İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Donanım
  4. Donanım Sorunları ve Çözümler
Donanım Sorunları ve Çözümler

PC Hızlandırma

OnurFK03.08.20117 cevap3.084 görüntüleme
2011'den beri1.845 mesaj
#1
Rami Birşey Satın Almadan Nasıl Büyütebilirim ?

Tabi Böyle Birşey Varsa Lütfen Bilginiz varsa Söyleyin.
Cevaplar
2011'den beri594 mesaj
#2
iki ucundan çekip büyütebilirsin.
2011'den beri2.213 mesaj
#3
birşey satın almadan büyütebileceğin tek şey kasadaki toz ve kir boyutudur.. böyle bir şeyin imkanı yok.. Hard Disk boyutu yuksekse ramlere uygun sekılde sanal bellek olayını yukseltebılırsın ama bu buyuk bir performans hızlandırma sağlamaz. sadece dusuk ram oldugunda veri kaybını en aza ındırır. ayrıca windows vista ve windows 7 de readyboost özellikli flashbellekleri ram gibi kullanabiliyorsun. ne kadar yararlıdır bilmiyorum ama ramlerin dusukse ve pc hızlanmasını ıstıyorsan pamuk eller cebe olucak. ram pc parçalarının arasında en yararlı/en ucuzudur.
2011'den beri232 mesaj
#4
Böyle birşey yapamassın
OnurFK Konuyu açan
2011'den beri1.845 mesaj
#5
hızını ?

---------- Post added at 13:17 ---------- Previous post was at 13:17 ----------

hızını derken görünürde birsey olmadan pc yi daha kullanıslı hale getirmek anlamında
2010'den beri584 mesaj
#6
Gereksiz şeyleri kaldırarak başarabilirsin.Yani ne olabilir Msconfig den işe yaramayan programların işaretlerini kaldırabilirsin.(Detaylı araştırma yap!).Hdd den gereksiz şeyleri silebilirsin.
2008'den beri156 mesaj
#7
donanım da en ucuz yoldan ram takviyesi yapmak bilgisayarı hızlandırır yazılım olarak AVG PC Tune Up öneririm geerksiz sistem servislerinin kapatılması için yönlendiriyor ayrıca diğer tüm bakım programlarının işini yapabiliyor gereksiz dosya silme, defrag, regedit temizliği, sistem ince ayar gibi
2011'den beri44 mesaj
#8
Tek çare yazılımı verimli kullanmak veya Hız aşırtma sistemi hızlandırır fakat kapasiteyle ilgili problem devam eder.

Ram boyutu nedir?? Eğer 1gb veya üstü ise win7 home basic X64 kurmanı tavsiye ederim. Kendim 1gb bellekli sistemde xp ve sonrasında win7 x64 denedim.Çok daha rahat ve sorunsuz çalışıyor sistem. Xp bir süre sonra gerek update'ler, gerek yüklenen programlar yüzünden kafayı üşütüyor.Arkadaşın dediği üzere, ince ayar sanal bellek dosyasını büyütme, arka plan program ayarları, görselliği azaltma gibi yollarla sonuç alabilmek mümkün.

Dipnot: Sistem Disk Belleği dosyasını varsa c:'den kaldırıp, diğer harddisk veya disk bölümüne örneğin d: ye almak az da olsa performansa + sağlıyor. Fakat taşınan bölüm veya diskte bellek dosyası miktarından fazla boş alan olması çok önemli yoksa dolmak üzere olan diske aktarılırsa yavaşlama hatta kasma bile olabilir.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.