İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Spor
  4. Futbol
Futbol

Turkcell Süper Lig'de devrim!

_Saytun_15.03.201013 cevap1.356 görüntüleme
2008'den beri1.453 mesaj
#1
Süper Lig tarihinde bir ilk yaşanacak. Bu yıl Turkcell Süper Lig'de düşen takım olmayacak.
Türkiye Futbol Federasyonu, bu yıl Turkcell Süper Lig'de bir ilke imza atacak. Peki yeşil sahalardaki devrim niteliğindeki değişiklik nasıl olacak? İşte bu sorunun yanıtı: Ankaraspor'un sezon başında düşürülmesiyle 17 takıma inen Süper Lig'de bu yıl başka takım düşürülmeyecek.
2. Lig'ten 3 takımın çıkmasıyla beraber Türkiye Birinci Ligi'nde mücadele eden takım sayısı 20'ye yükselecek. Böylece takım sayısı İngiltere-Premier Lig, İtalya-Serie A, İspanya-La Liga ve Fransa-Lique 1'de olduğu gibi 20'ye çıkacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu girişimiyle Süper Lig'de daha fazla ilin temsili de sağlanacak. Karar kesinleşirse en çok, düşme korkusunu enselerinde hisseden Diyarbakır, Sivas ve Manisasporlular sevinecek. Çünkü düşme tehlikesinde olan bu takımlar, yerlerini garantileyecek. Değişiklik, naklen yayın ihalesini kazanan yayıncı kuruluşa da yarayacak ve 36 değil 40 hafta maç yayımlayacak.
Futbol Federasyonu, söz konusu değişikliği bu sezon uygulamazsa, Ankaraspor'a ilave olarak iki takım daha Süper Lig'e veda edecek. Onların yerine Bank Asya Birinci Lig'den 3 takım Süper Lig'e yükselecek. Bu takımlardan biri, büyük ihtimalle Banka Asya Ligi'nin rakiplerine puan farkı atan lider Kardemir Karabükspor olacak.

KAYNAK
Cevaplar
2009'den beri1.039 mesaj
#2
Bence Güzel yapmışlar.....
2007'den beri9.232 mesaj
#3
Adam daha 1 saat önce açıkladı, o haberlere inanmayın aslı astarı yok, 18 takım kalacak diye.
2010'den beri2.441 mesaj
#4
İşte bu güzel olur.. Kesinlikle yeni sezon 20 takım ile oynansın..
2009'den beri1.340 mesaj
#5
resmi bir açıklama olmadan inanmayın derim.
2008'den beri1.146 mesaj
#6
bizim topçular 34 maçı bile kaldıramıyor 38 maçı nasıl oynayacaklar.
2008'den beri13 bin mesaj
#7
federasyon başkanı kesin bir dille yalanladı bu haberleri.
2007'den beri4.548 mesaj
#8
Olacaksada böyle birşey bu şekilde olmaz bence,şuan böyle birşey açıklansa küme düşme hattındaki takımlar top oynarmı,şampiyonluğu etkiler bu.
3 takım düşer alt ligden 5 takım çıkar.Bence olacaksa bu şekilde olması lazım.
M.Uzun
2008'den beri1.056 mesaj
#9
aslında olsa güzel olur :) hayırlısı olsun
2009'den beri58 mesaj
#10
hayalimde 20 takım var
2009'den beri3.821 mesaj
#11
acaba sadece bu sezon mu yoksa devamlı böyle olacak
2009'den beri1.158 mesaj
#12
20 takım olması çok daha iyi
2009'den beri3.821 mesaj
#13
neden böyle bir karar alındı acaba merak ettim bilen var mı
2007'den beri9.232 mesaj
#14
Arkadaşşlar bugün Hiddiink'in açıklama yaptığı sırada Federasyonbaşkanı da bu habere, canlı yayın da cevap verdi ve seneye de 18 takım olacağını söyledi. İnanmayın artık.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.