İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Donanım
  4. Modem
Modem

Üçlü Ağ Kurulumu

SvSGEn08.07.20200 cevap560 görüntüleme
2009'den beri4 mesaj
#1
Sorum biraz karmaşık ve uzun olabilir. Olabildiğince net ve kısa anlatmaya çalışacağım.

Evimde bir adet TP-Link VDSL modem, bir adet tenda Wireless anten ve bir adet de Airties Access Point var.
TP-Link modemimin Wi-Fi donanımında sorun var ve mevcutta modemin Wi-Fi özelliği kapalı şekilde tenda anten modeme kablo ile bağlı kullanım sağlıyorum. Yani evde Wi-Fi için tenda anteni kullanıyorum.

Evin mutfağında tenda anten yeterli olmuyor ve bağlantı sorunları yaşıyorum. Amacım bu sisteme elimdeki Airties Ap'yi de kablosuz şekilde dahil etmek.

Özetle tenda anten modeme kablolu, Airties ap de antene kablosuz şekilde bağlı olup menzili genişletmiş olacak.

Gelelim takıldığım noktaya:
TP-Link modem 192.168.1.1 ile arayüze erişiyor. Tenda anten kablolu şekilde modeme bağlı olduğu için ve 192.168.2.1 ile arayüze eriştiği için, tendanin arayüzüne erişmek gerektiğinde PC'de statik IP'yi 192.168.2.X sekilnde veriyorum.
İşin sıkıntılı kısmı Airties ap de 192.168.2.X ile erişim verdiği için çakışma oluyor ve Airties Ap'yi faal hale getiremiyorum.

Sonuç olarak yukarıda belirttiğim şekilde bir kurulum sağlamak için ne yapmam gerekiyor?

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.