İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

OLPC İçin Windows XP Hazır

Alengirli26.07.20083 cevap2.927 görüntüleme
#1
Gelişmekte olan ülkelerin okullarına gönderilmek üzere XO dizüstü bilgisayarların işletim sistemleri de tamamlandı. Son haliyle XO kaça mal oluyor?

Microsoft, OLPC(One Laptop Per Child - Her Çocuğa Bir Dizüstü) organizasyonu için hazırladığı işletim sistemlerini tamamladığını açıkladı. Özellikleri ve sistem gereksinimleri düşürülmüş olan Windows XP'ler, üreticilere gönderildi. Bu sistemler, OLPC'nin belirli XO dizüstü bilgisayarlarına yüklenerek, gelişmekte olan ülkelerdeki okullarda kullanılacak.

Asgari donanımı, küçük ekranı ve flash tabanlı program depolamasıyla 200 dolar civarında ücrete sahip olan XO dizüstü bilgisayarlar, ayrıca çok daha basit ve ücretsiz bir Linux çeşidi olan Sugar ile de çalışıyor. Bakalım Microsoft, OLPC benzeri konfigürasyonlarda Linux'un karşısında tutunabilecek mi?
Bilgi İçin: OLPC
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net
Cevaplar
Hakkı Alkan Yönetici
#2
Maliyetin 200 dolar olmasında en büyük etkenlerden biri de sanırım işletim sistemi. Sadece işletim sisteminin fiyatı da verilseymiş harika olurmuş.
Alengirli Konuyu açan
#3
Her yerde aradım lakin işletim sistemi bu haliyle son kullanıcıya satılmayacağı için bir fiyat belirlememişler muhtemelen.
#4
cocugum olsa eee pc alırım :)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.