İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDN Forum
  3. Genel Haberler
  4. Teknoloji Haberleri
Teknoloji Haberleri

Nvidia Ion, Atom'u Kanatlandırıyor

Peter21.03.20090 cevap948 görüntüleme
#1
Nvidia'nın yeni GeForce 9400 yongaseti, şirkete yeni bir ün kattı. Çünkü bu yongaseti pazarın tam ihtiyaç duyduğu teknolojileri barındırıyor:
  • Intel işlemcileriyle uyumlu ve bu işlemciler güç tüketimi alanında AMD'nin Phenom II işlemcileri çıkana kadar rakipsizdiler.
  • Grafik işlemcisi son derece güncel ve giriş düzey harici GeForce kartlara yakın bir başarım sergilemesinin yanında HD video hızlandırabiliyor.
  • Bunların hepsini çok düşük bir güç karşılığında ve küçücük bir baskı devre kartı üzerinde yapıyor.

GeForce 9400 ve mobil sürümü 9400M Intel'in yongasetlerini solda sıfır bırakıyor. Özellikle grafik başarımı gerek masaüstü gerekse de dizüstü altyapılarda hatırı sayılır oranda yüksek. Üstelik Apple'ın da yeni nesil MacBook dizüstü bilgisayarlarında Intel'in kendi altyapısını bir kenara atıp Nvidia'ya geçtiğini söyleyelim.
Fakat standart masaüstü ve dizüstü bilgisayarların da ötesinde Nvidia şu anki zor ekonomi koşulları altında Netbook ve Nettop pazarına yönelmiş durumda. Şirket bu pazarda da söz sahibi olabilmek amacıyla Ion altyapısını geliştirdi. Birkaç hafta önce Ion referans altyapısı kendini göstermişti: Nvidia 9400M yongasetli bir Pico-ITX anakart ve bu anakart üzerinde tümleşik Intel Atom işlemcisi.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.