İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Genel Haberler
  4. Teknoloji Haberleri
Teknoloji Haberleri

YouTube süresiz durdurulabilir

mila1231.05.200821 cevap4.473 görüntüleme
#1
Milyonlarca üyesi bulunan dünyaca ünlü paylaşım sitesi Yotube’a Türkiye'den erişim süresiz yasak yaptırımı ile karşı karşıya kalabileceği bildirildi. Özellikle Atatürk’e hakaret içeren görüntü ve ses kayıtları nedeniyle mahkemelerce hakkında sık sık erişim engelleme kararı verilen Youtube’ un bu görüntülere tüm dünyadan erişimin engellenmesi isteniyor.

YASAKLI GÖRÜNTÜLERE ERİŞİM MÜMKÜN

Söz konusu siteyi kapatan savcılar, yasaları uyguladıklarını belirterek şu detaya dikkat çektiler: “Siteyi Atatürk’e hakaret içeren görüntüler nedeniyle bir hafta on beş gün süreyle kapatıyoruz, ancak telekomünikasyon kurumu aracılığı ile uygulanan kapatma kararı yetersiz, çünkü Youtube’nin veri tabanından silinmeyen görüntüler, Türkiye’den izlenemiyor ancak dünyanın herhangi bir ülkesinde çok rahatlıkla izlenebiliyor. Hatta Türkiye’den bile değişik proxy adresleri ile bu görüntülere ulaşmak mümkün.î

“TÜRKİYE’ DE MUHATAP YOK"

Youtube’nin Türkiye’de herhangi bir temsilciliğinin bulunmamasının da handikap olduğunu belirten savcılık kaynakları “Youtube’nin ABD’de bulunan merkez yönetimi bize cevap bile vermiyor. Buradaki tüm işlemleri avukatları aracılığı ile yürütüyorlar, bu da sitenin daha uzun süre ile kapalı kalmasına neden oluyor. Bizim hedefimiz, Youtube genel merkezi aracılığı ile bu görüntülerin veri tabanından silinmesi değerlendirmesinde bulundular.

YASAK SÜRECEK

Başsavcılık yetkilileri, son olarak Ankara 11.Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla kapatılan Youtube’nin, Atatürk’e hakaret görüntüsünü “veri tabanındaî bulundurduğuna dikkat çekerek, tüm dünyadan erişimin engellenmemesi durumunda yasağın süreceğini ifade ettiler. Savcılar, “Biz yasak getirmekten keyif almıyoruz. Ancak, söz konusu siteyle ilgili başlattığımız soruşturmalarda, prosedür gereği, sitede yer alan suça ilişkin bazı bilgiler istiyoruz. Ama Youtube yönetimi bize cevap verme gereği bile duymuyor" dediler.

Her ülkenin kendi hukuk ve kanunlarını olduğunu, buna aykırı davrananların kim olursa olsun hakkında yasal işleme tabi olduğunu belirten bir yetkili şöyle konuştu: “Youtube’ye diyoruz ki, sitenizde Atatürk’e hakaret içeren bu görüntüyü kim göndermişse, bu kişinin IP adresi sizde mevcuttur. Bunu bize iletirseniz, bu kişi hakkında yasal işlem başlatalım. Gelen cevap, kesinlikle veremeyiz oluyor. Neden olarak da, kendi ülkeleri Amerika’da kanunen bunun yasak olmasını gösteriyorlar. Biz de madem vermiyorsunuz, Türkiye’de Atatürk’e çirkin hakaretlerin yapılmasını yasaklıyoruz diyoruz."

Kaynak
Cevaplar
#2
Tamamen kapansın da,Ya adam akıllı bir Türk video sitesine yönlensin millet,ya da başka global video sitelerine.
#3
ne olursa olsun salla


Yönetici: Sansürlerken nereyi sansürleyeceğimizi gözden geçirelim.
:)
#4
Bencede tamamen kapatılmalı işlerine gelen herşeye göz yumuyorlar isteyen bir yolunu bulup siteye yine girecektir ama olsun kalan sağlar bizimdir
#5
Mallık ötesi :) başka birşey demiyorum... Bütün dünya bizi sömürüyor. Youtube'a mı sözümü geçiyor sadece! Youtube insanların akşamları ya da işyerinde neşe kaynağıydı! Onu da ellerinden alıyorlar. Yararlı bir şey yapsalar şaşarım zaten!
#6
olmasın yaw. tam 11 videom var :)
#7
her zamanki gibi kendi kendilerine gelin güvey oluyorlar...herkes istedini elinde sonunda yapiyor! ;)
#8
Buradan da anlaşılacağı gibi Youtube'nin kapatma kararından hiçbir zararı yok. Zarar bizee.
#9
Tabi Youtube arka bahçedeki local bir firma değil.
Şu durumda tamamen kapatılabilir. Bir gün açık, ikinci gün kapalı. Erişmek isteyen zaten erişiyor. SÜrekli yasaklasalar; son kullanıcıyı merakta da bırakmazlar. Acaba bugün kapanacakmı? Yarın açılır mı?
#10
bence, Türkiyeden intenete ulaşım kesilsin, gelecekte koyulacak videolarında önüne geçilmiş olur.
#11
lanet olsun sonsuza kadar youtube a giremeyeceğiz.
#12
BaRY dedi:
bence, Türkiyeden intenete ulaşım kesilsin, gelecekte koyulacak videolarında önüne geçilmiş olur.
haha ne güzel sölemişsin katılıyorum sana.
mila12 Konuyu açan
#14
ilkercelik1990 dedi:
TTnet Video var artık. Siz de hemen şimdi www.ttnetvideo.com'u ziyaret edin ve farkı kendi gözlerinizle görün.
Konumuzla ne alakası var.
#16
Ya ne youtube si 100 mb alan verio kaliteli değil iğrenç bi paylaşım sitesiydi zaten çok ağardı işallah bidaa açılmaz yahoo video yu tek geçerim türk malı derseniz mynet eksenim o da çok kaliteli
#17
hepimiz ölücezz
#18
adam gibi içerik yayınlansın dinime mileetime her türlü değerime hakaret edilen ve hergün bisürü çolukçocuğun izlediği bu yerin yasaklanmasında sorun yok.bişekilde denetlemeleri ve zaralı içerikleri koymamaları gerekir youtube artık basit bi video paylaşım sitesi olmaktan ziyede propaganda ,hakaret ve sex sitesi oldu abuk subuk videolardan geçilmiyo
soysülale küfür dine millete hakaret diz boyu bu site eksik olursa çok şey kaybetmem zatende girmem boşwerin nasılsa yenisi
açılır
#19
sabah 10:00 da savcı dava açıyor 10:30 da mahkeme başlıyor.10:31 de karar veriliyor 10:35 de telekoma bilgi veriliyor 10:36 da youtube a erişelimiyor . :D bu ne hızdır. hani yargı yavaş işliyordu. bu arada çocuk katillerine tecavüzcülere bile söz hakkı veren bir adalet sistemi nasıl olurda site kapatmaya (burada sadece youtube kastetmiyorum) gelince iş kimseye söz hakkı vermiyor .diyelim ki youtube dan muhattap bulamadılar. (bizimkiler burada vergisini ödeyen, elemanlar bulunduran bir temsilcilik istiyor youtubedan. youtube da cevap olarak bugün türkiye yarın pakistan sonra afganistan bunun sonu gelmez açıklamasını yaptı) türkiyede öz türk çocuklarının yaptıkları siteleride kapattılar hiç bir uyarı yapmaksızın örneğin ben şimdi buraya yasak bir mp3 linki koysam yada çocuk pornosu linki ve bunu yöneticelerden önce savcı farketse bitti güzelim site. ee yazık değilmi bunca emeğe.lütfen adil olsun.
#20
anarchst dedi:
sabah 10:00 da savcı dava açıyor 10:30 da mahkeme başlıyor.10:31 de karar veriliyor 10:35 de telekoma bilgi veriliyor 10:36 da youtube a erişelimiyor . :D bu ne hızdır. hani yargı yavaş işliyordu. bu arada çocuk katillerine tecavüzcülere bile söz hakkı veren bir adalet sistemi nasıl olurda site kapatmaya (burada sadece youtube kastetmiyorum) gelince iş kimseye söz hakkı vermiyor .diyelim ki youtube dan muhattap bulamadılar. (bizimkiler burada vergisini ödeyen elemanlar bulunduran bir temsilcilik istiyor yoputubedan. youtube da cevap olarak bugün türkiye yarın pakistan sonra afganistan bunun sonu gelmez açıklamasını yaptı) türkiyede öz türk çocuklarının yaptıkları siteleride kapattılar hiç bir uyarı yapmaksızın örneğin ben şimdi buraya yasak bir mp3]demekki suç sadece youtubede değil abuk subuk kafasıyla başka yeri yer değiştirmiş insanalrdada var sorun
#21
Ne kadar trajik bir durum, kocaman ülke olarak YouTube'u kendimize rakip seçmişiz. Resmen utanılası bir durum, sanki YouTube Cumhuriyeti diye bir yer varmış da bizde büyükelçiliği yok diye ülkemizden YouTube ülkesine gitmek isteyenleri sınırdan geri çeviriyormuşuz gibi..

Ülke olarak hedefimiz bu mudur? Yakında ülke olarak kaju fıstığı ağaçlarını kendimize muhatap alabiliriz "niye bizim ülkemizde yetişmiyorsunuz ulan" diyerekten.
#22
Elmacik dedi:
Ne kadar trajik bir durum, kocaman ülke olarak YouTube'u kendimize rakip seçmişiz. Resmen utanılası bir durum, sanki YouTube Cumhuriyeti diye bir yer varmış da bizde büyükelçiliği yok diye ülkemizden YouTube ülkesine gitmek isteyenleri sınırdan geri çeviriyormuşuz gibi..

Ülke olarak hedefimiz bu mudur? Yakında ülke olarak kaju fıstığı ağaçlarını kendimize muhatap alabiliriz "niye bizim ülkemizde yetişmiyorsunuz ulan" diyerekten.
+152616551651321

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.