İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Donanım

Foxconn’da Yeni Bir İntihar

Foxconn fabrikalarında geçtiğimiz sene yaşanan intihar olaylarını hatırlıyorsunuzdur. Üst üste yaşanan bu olaylar, Çin’deki çalışma şartlarını gündeme getirmiş ve Foxconn ile çalışan markaları da rahatsız etmişti. Foxconn fabrikalarından ne yazık ki bir intihar haberi daha geldi.

Shiftdelete.net

okunma

Foxconn’da Yeni Bir İntihar

Foxconn fabrikalarında geçtiğimiz sene yaşanan intihar olaylarını hatırlıyorsunuzdur. Üst üste yaşanan bu olaylar, Çin’deki çalışma şartlarını gündeme getirmiş ve Foxconn ile çalışan markaları da rahatsız etmişti.

Foxconn fabrikalarından ne yazık ki bir intihar haberi daha geldi. AFP’nin haberine göre 21 yaşındaki bir Foxconn çalışanı Shenzen üretim tesislerinde bulunan evinin penceresinden atlayarak intihar etti.

Foxconn’un fabrikalarında yaklaşık 1 milyon işçi çalışıyor

1 Milyon İşçi

Tayvan’da yayın yapan Commercial Times gazetesine bir açıklama yapan Foxconn sözcüsü, intiharın çalışma şartlarıyla ya da baskıyla alakalı olmadığını, ölen gencin çalışmaya başladığından beri sadece 2 saat fazla mesai yaptığını belirtti.

Dünyanın en büyük bilgisayar bileşeni üreticisi olan Foxconn’un Çin’de yaklaşık 1 milyon işçisi var. Apple, Sony ve Nokia gibi markalara üretim yapan Foxconn’un işçi ordusunun yarısı devasa Shenzen üretim tesislerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz sene 13 kişinin intihar ettiği Foxconn’da Mayıs ayında Chengdu fabrikasındaki patlamada da 3 işçi hayatını kaybetmişti.

Firma, yaşanan bu olaylar üzerine çeşitli önlemler almış, hatta bir fabrika gezisi düzenlemişti. Elbette, yaşanan bu son olay için Foxconn’u doğrudan suçlamak da doğru olmayabilir fakat geçmişte yaşanan olaylar akıllara hemen çalışma şartlarını getiriyor.

:: Fabrikalardaki çalışma şartları sizce nasıl olmalı?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (10)

SDN Okuru

İnsanları köle olarak çalıştıran foxconn değil çin'in devlet politikalarıdır.

SDN Okuru

bir de bu fabrika shenshen'deymiş, yani sincan bölgesinde.. e ordaki fabrikaya herhalde civardaki uygur türkleri gider, onları da çin zaten bitirmek istiyor...

SDN Okuru

çalışan sayısı binler değilki işçileri çok iyi kontrol altında tutabilsinler 1milyon çalışanı bugün kaç şirket elinde tutabiliyor? kaldıki çinde psikolojik problemlerin hat safhada olduğu bir ülke hangi bir işçiyi kontrol altında tutabilirler ki?

SDN Okuru

çalışan sayısı binler değilki işçileri çok iyi kontrol altında tutabilsinler 1milyon çalışanı bugün kaç şirket elinde tutabiliyor? kaldıki çinde psikolojik problemlerin hat safhada olduğu bir ülke hangi bir işçiyi kontrol altında tutabilirler ki?

rtsbora

allah cezalarını versin hepsinin. köle işçi çalıştırıyorlar!

SDN Okuru

haberin kısa açıklamasında geçen "....yaşanan olayın sebebi ne?" sorusuna cevap bulma umuduyla haberin detayını okudum. fakat cevap içinde yok... madem böyle bir durum var neden sebebi ne? yazmış editör?

SDN Okuru

Çinde intahar olayı zaten normal karşılanıyor insanlar o konuda özgür İngiltere de intahar etmek yasak mesela olduda intahardan kurtuldun soruşturma başlatıyolar hakkında zaten adam okadar sıkıldıysa çalışmasın kimse nin zorla tuttuğu yok. Belliki dertleri varmış.

SDN Okuru

sadece çinde çalışan personel 1 milyon tabii ki çalışan sayısı fazla olunca burada ki 1 yada 13 kişinin intiharı şirketle alakalı olacağını düşünmüyorum başka sebepler ...

SDN Okuru

o zaman yeni model çıkıcak.sırların üstü örtülüyor D:

acer

Adamlar çin işkencesi uyguluyorlar heralde, bu intihar olayları birbirinden bağımsız olamaz. Ama orası Çin tabi, işgücünden ucuz birşey olmadığı için sonuna kadar kullanıyorlar. Çorludaki Foxconn böyle olmaz ama hemen aklıma burası geldi..

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.