İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Topluluk
  3. Sosyal Medya
  4. YouTube
YouTube

Youtube TELİF HAKKI

Matthew Bellamy20.05.20158 cevap3.247 görüntüleme
#1
Forumda birkaç konu açılmış ama tam olarak aradığım cevap yoktu.Youtube reklamları ile tık başına ne kadar para kazanılıyor ? Aşşapı yukarı mesela 1000 kişi 1TL'mi kazanıyor .Birde ben lycris videosu koysam ses dosyası dahil bu telif hakkına girer mi,giriyorsa eğer youtube'deki lycris paylaşan dayılara ne oluyor (milyonluk izlenmeler var) onlar para kazanamıyor mu bilmek istiyorum ?
Cevaplar
Matthew Bellamy Konuyu açan
#3
cevap bekliyorum
#4
Para kazanma konusu biraz karışık. Bayağı bit hit olmadan profil ve videolarında pek bi para kazanmıyorsun. Ama tıklama başına vs ne kadar tam olarak bilmiyorum. Telif hakkı mevzusu da değişiyor. Kanaldan kanala, sanatçıdan sanatçıya. Mesela bazı sanatçıların müzikleri vevo tarzı kanallardan yayınlanıyor ve onlar telif haklarına dikkat ediyorlar ama bazıları kendi hesaplarından vs paylaştığı için dert olmuyor. Ama büyük oranda lycris parçaları orijinal klip olarak yayınlama. Siyah zemin üzerine sadece sözler yaparsan daha garanti olur. Orijinal klibi kullanınca göze batıyor ve her ne kadar eski şarkıların bir çok farklı videosu olsa da malum YouTube para kazandırdığı için yeni kanallar vs teklife önem verip önlem aldırıyor. Anlayacağın; dikkatli bi şekilde mümkün mertebe klip kullanmadan yapabilirsin. Gerçi izlenme sayın şarkının orijinaline falan yaklaşırsa yine göze batarsın ama o sonraki mevzu.
#5
Tekno-ID adlı 2 yıldır uğraştığım kanal var, 254 abone oldu 7-8 ay önce bende para işine falan gireyim dedim fakat şu kadar diyorum uğraştığına değmez. Youtube videoları çek, at abonelerin 1000-10000 arası olsun başla fakat ilk zamanlarda pek fark etmiyor.
Matthew Bellamy Konuyu açan
#6
bizim okuldan bir çocuk dizileri paylaşıyor 400 dolar alıcak :) bende hem site hazırlıyorum e bari videoda çekiyim hem para gelir hemde siteyede koyarımdiye düşündüm .Zaten yazın 3 ay sabahtan akşama boşum .Uğraşırım bütün gün :D

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Lycristen çok para kırarım ama teknoseyir'De diyor adamlar oyun videosu çekerken bile oyunun müziği telif hakkına giriyormuş (YUH Dedim ) youtube o kadar ciddiye alıyor bu işi.En iyisi lycris falan hiç bulaşmayayım, yazın oyun oynarken ekran görüntüsüde alırım.Atarım kanalıma hem oyun oynar hemde video yüklerim :)
Matthew Bellamy Konuyu açan
#7
Arkadaşlar birşey soracağım . Ben "Friends" dizisini eklemek istiyorum sizce yasal mı mıdır ? Veya başka diziler ama şuan gösterimde olmayan eski dizilerden diyorum ?
#8
Şöyle düşünmen gerekiyor. Sen bir dizi çektin ve birileri bunu internette dağıtıyor. Sinirlenip şikayetçi olmaz mısın ? Öyle yada böyle, dizilerde, filmlerde ve müziklerde bir emek var. Bu emek üzerinden haksızca kazanç olması doğru değil. Ha, bizlerde seyredip, dinliyoruz. ama Youtube, bu konuda oldukça etkili bir denetleme mekanizmasına sahip. Daha yükler yüklemez uyarıyı veriyor. Gözden kaçanlar olursa, bir müddet sonra seni uyarıyor. Tabii bu işi illegal yapan kişiler de var. Nasıl yaptıklarını inan bilmiyorum. Ama sana tavsiyem hiç bulaşma. Yaşın küçük daha. Kendini bir alanda geliştirmeye bak. Birkaç yıl içinde çok güzel paralar kazanabilirsin.
#9
tmt dedi: ↑
Arkadaşlar birşey soracağım . Ben "Friends" dizisini eklemek istiyorum sizce yasal mı mıdır ? Veya başka diziler ama şuan gösterimde olmayan eski dizilerden diyorum ?
hiç bulaşma direkt silerler telif hakkı sahibi dişli olur haklı da milyonlar dökmüş ona.

Cevabını yaz

Cevap yazmak için giriş yap ya da üye ol. Eski forum kullanıcı adın ve parolanla girebilirsin.