyordu varsınız yine veriyor.
kaldıramıyorsanız sizde işletim sistemi çıkartın...

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.