İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. İşletim Sistemleri
  4. Diğer Windows Sürümleri
Diğer Windows Sürümleri

Win7 / WinXp

lvlurat30.08.200910 cevap2.063 görüntüleme
2009'den beri2 mesaj
#1
Arkadaşlar Şimdiden Yardımlarınız İçin Teşekkürler, Derdim Şu ...

X Firmada Microsoft Eğitim Danışmanları Tarafından Win7 Eğitimi Aldık Ve Bize Birer Cd Dağıttılar. Bunu Sistemimize Rahatlıkla Kurabileceğimizi Eski İşletim Sistemimime Bişe Olmayacağını Hem Xp Hem Win7 İle İstediğim Zaman Açabileceğimi Söylediler.

Kurdum 1 haftadır, Beğenmedim Açıkcası. Bence Buda Wista Gibi Berbat. Xp Ye Geri Döneyim Dedim. Açılışta İşletim Sistemi Sormuyor =( f8 le Açıyorum Yine Gelmiyor. Hdd De Tüm Dosyalarım WinXp Dosyaları Dahil Windows.Old Diye Bir Dosyada Ama Ben Xp Açamoyorum.

Nasıl Geri Açabilirim Xp Sistemimi ?

Yoksa Silindi Gittimi ?

Yardımlarınız İçin Teşekkürler ...
Cevaplar
2009'den beri1.446 mesaj
#2
lvlurat dedi: ↑
Eski İşletim Sistemimime Bişe Olmayacağını Hem Xp Hem Win7 İle İstediğim Zaman Açabileceğimi Söylediler.
Bunu yapabilmeniz için diskinizi ikiye bölüp,birine xp diğerine windows 7 kurmanız gerekir.

Anladığım kadarıyla siz xpnin kurulu olduğu diske windows 7'yi kurmuşsunuz.

Yani Xpyi kaldırmışsınız. :)
2008'den beri7.658 mesaj
#3
windows old dosyalarıyla bi işe yaramaz. içindeki programlar çalışmaz, işletim sistemi açılmaz.. Bildiğim kadarıyla bi bilgisayar iki işletim sistemi kurulmuyor (windows için). Yerel disk c den windows old klasörüne girersen dosyalarını alabilirsin.
2007'den beri1.953 mesaj
#4
Artık işletim sistemini düşünme, önemli dosyalarını bul ve yedekle sonrada format atıp XP kur.
2009'den beri3.980 mesaj
#5
Evet bende toparlayım. XP'in gitmiş. ama dosyaların duruyor. old uzantılı kalsörlerden yedeklerini alabilir yeni bir xp kurarak eski düzenine kısmende olsa ulaşabilirsin. Bir işletim sistemi kuracğaın zaman haberin olsun harddiskte boş bir bölüme ihtiyacın var. ayrıca kurarken de burayı belirtmen gerekiyor. eski sistemine bir şey olsun istemiyorsan. default ayarlar ile kurarsan eski sisteminin olduğu yere kuracaktır.
2008'den beri525 mesaj
#6
farklı disklere kurduysan ve buna rağmen w7 xp yi görmüyorsa onun için bir program var diye biliyorum.bizim arkadaş da xp yi w7 ye gösteremiyordu.yanlış hatırlıyor da olabilirim
2009'den beri1.579 mesaj
#7
Güvenli modda bilgisayarı aç>bilgisayarım>özellikler>gelişmiş>başlangıç ve kurtarma>ayarlar>en üstte varsayılan işletim sistemi seçeneğinden XP seç ve yeniden başlat.
2009'den beri569 mesaj
#8
windows 7 yi nasıl begenmedin? neyse tercih meselesi.
2009'den beri2 mesaj
#9
laptopta inanılmaz pil yiyor 7.
lvlurat Konuyu açan
2009'den beri2 mesaj
#10
çağlar522 dedi: ↑
windows 7 yi nasıl begenmedin? neyse tercih meselesi.
Siz nesini beğendiniz =)) Bence de Tercih Meselesi .. Alem Buysa Kral Xp =))) Vazgecemedim Yine
2008'den beri18 mesaj
#11
Bİlgisayarı windows xp cdsiyle başlat sonra windows yüklemek için entere basın yada kurtarma konsolu için "R" tuşuna basın diyecek. R tuşuna basıp kurtarma konsoluna geçin.Windows konumunu soracak "1" e basıp entere basın.Komut satırına fixmbr yazın ön yükleme kısmının üzerine yazıyım mı diye soracak E diyip devam edin.İşlem bittikten sonra bootcfg yazın windowsunuzu bulacak.Ardından bilgisayarınızı baştan başlattığınızda çalışması gerek. Ama siz windows.old diye bir klasör oluşturdu diyorsunuz bu yüzden başarılı çalışmayabilir.Yukarıda yazdığım komutları uygulamadan önce windows.old klasörünü eski ismine getirmek yarar sağlayabilir. Komut satırına düştükten sonra cd\ entere basın. Artından Ren windows.old windows yazıp entere basın böylece klasörün ismini değiştirirsiniz.Ardından yukarıdaki komuuları girip açılışı düzeltebilirsiniz.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.