İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Uydu Teknolojileri ve TV / Radyo Yayıncılığı
  4. TV / Radyo Dünyası
TV / Radyo Dünyası

TV'de casus var

|Ⓢєччαh|28.11.20135 cevap1.071 görüntüleme
2011'den beri35 bin mesaj
#1
TV'de casus var



Yeni nesil televizyonlar aile mahremiyeti tartışmasını ateşledi. Uzaktan kumandaya basıldığında bütün tercihleriniz reklam şirketlerine gönderiliyor.

Akıllı televizyonlar bulunduğu evde insanlar hakkında casusluk yapmaya başladı. İngiltere Hull'daki IT danışmanı Jason Huntley, televizyonun gizlice aile mahremiyetini ihlal ettiğinin delillerini ortaya koydu. Seyrettiği programlara göre “hedefli” reklamlara maruz kalmasından şüphelenen Huntley, televizyonu incelemeye ve internete de bağlanabilen tele-vizyon tarafından alınan ve gönderilen bütün mesajları takibe başladı. Huntley, akıllı televizyon olarak nitelendirilen aletin, sadece seyrettiği programları değil, uzaktan kumandada bastığı her tuşla ilgili bilgiyi de şirkete gönderdiğini tespit etti. Şirketin de bu bilgileri reklam verenlere aktardığı sanılıyor. Huntley'in konuyu internette gündeme getirmesi üzerine şirket, konu hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi. Huntley, televizyonun ailesinin görüntülerini de merkeze aktardığını iddia etti.

KaynaK
Cevaplar
2008'den beri1.188 mesaj
#2
kamerali televizyon almamak lazim :) ne olur ne olmaz
2012'den beri620 mesaj
#3
Biri Bizi Gözetliyomu Ne:hammer:
2010'den beri6.907 mesaj
#4
Person of Interest dizisinin giriş sahnesi. Her bölüm bu şekilde başlıyo. İlk 10 saniye herşeyi özetliyo.
You're being watched. The goverment has a secret system. A machine that spies on you every hour of every day.
İzleniyorsunuz. Devletin gizli bir sistemi var. Her gün, her saat bir makine tarafından gözetleniyosunuz.
Artık dijital ortamda gizlilik denen bişey olduğunu düşünmüyorum. Mesajlarımızın, konuşmalarımızın yarın nerede karşımıza çıkacağını bilemiyoruz. Aksini iddia edebilecek olan var mı?
2012'den beri620 mesaj
#5
Harfi Harfine Katılıyorum bt38 takip ediliyoruz:sneaky2:
2010'den beri5.556 mesaj
#6
Ne izliyorsunuz ki siz televizyonda :blink:

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.