LG’nin 2015 yılının başında resmiyet kazandırdığı kıvrımlı ekrana sahip yeni modeli LG G Flex 2, teknoloji severler tarafından geçer not almayı başarmıştı. 5.5 inçlik kavisli Full HD ekrana sahip olan LG G Flex 2, Snapdragon 810 işlemcinin yarattığı ısınma problemleri dışında gayet başarılı bir model.
Dayanıklılık konusunda ise birçok rakibinden önde olan model, kendi kendini onarabilen arka kapağa sahip. Kavisli ekranı ise bükülmelere karşı çok daha dayanıklı.
Peki bu dayanıklılık “Nereye kadar?” diye merak eden bir YouTube kanalı, LG G Flex 2 için benzeri görülmemiş bir dayanıklılık testine imza attı. İlk başta artık emsallerini görmeye alıştığımız standart düşürme testini uygulayan ekip, ardından herkese “Yok artık!” dedirtecek testi gerçekleştirdi.
LG G Flex 2 Üzerinden 10 Tonluk İş Makinesi Geçirdiler!
Şu ana kadar benzerini görmediğimiz bir dayanıklılık testi uygulanan LG G Flex 2’nin üzerinden Digiato isimli YouTube kanalı 10 tonluk iş makinesini geçirdi. Aşağıdaki videodan izleyebileceğiniz testte sonuç hiçte beklendiği gibi olmadı.
#video_9228#
Modelin ekranı üzerinden iş makinesi geçtikten sonra doğal olarak paramparça oldu. Ancak işin ilginç tarafı, üzerinden 10 ton geçen LG G Flex 2’nin fiziksel yapısının olduğu gibi kaldığı görüldü. Cihazın dayanıklılığı konusundaki yorumu da sizlere bırakıyoruz.
:: LG G Flex 2’ye uygulanan bu dayanıklılık testi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?
yakında atom bombasıyla dayanıklık testi yaparlar artık
Süper deneyler yapıyorlar.. insanlik adına çok faydalı olmuştur bu ve bunun gibi deneyler.. Deney ve haberin devamını istiyoruz..
bi ara türkçe konuşuyo sandım
Böyle test mi olur. Bunu yapan geri zekalı olmalı. Ne bekliyordu acaba
Içim acıdı
dümdüz olmadı yalnız ibretlik malzeme
Fizikte cisimler Rijit Cisimler, Plastik Cisimler ve Esnek Cisimler diye üçe ayrılır. Şimdi bu telefon esnek cisimler kategorisine giriyor. Yani güç uygulandığında şekli değişiyor güç kesildiğinde ilk şekle dönüyor. Yani arkadaşlar bu test objektif bir test değil. Aynı telefon modelinden aynı testi yap daha farklı bir sonuç çıkma ihtimali yüzde yüz'dür. Esneme ivmesini arttırmak için 10 ton ağırlığı toprak yolda yapıyorlar yiyorsa beton bir zeminde yap o testi. Bak o zaman un ufak olmuyor mu o telefon. Neyse fazla detaya girmeyelim ama saçma bir test olmuş.
valla gereksiz ve ilginç ben telefonun tek bir parça olmasını tahmin etmiyordum sağlam çıkmış…
10 ton benim üstümden geçse bende öyle olurdum. Acaba ne beklemişler bu testden
lg g flex 2 ye sahibim ve 10 tonluk silindir sürüyorum bu test sayesinde artık telefonumu silindirin altında unuttum gibi bir derdim olmayacak teşekkürler bekir
Allah Allah nasıl kırıldı ya? Hiç beklemiyordum. Bu telefonu asla almam artık.
Bizim Türkiye de ilkokullar da deney yapacak yer bile yokken adamlar cep telefonu üzerinden eğilme,bükülme,kırılma,deforme olma testleri yapıyorlar helal olsun.Biz halen cam şişeye sirke ile karbonatı karıştırıp balon şişirelim.
Eğer çalışsaydı alırdım 😀
bu kaçıncı el oldu şimdi 🙂
Ekranının kıvrık olması işe yaramış aslında.
Bu kadar saçma bir test görmedim.Telefon boş yere heba oldu.
Yok silahla vurma, blenderda parçalama, ateşte yakma. Bütün bunlar ciddi manada dünya kaynakları, iş gücü ve zaman harcanmış ürünlerin heba edilmesidir, israfıdır, şımarıklıktır. İzlemeyin, prim vermeyin.
İnsanlar vergiden telefon alamıyor bunlarda nerede kıracaklarını şaşırıyorlar normal drop test yaparsın anlarız da bu ne…
şeklini silindirden sonra koruması çerçevenin çatlamaması iyi fakat ilk düşmede çok ağır çizikler oluşması çok kötü mantık olarak zaten silindir altından sağlam çıkmasını beklemek aptallık olur normalde şeklende kötü bir sonuç gelebilirdi ama bu iyi kurtardı…
Adam haklı esneme ivmesini artırmak için toprakta deniyorlar. Ama önemli olan telefonun hurda olması
10 ton değildir o 10 ton olsa yerinde duramazsın
sonunda bişeye benzemiş 😛
10 ton az gelir uçak tekerine karşı test yapsınlar
Arka lastik geçmese bi şansı olabilirmiş. En azından bana öyle geldi.