Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve G20’den sonra G7 ülkeleri de yapay zeka için önemli kararlar aldı. Yapılan açıklama sonasında, hızla gelişen teknolojiden yararlanmak için yapay zekanın kullanımını teşvik edileceği söylendi. Riske dayalı “denetleyici yapay zeka” oluşturulmasına karar verildi.
G7, riske dayalı “denetleyici yapay zeka” oluşturacak
G7 ülkeleri tarafından paylaşılan ortak açıklamada, ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının sunduğu fırsatlar ele alındı. Japonya’da bir araya gelen ülkeler, yapay zeka için uluslararası bir anlaşma yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca gizlilik kaygıları ve kötüye kullanım açısından önlem alınması önerisi yapıldı.
Yapılan yazılı açıklamada, “G7 ülkeleri, yapay zekanın topluma ve ekonomiye sağlayabileceği potansiyel faydaların farkında. Ancak bu teknolojilerin kötüye kullanımı önlemek için dikkatli yönetim ve gözetim gerektirdiğini de kabul edilmeli” denildi.
353434
Japonya’daki iki günlük toplantıda; veri gizliliği, siber güvenlik ve gelişen teknolojilerin düzenlenmesi dahil olmak üzere dijital ekonomiyle ilgili çeşitli konuları alındı. Buna göre ülkeler, yapay zekayı teşvik edecek ancak ortak bir yasa tasarısı üzerinde çalışacak.
G7 ayrıca ChatGPT gibi araçlarda kullanılan verilerin gizliliğini ele aldı. Verilerin güvenli şekilde transfer edilmesini sağlayacak uluslararası bir düzenleme oluşturulması gerektiği söylendi.
Kişisel veriler ChatGPT ile tehlikede olabilir. Daha önce gerçekleştirilen bir araştırma, şirketlerin gizli belgelerinin yapay zekaya sızabileceğini söyledi. Yapay zeka sohbet botları ve diğer yazı araçlarını kullanan şirketler, veri sızıntılarına karşı savunmasız kalabilir.
Stephen Hopkins’inde (yapay zekedan uzak durun) uyarısından hareketle,mutlaka ve mutlaka faydaları çoktur ama gelgörki zararları faydalarından katbe kat fazla olduğunu düşünüyorum ve uzak durulması noktasında ünlü Fizikçi ila aynı görüşü taşıyorum. Olası tehlikelerinden birini örnek vermem gerekirse bilim ve teknolojinin gelmesiyle beraber 1930 lu yıllardan bu yana ( Tüm dünya insanlarının beyinlerini kendi kontrolleri altına almak için ” Namı diyar şeytan fırekansı “440 Hertz ses frekansını ) insan beyni üzerinde uyguluyorken,insan beynindeki mercimek tanesi büyüklündeki epifiz bezinin kireçlenmesi için dişmacunlarına kattıkları florür. Halböyle iken bu tip insanların ellerine yapay zeka olanağı geçerse ne olur ?