İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. İşletim Sistemleri
  4. Diğer Windows Sürümleri
Diğer Windows Sürümleri

Windows 7 Ultimate, ReadyBoost

dirent28.11.20113 cevap4.376 görüntüleme
2008'den beri359 mesaj
#1
2 GB fiziksel belleği bulunan sisteme, 8 GB Kingston Flash belleği takarak, ReadyBoost özelliğini "Bu aygıtı ReadyBoost'a ada" özelliğini seçerek aktifleştirdim. Bu durumda, flash bellek içinde kullanılabilir boyutu azaldı. Flash bellek içine ReadyBoost.sfcache isimli bir dosya eklendi. (Dosya boyutu 4.95 GB)
Buraya kadar tamam. Bilgisayarın sistem özelliklerine baktığımda yine 2 GB fiziksel bellek görüyorum ve flash bellek eklendiğine dair herhangi bir ibare göremiyorum. Bu normal midir?

Bir de flash belleği biçimlendirirken Fat32 ile NTFS arasında kararsız kaldım. Beni kararsız bırakan bilgi ise FAT32 ibaresinin yanında parantez içerisinde Varsayılan yazmasıydı. NTFS seçmekle doğru mu yaptım, yoksa yanlış mı yaptım?

Not: Fat32 ile biçimlendirdiğimde de sistemde yine flash bellek eklendiğine dair herhangi bir ibare göremiyordum.
Cevaplar
2010'den beri11 bin mesaj
#2
ReadyBoost kullandığında belleğin arttığına dair herhangi bir ibare geldiğini ne gördüm ne duydum. Belleğin fat32 ya da ntfs ile biçimlendirilmesi bu olayda bir fark yaratmaz bence.
2009'den beri944 mesaj
#3
Ready boost'un yaptığı iş windowsun kullandığı ''page file'' meselesini çok daha hızlı olan flash belleğe taşıyıp erişimi hızlandırmak.
Tabi ki şöyle bir mesele var ki ; Windows page file kullanıyorsa demekki ram yetmiyor. Bu özellik vista ile kullanılmaya başlanan malum vista gibi tutmayan , İntelinde '' intel turbo memory '' çıkartmasına neden olan ve kısa sürede tarih olan , olacak bir teknoloji. intel vistanın başarılı olacağına inanarak uğraştı bu turbo memory meselesi ile sonra baktı olmuyor 2 senede kaldırdı sadece vista destekler kaldı :)
dirent Konuyu açan
2008'den beri359 mesaj
#4
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. :)

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.