İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Genel Haberler
  4. Teknoloji Haberleri
Teknoloji Haberleri

Winamp ile yapılabilecekler...

Cmon baby18.05.20089 cevap7.722 görüntüleme
#1
Winamp'ın az bilinen özelliklerini bir araya getirerek tanıtmak istedim;
1-Saydam Winamp
Bu özellikde Winamp bass a göre saydamlaşıyor. Winamp kanpandığında bu özellikte kayboluyor.
1-İlk önce müziğimizi açıyoruz.
2-Hiç birşey yapmadan nul yazıyoruz ve aç penceresi açılıyor.
3-Açılan pencerede boşluk tuşuna basıp, esc ile çıkıyoruz.
4-Pencereyi kapttıktan sonra ltuşuna basıyoruz ve yine aç penceresi açılıyor ve yine kapatıyoruz.
5-Kapttıkdan sonra soft yazıyoruz ve;
2-Kafa Sallayan Lama'lar
1. Winamp' ı açıyoruz.
2. Ana pencereyi kenara doğru genişleterek "Beat Visualization" alanının görünmesini sağlıyoruz.(Ana pencereyi 1,5 katı kadar genişletmeniz yeterli olacaktır).
3. Beat yazısının hemen üzerinde 2 piksel genişliğinde bir elmas simgesi göreceksiniz.
4. Ctrl-alt-shift tuşlarına basılı tutarak ve farenin sol tuşuyla elmasa tıklıyoruz.
5. Lamalar efekt alanının iki yanında belirir ve Winamp ile müzik dosyalarını çalarken kafa sallayarak müziğe eşlik ederler;
3-Ritme Göre Klavye Işıkları
Çok ilginç bir Winamp Plugin'i olan KeybVis alpha' ya ve bir çok plugin e bu adresten ulaşabilirsiniz.
www.winamp.com/plugins
Bu eklenti Winamp'da çalmış olduğunuz şarkının ritmine göre klavyeniz üzeründe bulunan Caps Look, num lock, Scroll lock, ışıklarının yanıp sönmesini sağlıyor ve bu sayede enteresan görüntüler ortaya çıkıyor...
Eğer winamp'a kurduğunuz bu eklenti çalışmazsa Ana menüde altında bulunan 'Visualization / Select Plug-in bölümünden KeybVis alpha'yı şeçip başlatarak sorunu çözebilirsiniz.
(Ben yamayı yükledim sorunsuz çalıştı.Sildim klavyede bi sorun yok,klavye microsoft başka markalarda sorun olabilir)
4-Winamp ta şarkı dinlerken sözlerini görün!
Bunun için en başarılı Winamp eklentisi "MiniLyrics"
http://fileforum.betanews.com/detail/1101013226/1
Şarkı çalarken sözler karaokede olduğu gibi şarkıyla senkron bir şekilde hareket ediyor.
Ve bir kaç yararlı bilgi;
1) Alt-F tuş kombinasyonu veya sistem menüsü tuşuna sağ fare tuşu ile bir kez tıklamak Winamp ana menüsünü görüntüler. Winamp'ın değil Windows'un menüsünü görüntülemek için sadece ALT+Boşluk tuşları işe yarayacaktır.

2) Bir Internet adresindeki MP3 dosyasını çalmak için Ctrl-Çıkarma veya Ctrl-Çalma tuşlarını kullanabilir, sabit diskinizdeki dosyaları Shift-Çalma tuşuna basarak çağırabilirsiniz. Tüm bir klasörü çalmak istiyorsanız Shift+Çıkarma tuşuna basın.

3) Ctrl'e basılı tutup başa alma tuşuna basarsanız şarkı listesindeki ilk şarkıya dönülür.

4) Durdurma tuşuna basmadan önce elinizi Shift tuşuna basılı tutarsanız ses yavaş yavaş kısılarak şarkı sonlandırılır.

5) Şarkı kontrol tuşlarına fareniz ile tıklamak yerine klavyenizden Z,X,C,V,B tuşlarına basabilirsiniz.

6) Numlock açık olduğunda nümerik klavyedeki tuşları bir çok değişik fonksiyonu gerçekleştirmek için kullanabilirsiniz.

7) Aşağı ve yukarı tuşları kolayca ses şiddeti ayarı yapmanızı sağlar.

8 ) Ctrl-Tab tuş kombinasyonu açık olan WinAmp pencereleri arasında gezinmenizi sağlar. (Ana pencere, EQ ve şarkı listesi pencereleri)

9) Winamp'ın başlık çubuğuna fareniz ile çift tıklayarak Winamp penceresinin küçük bir bar haline gelmesini böylece daha az yer kaplamasını sağlayabilirsiniz.

10) Winamp arabiriminin değişik alanlarına sağ tıkladığınızda değişik fonksiyonları içeren menüler çıkacaktır.

11) Şarkının belirli bir noktasına atlamak için "Ctrl+J" tuş kombinasyonunu, şarkı listesindeki bir şarkıyı çağırmak için ise J tuşunu kullanabilirsiniz.

12) MP3 dosyalarını Windows klasör penceresinden Winamp arabirimine sürükleyip bıraktığınızda şarkı listesi sıfırlanır ve şarkı çalmaya başlar. Bu işlemi gerçekleştirirken elinizi Shift tuşuna basılı tutarsanız dosya şarkı listesine eklenir.

13) Winamp arabirimini kolayca değiştirmek, yani skin seçmek istiyorsanız ALT+S tuşlarına basarak ilgili menüyü görüntüleyebilirsiniz. Skin seçme penceresindeki "Select random skin on play" kutusunu doldurduğunda Winamp sizin için her değişik şarkıda rasgele bir skin seçecektir.
Cevaplar
#2
eline sağlık çok güzel birde wnamp içindesaklı olan bir özellik farklı uznatıdaki dosyaları mp3 yapıyordu bunu ulamadım ben.
V
#3
Şu lamaları ve shift tuşuna basma işini sevdim. Değişik bir bilgi sunumu.
Teşekkürler.
#4
Teşekkürler Arkadaşım Senin Sayende Winamp'ın Ne Cevherler Taşıdığını Öğrendik ;D
#5
Teşekkürler, bilmediğimiz ne çok şey varmış meğer :D
#6
teşekkürler paylaşım için :)
#7
nümerik tuşlardaki ,(del) tuşuna basarsanız şarkı arama penceresi geliyor, ismini yazmaya başlayınca aradığınız şarkı geliyor "Jump to File"a basarsanız şarkınız çalar.
#8
eline sağlık sağol
#9
saydam olma özelliği hoşmuş ritmi insana hissettiriyor :)
#10
sağolasın

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.