Yapay zeka ve robotik teknolojilerindeki hızlı ilerleme, savunma alanında yeni bir dönemin kapılarını açıyor. ABD ve Çin’in ardından Fransa da, kendi robot ordusunu kurmak üzere somut adımlar atmaya başladı.
Fransa, kendi robot ordusunu kurabilir
Fransa’nın bu alandaki hedefi yeni değil. Ülkede robot ordusu konsepti ilk kez 2021 yılında gündeme gelmiş ve 2040 yılına kadar kapsamlı bir robotik askeri güç oluşturulması planlanmıştı. Ancak Fransa Ordusu’nda görevli General Bruno Baratz’a göre, bu hedefe beklenenden çok daha önce ulaşmak mümkün.

Fransa’daki askeri üslerde yürütülen testlerde, farklı türde robotlar deneniyor. Bunlar arasında insansı robotlar, tekerlekli makineler ve drone biçiminde sistemler bulunuyor. Robotların ilk etapta keşif görevleri, mayın temizleme ve teknik onarım gibi alanlarda kullanılacağı belirtildi.

Yeni GTA 6 fragmanı yayınlandı! İşte çıkış tarihi
Merakla beklenen GTA 6 oyununun yeni fragmanı yayınlandı. Bu gelişme, serinin meraklılarını oldukça heyecanlandırdı.Ancak yapay zeka uzmanlarının değerlendirmeleri, bu sistemlerin doğrudan çatışmalarda da yer almasının kaçınılmaz olduğunu ortaya koyuyor. Fransa Ordusu’nda görevli bir diğer general Tony Maffeis, “Robotların bir düşmanla temasa geçtiklerinde daha etkili olabileceklerini kanıtlamamız gerekiyor. Robotlar savaşmayı kolaylaştırmalı, engellememeli” ifadelerini kullandı.
Fransa’nın robot ordusu planı, küresel düzeyde otonom silah sistemlerine olan ilgiyi bir kez daha gündeme taşıdı. Bu gelişme savaş alanında insan faktörünü minimize eden, otonom ve yapay zeka destekli sistemlerin önümüzdeki süreçte giderek daha fazla yer bulacağını gösteriyor.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.
Kıyamet kopmasına az kaldi desenize
Nalaka??
Ne yazık ki ülkemizde bu alana gereken önemin verilmemesi ve yatırım yapılmamasından dolayı üzülerek ve imrenerek baktığım gelişme. İleriki süreçte Türkiye teknoloji ve bilimi baz alacak politikalar ve gelişmelere önem vermezse ülke bütünlüğü bile tehlikeye girebilir.
Bu yorum ya bilgisizlikten yada bile isteye körlük…İnsansız hava araçlarında(İHa ,Süha) Türkiye dünya da rüstünü ispatlamıs ve dünyada birinci sıradadır.Sürü dronlarda ,geçtiğimiz günlerde yaşanan Pakistan Hindistan çatışmasında Hintli subayın açıklamalarında da anlaşılacağı üzere Asisguard dronlar savaş alanında kullanılmaktadır.Türkiye bu dönemde hiç olmadığı kadar robot ordubağlamında dünyada söz sahibidir.Bilhinize
Ne içiyorsan bize de şöyle
Robotlar için en büyük sorun enerji. Hem mühimmat hemde batarya ağırlığı her tür hava şartlarında şu anki tekniloji ve nadir elemntlerle çok uzak geliyor. 2. sorun güvenlik hackleme gibi bir olayda robotlar direk sahibine düşman olur. 3. büyük sorun elektro manyetik bomba, tek atista tum robotlar çöp……. Dune filmi bu ütopik geleceği gösteriyor….. Keske bujun yerine önce insan odakli calissalar……