Bilgisayarım 1 hafta önce win10 yaptım ve oyunlardaki fps im 60 a sabitlendi. eskiden de win10 kullanıyordum lakin onda xbox dvr ı kapatınca düzelmişti. şimdi xbox dvr yok yakalamalar var ayarlardan onu kapattım msconfigten de kapattım ama düzelmedi birde nvidia gtx 960m var pc de nvidia denetim masasından vync yi kapat dediler o yoktu biraz araştırınca düşey senkronizasyon u kapattım ama halen 60 fps almaktayım oyunda vsync de kapalı ama artık internette çözüm bulamadığım için son çare olarak forumlara yazıyorum
Sabit 60 FPS Sıkıntısı
Cevaplar
Oynadığınız oyunu açın ve yan tarafa görev yöneticisindeki parametrik kısmı koyun ekran kartı kullanıma bakın %100 oluyor ise artık ekran kartınız o kadar fps verebiliyordur ama %70, 80 kullanım değeri varsa yeniden yardımcı olalım.
ne güzel işte reis daha ne istiyorsun.
win8.1 pro kullanırken sıkıntı yoktu ama win10 na geçince niye böyle bişey yapsın bide parametrik dediğin şey PID mı abiŞimdi yedim seni dedi: ↑Oynadığınız oyunu açın ve yan tarafa görev yöneticisindeki parametrik kısmı koyun ekran kartı kullanıma bakın %100 oluyor ise artık ekran kartınız o kadar fps verebiliyordur ama %70, 80 kullanım değeri varsa yeniden yardımcı olalım.
nesi güzel 59 veya 61 olduğunda dahi ufakta olsa anlaşılır bir kasma oluyor.NİNJAZED01 dedi: ↑ne güzel işte reis daha ne istiyorsun.
görev yöneticisinden performansta nvdia ekran kartımı gösteriyo oyunu açıtığımda özet görünütüsü dedim oyunun içindede görebiliyordum max %40 41 oldu aynı şekilde intel hd grafikte gözüküyodu onla aynı değerler oluyordu genellikle birde tam çerçevesiz tam ekran yapınca bi 80 90 aldı ama ben win8.1 de 100 ün üstünde alıyordum ama 80 90 la iken bi sanki kasıyormuş gibi geldi hafiftenŞimdi yedim seni dedi: ↑Oynadığınız oyunu açın ve yan tarafa görev yöneticisindeki parametrik kısmı koyun ekran kartı kullanıma bakın %100 oluyor ise artık ekran kartınız o kadar fps verebiliyordur ama %70, 80 kullanım değeri varsa yeniden yardımcı olalım.
düzenlendi
V-SYNC açık mı? Kapalı mı?
Her ne oynuyorsun bilmiyorum lakin bazı oyunlara özel profiller ile nvidia kartı orta karar çalıştırmakta. Böylece drop lag problemi yaşamanı önlemeye çalışıyor. Mobil platformda olduğunu düşünerek prizden tam performans alabileceğini de bildiğini varsayıyorum.
Monitörün 60 Hertz ise zaten bence bırak öyle kalsın 1 tık üstü fps alman pek bir işe yaramaz dalgalanmalar olur hatta
👍 3
Monitörün Hertz değerinin üstüne çıkmaya çalışmayın. En iyi akıcılığı tüm değerler eşit olduğunda alırsınız. 60 Hz ekipmanınız varsa VSYNC açık olmalı ki düzgün bir deneyim sağlasın. Böyle bir durumda VSYNC ayarı kapalı olduğunda FPS değerini yüksek görürsünüz ama bu bir aldatmacadır. Değer yüksek görünmesine rağmen akıcılık elde edemeyeceksinizdir.
👍 2
Oyunun kısayoluna sağ tıkla uyumluluktan tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak seçeneğini seçtiğinde sorunun düzeleceğini umuyorum.