Cevaplar
A
teşekkürler :)
K
malesef windows herzaman daha iyi olacaktır, bir gün bir şekilde durum değimez ise...
orada yazılanların çoğuda işletim sisteminin üstünlüklerinden değil de felsefi üstünlerinden bahsetmiş, özgürlük için, bedava olduğu için falan....
Linuxun iyi olduğunu kim söyledi ki?
E
Evet yani o linkte neden windows diğerlerinden daha iyi yazmalıydı ama işte.Evet saçma saçma şeylerden bahsetmişler en iyisi windows linux değil linux en iyi olsaydı birçok kişi bilir ve kullanırdı linuxun Türkiye'de ilerlemesi çok zor bir bilgisayar satan mağazaya gittiğinizde bilgisayarların neredeyse hepsinde windows vardır aynı şekilde reklamlarda da hep windows vista yok xp falan görüyoruz.Linux 5 kat ileri giderse windows 500 kat ileri gider.
Ama bazı lafları doğru ve bazı işleri güzel mesela istediğin programı araştırmadan bulmak ve tek tıkla birçoğunu güncellemek.
Birde şunu unutmuştum ne kadar windows alırsak amerikaya katkı sağlıyor.Of ya biz Amerika'dan nefret ediyoruz hiç aklımda yoktu biliyorumda yani resmen biz hala amerikaya yardım ediyoz.
B
Pardus, Ubuntu kullandım. Ama 1 haftaya kalmadı sildim. tekrar denedim. yine sildim
N
Pardus, Ubuntu kullandım. Ama 1 haftaya kalmadı sildim. tekrar denedim. yine sildim
Polemik oluşturmak için söylemiyorum ama bence sende bir problem var.
E
Dene dene sil kaç kere silip tekrar kurdun:D
H
bu tartışmaya dahil olmak istemezdim ama 2 ay linux kullanan birisinin kalkıp linux windowsdan iyi demeside beni çileden çıkartıyor bilgisi olmadan fikri olan insanlar yüzünden bu dünyanın başına neler geldi neler. Linux çekirdeği belki iyidir ama bırakın windows dan iyi olmasını kendi öz rakibi ve klonlandığı yer olan BSD çekirdeğinden kat ve kat berbattır. Linux kullanan kitlenin büyük bir çoğunluğunun linux kullanmasının nedeni sadece ve sadece "herkes windows kullanıyor ben bi windowsa ayar olayım" düşüncesinden öteye gitmez en azından gördüğüm ve muhattap olduğum birçok kullanıcı bu düşüncedeydi ve Linux hayatlarında asla önemli bir yere sahip değildi ve olamaz dı çünkü yeterli değildi ve hatta yeterli olmasını beklemek aklı selim bir insan düşüncesi de olamaz göz var nizam var. ama bunlara rağmen Linux kullanan ve linuxdan bihaber olan kullanıcılar ki bunlar ta kendileri oluyor fanatik kitle bir windows uygulamasının çalıştırılması için wine önerebilecek kadar cahiller neden çok iyi olan bir işletim sisteminde wine ( windows emulatörü ) kullanayim ki sizin süper ultra iyi işletim sisteminizde benim gerçek ihtiyaçlarımı karşılayacak bir yazılım neden yokki. Linux sistemlerde neredeyse öntanımlı olan Firefox bile windows da daha iyi bir performansla çalışırken şaşkın linuxcuların kalkıp Linux windows dan iyi demesi insanı öfkelendiriyor.
C
Linux windows'dan iyi falan filan değil.
Sadece Windows'a göre artıları yazıyor burda
Windowsun artılarını yazmak uzun süreceği için linuxun kini yazmışlar.
ben napıyım bilgisayarı ;
DirectX 10 kullanamadan
istediğim yazılımı kullanamadan
oyun oynayamadan
ne işe yarar bir bilgisayar?
sadece internete bağlanmak ve film izlemek mi?
bunu yapan cep telefonlarıda var...
H
windows dan iyi yönleri var fakat bu görüşü savunan 2 aylık linux kullanıcıları bunları bilmiyor ve anlatamıyor sadece ezberden konuşuyorlar
hangisi daha ii diye karsılastırmıycam ama biraz saygılı olmanızı beklerdim.
niye mi?
şöyle düşünün siz bir yazılımcı olsanız günlerce hatta haftalarca yazdıgınız programlar vs. hiç bi hak talep etmeden herkezle paylasırmıydınız.işte bu insanlar sadece sizin için gönüllü olarak bu işleri yapıyolar.
tmm windows daha ii olabilir peki ne için ii dünyanın en çok yıllık cirosu olan microsoft oldugu için.
peki aynı şeyi linux yapsa o kadar para ile bu yazılımın ne kadar geliştirilebilecegini siz düşünün.
tek istedim windosws daha ii olabilir ama bu kadar insanın emegiyle alay etmeyin!!!
E
HaPS arkadaşın öfkesinin nedeni cehalet olmasın derim. Microsoft'un dümen suyundan ayrılmayan arkadaşlar Bill'den para alıyor diyeceğim ama buda mümkün değil o zaman nedir bu windows yaltakçılığı. Bir tarafta ardında milyarlarca dolarlık bir gücün olduğu işletim sistemi diğer tarafta bir hegomanyayı yıkmaya çalışan bir azınlık. O azınlığın yaptığı her çaba bence özeldir ve her türlü ilgiyi ve "SAYGI"'yı sonuna kadar hak ediyor. Linux hem felsefi olarak hemde yapı olarak windowstan daha iyidir ve sağlamdır. Linux kullanıcılarıda benim gözümde birer kahramandır ve hepsini gıptayla izlemekteyim. Yıllardır sırf Microsofta verdimiz para bile eğitim sistemimizi düzeltmeye yeterdi bu yüzden bu hegomanyayı yıkacak her türlü çaba bence kutsaldır. Bu nedenle Linux'un adını almadan önce destur çekmek gerek.
E
Valla en çok sevinen benim o zaman microsofta hiç para vermedim xpim kopya programların internetten indirme satın almalı değil office 2007im kopya.Oyunlarımın 3 ya da 4 ü kopya gerisi orjinal ama 5 tl yani 5 tllişk cdnin içinde orjinalinin cracki var.
Ffreewill
2008'den beri7.637 mesaj
ee o zaman bende olayı başka yere çekeyim daha da kızşsın ortalık bence windows ta linux ta yalan en güzeli macos :D:D kullandınmı deyin valla nasip olmadı ama şaka bi yana benim gibi oyun oynayan biris iseniz kalkıp kimse linux kullanmaz ;) linuxda kullandım ubuntu halada kullanırım ama internet ve kişisel işlem için
H
destede kart biter linuxcularda dümen bitmez :D şimdide bedava veriyorlar emek var saygı göster demeye başladılar saygı felan göstermek zorunda değilim windows da da kullanabileceğiniz birsürü bedava program var hemde çok kaliteli :) linux öyle yapsa linux böyle yapsa diye savunan arkadaşlar daha linux un ne olup ne olmadığından bi haber linux nedir ? bir kurum mu ? bir vakıf mı ? nedir ? IBM in Novell in RedHat in bedava edindiği çekirdek ve bileşenlerini parayla başkasına veya kurumlara satmasımı ? siz nasıl bir çarkın içinde nasıl kandırıldığınızı göremiyecek kadar körsünüz.
E
Bu cümlelerinle ne kadar Linux bilgin olduğunu gösterdin. Aferin sana bu yolda devam et, elbet Bill bir gün sana teşekürlerini sunar :icon_:
destede kart biter linuxcularda dümen bitmez :D şimdide bedava veriyorlar emek var saygı göster demeye başladılar saygı felan göstermek zorunda değilim windows da da kullanabileceğiniz birsürü bedava program var hemde çok kaliteli :) linux öyle yapsa linux böyle yapsa diye savunan arkadaşlar daha linux un ne olup ne olmadığından bi haber linux nedir ? bir kurum mu ? bir vakıf mı ? nedir ? IBM in Novell in RedHat in bedava edindiği çekirdek ve bileşenlerini parayla başkasına veya kurumlara satmasımı ? siz nasıl bir çarkın içinde nasıl kandırıldığınızı göremiyecek kadar körsünüz.
valla bravo sanki microsoft seninmiş gibi konustun hll olsun sana sen böle devam et zaten senin gibiler olduktan sonra microsoftun sırtı yere gelmez.
eger linux olmasaydı bilki windowsda bu kadar gelişemezdi bari bunun için saygı duy.
Y
Eğer bir konuda Haps varsa kesinlikle tartışmaya katılmam.
Site harika çok işime yarayacak. Çok teşekkürler arkadaşım.
Paylaşım için çok teşekkürler. Eskiden beri bildiğim bir sitedir kendisi.
destede kart biter linuxcularda dümen bitmez :D
Bu sözden sonra hiçbir cevap veremeye gerek yok. Debian GNU / Linux kullanmaya devam.
C
Muhaha linux olmasa windows gelişemezdi dedi adam yha :D
Windows'un rakibi Apple'dır.
O yüzden Windows daima MacOS ile rekabet içindedir.
MacOS gelişir Windows gelişir, Linux kendi kendine takılır.
Gelişmiş gelişmemiş sadece %1'in umrundadır...
O %1'in içindekilerde her yere girip Linux çok hızlı gelişiyor yazar.
%1 dediğim Linux'un kullanım payıdır.
Piyasada sistemine Linux yüklü insan sayısı yuzde 1dir.
artık gercekten cvp bile yazmak istemiyorum çünkü hiçbirşey hakında bilgisi olmayıp atıp tutan cahil insanlara laf anlatmak cok zor bi durum.son olarak şunu söleyim.
Ne için serverlarda en cok kullanılan işletim sistemi linux?
Çünkü bir windows işletim sistemi olan pc i acın ve 3 gün kapatmayın sonra kullanmaya calısın(tabi kullanabilirseniz).
ama linux sistemlerde 3-gün deil 3 sene sonrada ilk acıldıgı gibi performans göstermektedir.
nerdenmi biliyorum?
Türkiye ye interneti dagıtan ODTU serverları linux sistem le calısıyor?
(yani burda size bişeyler anlatmamı saglayan yine linux)
ve bu server 4 yıl öncesine kadar 12 yıl boyunca hiç kapatılmadı veya restart çekilmedi.4 yıl önce ise Bakım calısması nedeniyle Sistemin calısmasına 1 saatlik ara verildi.
neyse herhalde bişeyler anlatabilmişimdir.Kusura bakmayın benden bu kadar daha fazla laf anlatmaya calısmayacagım!
bir
V
Arkadaşlar meseleyi birde değişik yönden ele alın ;
Pardus 33 kişilik çalışanların ürünü tabi çekirdek linux ama adamları burdan tebrik ediyorum çok güzel iş çıkarmışlar ve eğer kalkınmak istiyorsan kendi değerlerimize değer vermeliyiz.iyi veya kötü pardus.
ikincisi windows nasıl linuxten iyi olur anlamadım.bir arkadaş bilinçsizce demişki "linux iyi olsa herkes bilir kullanırdı" arkadaşım linux bir gönül topluluğu adamlar reklammı yapıyor.bill vistaya alt-tab özelliğine 3 boyut kattı adam ne biçim reklam yaptı oysaki yıllarca compiz fusion var.kısaca sana cevabım bilgisayarı bilen linuxu er yada geç bilir,bilmiyorsa sıradan kullanıcıdır.
yine aynı arkadaş demişki linux "5 kat ilerlese windows 500 kat ilerler"miş.arkadaşım microsoftun binlerce mühendisi var oysa linux öylemi.bilgisayardan çok anlıyorsan katıl gönüllü topluluguna linuxe katkı yap.
diğer bir konuda microsoft bilgisayar pazarında ilk oluşuyla büyük pay sahibi oldu.neden mi çünkü şuan okullarda office gösteriliyor,windows kullanılıyor.kimileri linuxu kullanmak zor diyor,arkadaşım sen windowsu ilk kullanarken ananın karnındamı öğrendin,hiçmi zorlanmadın.klasör,dosya nedir biliyormuydun önceden(mesela ben ilk bilg. açıtıgımda bilmezdim!)
bir arkadaş "bütün satılan bilgisayarlarda windows kurulu" diye bir karşılaştırma yapmış.microsoft bu işleri parayla hallediyor,ve iki tarafta para kazanıyor(microsoft-Bilgisayar firması)...
oyun konusuna gelince;microsoft oyun firmalarını tabiri caizse tehdit ediyor-ki linux tabanlı çıkaramazsın diye.eğer çıkarırsan ben yokum gibisinden.yoksa oyun firmaları için bu çokta zor olmasa gerek.gün gelirde bilinçli bilgisayar kullanıcısı yani linuxculer çoğalırsa oyun firmalarıda
microsofta resti çekebilir.
hız+güvenlik+gizlilik+ücret (sıfır)+donanım+yer kaplaması+özgürlük değerlendirmelerinde linux açık ara önde
oyun+program genişiliğ+ücret çoklugu+yüksek donanım gerekliliği+sınırlılık değerlendirmelerinde windows önde...
gerisi bilgisayar kullanana kalmış...
Y
Lütfen bırakın Windows yalakaları kullanmasın Linux'u. Basit bir efektle sevinsinler ne hadlerine compiz.
Virüslerle boğuşsunlar. Korkudan internete giremesinler, antivirüslere işletim sistemlerine milyarlar ödesinler, bir çocuk C'nin içini silsin; çöksün her şeylerini kaybetsinler.
Bill Gates'i zengin etsinler, Özgürlüğü Windows'un "benden iyi mi bileceksiniz" diye tek temayla gönderdiği işletim sistemlerinde yaşasınlar.
Lİste çok uzar da boşverin değmez...
V
Muhaha linux olmasa windows gelişemezdi dedi adam yha :D
Windows'un rakibi Apple'dır.
O yüzden Windows daima MacOS ile rekabet içindedir.
MacOS gelişir Windows gelişir, Linux kendi kendine takılır.
Gelişmiş gelişmemiş sadece %1'in umrundadır...
O %1'in içindekilerde her yere girip Linux çok hızlı gelişiyor yazar.
%1 dediğim Linux'un kullanım payıdır.
Piyasada sistemine Linux yüklü insan sayısı yuzde 1dir.
sana kısa ve öz cevap vereceğim belki anlarsın!!!
geçenlerde microsoft üst yönetici googlenın office yapma ihtimaliyle ilgili şöyle bir söz söyledi...
--bizim rakibimiz openoffice dir.google yı bu kulvarda takmıyoruz bile
ayrıca adamlar firefoxun başarısını kabul ettiler.hatta tebrik ettiler.
ve bildiğim kadarıyla google ve youtube linux tabanlı ...eğer hazıra konan biri değilde araştıran biriysen 10 dk nı almaz bu dediklerimi araştır,ve microsoft ile linux u kıyas et...
K
Arkadaşlar tartışmayı saçma sapan yönlere çekiyorsunuz, yok linuz kullananlar kahramanmış, yok onlara saygı duyulması gerekirmiş yok linuxu eleştirenler linuztan anlamazmış sadece ben anlarmışım mantığı falan...
İlk baş tartışmayı böyle yüzeysel durumlara getirmeyin, ben kişisel oalrak linux u sadece serverda kullanıyorum...
Ama günlük yaşamda windows en iyisi bunu yüzeysel mantık olarak değerlendiremezsiniz. Yok amerikaya para kaptırıyormuşuz falan (dünyada yaşamıyorsunuz heralde, her sektörde paralar amerikaya akar, onu geçtim ülkeler rezervlerini dolar olarak tutar, şimdi bunutartışıp konunun amacını mı saptıralım)
Şuanda en mükemmel işletim sistemi windowstur, ta win95 den buyana...Asıl saygı duyulması gerekiyorsa windowsa saygı duyalım hayatımızı kolaylaştırdığı için...
Y
Kyle o senin görüşün. Bence Mükemmel kelimesi üzerinde biraz düşünmen lazım.
Ben de diyorum ki en muhteşem işletim sistemi Ubuntu'dur (mesela) Oldu mu?
Kendi görüşlerini delilmiş gibi sunma bence... Eğer insanlar en çok onu kullanıyor diyorsan insanlar en çok ie6'yı da kullanıyor. Şimdi kalkıp ie6 en mükemmel web tarayıcı mıdır diyeceğiz. ???
V
Kendi adıma konuşmak gerekirse.bilgisayarımda pardus ve xp kurulu.
xp de kod yazdığım programlar kurulu hatta şunuda açık söyliyeyim visual studio 2008 kullanıyorum.sonra xp de ayda bi kere zamanım kalınca canım sıkılınca oyun oynuyorum,yarış futbol gibi.
gelelim pardusa..pardusu genel olarak kullanmak için kurdum.kod yazmadığım ve oyun oynamadıgım zaman onu kullanıyorum.
şimdi bu itiraflardan sonra kimse bana "bak arkadaşım sende microsoft kullanıyorsun,linuxden daha iyidir" diyemez.ben iyi yapılan her işi mertce ve bilgimce söylerim,
iki sistemi kullanan biri olarak linux kullanım bakımından 3 adım önde...
birgün linux tabanında kod yazmayı öğrenir geliştirirsem kendimi şunuda söylemek isterim windowsu hiç kurmam...
+not:biz sizden windows kullanmayın demiyoruz,microsofta sövün demiyoruz sadece linuxun başarısını göz ardı etmeyin ve küçümsemeyin ve kıyaslamayı tarafsızca yapın o kadar...(++not: ben linuxcu değilim,kaliteci ve özgürlükçüyüm...)
herkese saygılar...
K
Kyle o senin görüşün. Bence Mükemmel kelimesi üzerinde biraz düşünmen lazım.
Ben de diyorum ki en muhteşem işletim sistemi Ubuntu'dur (mesela) Oldu mu?
Kendi görüşlerini delilmiş gibi sunma bence... Eğer insanlar en çok onu kullanıyor diyorsan insanlar en çok ie6'yı da kullanıyor. Şimdi kalkıp ie6 en mükemmel web tarayıcı mıdır diyeceğiz. ???
Tabiki ie6 dan daha güzel bir tarayıcı yapılmadı şimdiye kadar, o kadar kişi kullanıyorsa vardır bir bildikleri...
Y
Bunu da dedin ya ben ne diyeyim sana!
Cevabını yaz
Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.