İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Haberler
  4. SDN Haberleri
SDN Haberleri

Sun, Java'yı Tamamen Açıyor

Berkin Bozdoğan28.04.20082 cevap1.377 görüntüleme
2005'den beri4.926 mesaj
#1
Tamamen açık kaynak kodlu bir Java ortamı görmek hayal değil; sonuçta Sun Microsystems istedikten sonra, neden olmasın? Peki bu ne zaman gerçekleşecek?

Sun Microsystems, her işletim sisteminde aynı kodun çalışmasını sağlayan Java sanal makinesini açık kaynak kodlu hale getirmeyi hedefliyor. Tabii ki bu hedef doğrudan tamamen GPL lisansıyla dağıtılan bir Java çalışma ortamı oluşturulmasını sağlamayacak; fakat en azından çeşitli lisans sınırlamaları olmayan bir ortam sağlayacağı tartışılmaz bir gerçek. Diğer taraftan bu adım, bizleri, belki ileride tamamen GPL (Genel Kamu Lisansı) ile dağıtılan bir Java ortamına doğru giden bir yola doğru götürebilir.

Ne Zaman?

Bu konudaki takvim ise yılın sonuna kadar açık kaynak kodlu bir Java ortamının oluşmasını öngörüyor. 2008 sonu 2009 başı gibi özgür yazılım camiası tarafından daha fazla benimsenmiş bir Java görmemiz mümkün.

Yazan: Berkin Bozdoğan
SDN - http://shiftdelete.net
Cevaplar
2007'den beri7.765 mesaj
#2
Buda ne demek oluyor daha fazla yazılım alternatifi mi ?
2007'den beri5.147 mesaj
#3
Açık kaynak kodlu programların gelişmesi çok iyi oluyor sektörde farklı görüşler yeni düşüncelerden daha kolay ve hızlı yararlanma şansımız oluyor.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.