İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. SDN Forum
  3. SDN Konu Dışı
  4. Konu Dışı
Konu Dışı

Tahliye taahütnamesi

Konu bilgisi

1cevap
2.274görüntüleme
09.2010açıldı
28.09.2010son cevap

#1
Arkadaşlar 01.10.2007 tarihinde kontrat kira sözleşmesi imzalandı. Babam o gün tanzim ve tahliye tarihi boş bırakılan tahliye taahütnamesine imza atmış. Şimdi, o yerlerde tanzim edilen tarih 01.10.2007 tahliye tarihi 17.09.2010 tarihi yazıyormuş. Bu hususda herhangi bir hakkımız varmı acaba şu anda bu evde oturmayı düşünüyoruz?

---------- Post added at 20:44 ---------- Previous post was at 20:28 ----------

Arkadaşlar ben çıkmak zorundayım şu anda sizler cevaplar iseniz googleden arama falan yaptım ama internet hızım 96kb o yüzden hızlı okuyamıyorum lütfen:-s
Cevaplar
aliguney91 Konuyu açan
#2
17.09.2010 tarihli tahliye emri tebliğine dair itiraz ve gerekçesi;
4.10.1944 gün ve E.15-20K:28 sayılı YİBK’na göre kiracıların ilk kira sözleşmeleri için yaptıkları tahliye taahhütleri geçerli değildir. Çünkü bu taahhütler, konut veya işyeri bulmada sıkıntıya düşmüş kiracılar tarafından verilmekte ve 6570 sayılı K.m.11’in kira sözleşmesinin kanunen uzamasını sağlayan hükmüne aykırı düşmektedir. Bahsi geçen kira sözleşmesinde ki kontrat süresi 1 yıllık olup 1 ay evvel taraflar yazılı olarak bildirim yapmadıkları müddetçe kontrat yenilenmiş kabul edilir.(sözleşme madde 19)
Daha sonraki tarihli Yargıtay kararlarında kira sözleşmesinin BAŞLANGICINDA VERİLMİŞ TAHLİYE TAAHHÜDÜNÜN “Tazyik ve ikrah altında” verilmiş olması ihtimali bulunduğu için geçerli sayılmamıştır.” O halde birinci kira sözleşmesinin bitmesinden sonra verilen tahliye taahhütleri hukuken geçerli olacaktır.
Tahliye taahhüdündeki tarihin ilk kira yılı içerisinde olmaması gerekmektedir. Bir konut ilk kez kiralanıyorsa, ister kiracı olsun, ister kiralayan, ilk kira kontratı ile yapılan tahliye taahhüdü geçerli olmaz. Söz konusu taahhüdün, kontrattan ayrı olması da bu durumu değiştirmez.
Kiralananın boşaltılması istemine dayalı yapılacak tahliye taahhüdünün, ilk sözleşmeden sonraki tarihi taşıması zorunludur. Kiralanana girmeden önce veya girişi anında verdiği taahhüd ikraha müstenit olabileceğinden geçerli değildir. ( 6. H. D. 27.04.1963 gün ve E.1603 K. 2162 sayılı karar)
Konut ve işyeri gereksinimi, vazgeçilmez, başka türlü karşılanmaz , zorunlu gereksinimlerdendir. İlk kira sözleşmesi yapılırken bu tür zorunlukların etkisi altında bulunan kiracının, gereksiniminin niteliği ve sürekliliği ile bağdaşmayan yüküm ve koşullar üstlenmesi, tahliye bilidiriminde bulunması olasıdır. Bu durumlarda özgür iradeden söz edilemeyeceği asıl olup, bu değerlendirme yargısal varsayım kuralı haline gelmiştir. Bahsi geçen konunun mahkemeye intikal etmesi durumunda diğer deliller ve belgeler dava dosyasına eklenecektir.Gereğini arz ederim.


---------- Post added at 00:21 ---------- Previous post was at 00:20 ----------

Buyrun arkadaşlar tahliye edilecek olanlar varsa alsın. Yapıştırrrrrrrrr :D

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.

Reklam