Son 12 aydaki bir dizi uçuş testinde, Lockheed Martin‘in Fury drone’u tek seferde 12 saatten fazla havada kalarak testlerde güvenilir bir izlenim yarattı. Testlerin başarılı olmasıyla drone elektronik gözetim, keşif, istihbarat ve iletişim bağlantısı görevlerini üstlenecek.
NASA, prototip uzay serasını tanıttı!
91 kilogram taşıyabiliyor
Fury drone, sessiz itici pervanesi ve 5,2 m genişliğinde kanatlı kanat açıklığı ile çok sade bir tasarıma sahip. Uçağın hafif olması için tasarımı mümkün olduğunca basit ve sade yapan geliştiriciler, bu sayede drone’un 91 kilograma kadar yakıt/yük kombinasyonu taşımasını sağlamış. Uçuşa başlamak veya karaya inmek için bir piste ihtiyaç duymayan drone, mancınık benzeri taşınabilir bir aksam ile uçuşa başlayabiliyor.
#video_14565#
Fury’nin en büyük avantajı diğer drone tasarımlarına kıyasla çok daha dayanaklı olmasıdır. Ayrıca 15 saate kadar havada kalabilen drone, 12 saatlik kesintisiz uçuş süresini garanti ediyor. Daha küçük, daha ucuz ve daha taşınabilir olan Fury, Lockheed Martin’in Grup 4 drone’larının temel görevlerinin bir kısmını almaya başlayacak.
Kardeş adı neden fury miş?
Türkiye'de de bu tip teknolojilere önem vermemiz gerekiyor.
en önemli konu olan menzili kaç km acaba?