İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Ev Elektroniği
  4. Kombi / Şofben / Klima
Kombi / Şofben / Klima

Mobil Klimalar

Max2Life29.06.201311 cevap30.047 görüntüleme
2011'den beri487 mesaj
#1
Yaz sıcakları iyice bastırmaya başladı. Vantilatör yetmiyor artık. Kiracı oluncada klimayı her yere sök tak taşınmıyor.


Bunun için mobil klimalar hakkında görüşlerinizi merak ediyorum.

İnternette az araştırdım memnun kalanı da var hemen iade edenide var ama yorumlar hep eskiydi 2010 dan kalmaydı.

Bir de bu işten anlayan arkadaşlar varsa ne kadar elektrik harcar ortalama bir hesap çıkarabilirse aydınlatıcı olur.

Özellikle evinde kullananlar tecrübelerini yazarsa sevinirim. Artıları eksileri neler merak ediyorum. Almaya niyetim var.
Cevaplar
Max2Life Konuyu açan
2011'den beri487 mesaj
#2
mobil klima kullanan ya da bu işten anlayan yok mu?
2011'den beri9.780 mesaj
#3
Bir ara ben de niyetlenmiştim, alayım bir tane istediğim odaya gezdiririm diye. Ancak işin aslı pek öyle değil. Katalitik soba gibi gezemiyor :)

Çünkü resimde de gördüğün gibi o arkasındaki hortumdan müthiş bir sıcaklık veriyor ve bunu sen bir baca deliği gibi bir yer ile dışarı atmak mecburiyetindesin. Haliyle mobil kilimanın da mobilliği bek kalmıyor.

Btu da çok yüksek olmadığı ve istediğim gibi gezdiremeyeceğim için hemen vazgeçmiştim. Bir de su toplama için bir kap var mıydı yoksa onu da yanına sen mi ayarlıyordun pek hatırlamıyorum.

Sonuçta kullanan bir kişi yazarsa artı eksilerini belki benim de fikrim bir nebze değişebilir.
Max2Life Konuyu açan
2011'den beri487 mesaj
#5
eSa Kullanacağın odada cam kenarına yerleştirip camda 25 cm lik bir delik açıp boruyu dışarı veriyormuşsun. su haznesi içinde varmış ve belli zaman sonra suyu tahliye ediyormuşsun. Kimi sesinden şikayet edip iade etmiş ama yorumlar hep eski. Model değiştikçe belli sıkıntılar giderilmiştir diye düşünüyorum. Bu yüzden kullananlardan güncel yorum bekliyorum.
Gidip mağazadan sorabilirim ama satış taktiği var orda. O da işte kullanıcıların yorumu gibi gerekli artı/eksi yönlerini ortaya dökmüyor. O yüzden kullanıcı yorumu bekliyorum bende.
2010'den beri1.120 mesaj
#6
Bir ara biz düşünüyorduk gidip bir kaç yere sormuştuk bunların arkasındaki hortumu yine bir yere koymak gerekiyormuş çünkü ordan su çıkışı olucakmış kimisinde kendi haznesi varmış arada boşaltmak gerekiyormuş sadece adından belli mobil sonuçta istediğin yere götür ama duvar tipi bir klima kadar etki verir mi bilemem.
Max2Life Konuyu açan
2011'den beri487 mesaj
#7

http://vimeo.com/47616715


Sorun destek verdiğin linkteki videoyu (yukarıdaki video) izledim. Sanırım 2012 den kalma bu inceleme. Genel bir bilgi verdi, teşekkürler.

Fakat güncel modellerde durum ne onu merak ediyorum. forumda bu klimaların satışını yapan yada servisinde çalışan arkadaşlar varsa onlardan da geri dönüş almak isterim.

Hatta SDN Ekibi güzel bir inceleme hazırlasa keşke. Enine boyuna mobil klimaları incelese (fiyat, performans, elektirik tüketimi vs.) tamda sıcak havalarda serinletici etki yapar ;)
2009'den beri4.151 mesaj
#8
genel adı bodur klima uzun vadeli kullanımlar için ideal değil ! yani 2 seneden sonra sorunlar başlıyor , o sıcak hava atış hortumunun kısa boyutlu düşünün çünkü mesafe ne kadar uzarsa sorunlar o kadar çok oluyor ve mümkünse yerden yukarıda montajlayın ve hortum kıvrımlı kalmasın düz bir hat üzerinde kurmaya çalışın.
2011'den beri9.780 mesaj
#9
O zaman buradaki mobilite kavramı bizim düşündüğümüz gibi odan odaya dolaştırma değil. Evi taşırken veya istenildiğinde kendin sök götür anlamında kullanılıyor herhalde.
2010'den beri5.704 mesaj
#10
klima deyince 9köy akla gelir :)
benim fikrim eğer istanbul gibi büyük bir yerde yaşıyorsanız ve kendi eviniz varsa alın düzgün bir inverter klima bakın keyfinize :) Ufak dokunuşlarla tüm evi soğutabilmeniz mümkün :)
2013'den beri7 mesaj
#11
mobil klimanın tek eksiği biraz seslidir. teknisyenim umarım bilgi işinize yarar.
2012'den beri149 mesaj
#12
Mert Ahmet dedi: ↑
klima deyince @9köy akla gelir :)
benim fikrim eğer istanbul gibi büyük bir yerde yaşıyorsanız ve kendi eviniz varsa alın düzgün bir inverter klima bakın keyfinize :) Ufak dokunuşlarla tüm evi soğutabilmeniz mümkün :)
estağfirullah dostum, teşekkür ederim düşünceniz için şahsım adına biraz fazla olsada.

düzgün inverter konusunda aynen eğerki ortamınız uygunsa he rodanız aynı seviyede olmasa bile kalite bir inverter klima sizi memnun eder ortam müsaitse klim ahavay azda dağıtsa diğer odalarda olan 1-2 derece fark dahi insana güzel bir esinti olarak gelir uyurken dahi bunalmazsınız:)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.