Galaxy Note 2’ye Lollipop Yok!
Samsung’un 2012 yılı amiral gemisi Galaxy Note 2, akıllı telefon dünyasındaki en büyük donanım iyileştirmelerinin yapıldığı yıla denk geliyordu.

Samsung’un 2012 yılı amiral gemisi Galaxy Note 2, akıllı telefon dünyasındaki en büyük donanım iyileştirmelerinin yapıldığı yıla denk geliyordu.
Global olarak ilk 4 çekirdek ARM Cortex A9 tabanlı işlemci ve 2 GB RAM kombinasyonuna sahip amiral gemi modellerinden biri olan Galaxy Note 2, hala günümüzde kullanılabilecek seviyede kalmayı başarmış bir model. Satış rakamları da oldukça iyi olan model için en çok merak edilen soru ise Android 5.0 Lollipop güncellemesi gelecek mi gelmeyecek mi?
Aylar önce burada yazdığım haberde, Galaxy Note 2 için Android 5.0 Lollipop müjdesini sizlere iletmiştim. Fakat daha sonra iptal edildi, edilmedi dedikodularından sonra, Samsung’un bu konuyla ilgili pek istekli olmadığını anladık.
Zaten Android 5.0 Lollipop yazılımının çıkmasının ardından 1 sene geçmiş ve Android M duyurulmuş durumda. Bu saatten sonra güncellemenin de gelmesi epey zor.
Galaxy Note 2 ve 2 GB RAM’li Galaxy S3’e güncelleme yok!
Çift çekirdekli Snapdragon S4 işlemciyle gelen 2 GB RAM’li Galaxy S3 modeline ve 2 GB RAM’li Exynos işlemcili global Galaxy Note 2 modeline Samsung, Android 5.0 Lollipop güncellemesi vermeyecek.

İngiltere’den bir kullanıcı, Samsung Mobile UK Twitter adresine, Galaxy Note 2 ve S3 modellerinin LTE sürümleri için Lollipop güncellemesini soruyor. Samsung’un hesabı ise güncellemenin gelmeyeceğini söylüyor.
Hala resmi bir açıklama olmamasına rağmen, artık bekleyenlerin ve bizlerin güncellemeyle ilgili pek de umudu kalmadı açıkcası.
2012 yılında tanıtılan Galaxy Note 2 ile 2012 yılında tanıtılan iPhone 5‘i yanyana koyduğunuzda, güncellemelere ve telefonların performanslarına baktığımızda esasında güncelleme politikasında Android ve iOS cihazlar arasındaki farkı çok daha net anlıyoruz.
Uzun vadeli kullanılacak cihazlar alırken, bunlara da dikkat etmek gerekiyor arkadaşlar.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (100)
Boş verin alın note 2 yi 5.1.1 surümü siz farklı yöntemlerle yükleyin😁
SDN Okuru nasıl yükseltin
Güncelleme gelecek diye beklemeyin ben room yükledim suan not 4 olarak kullanıyorum
Güncelleme gelecek diye beklemeyin ben room yükledim suan not 4 olarak kullanıyorum
yapınla 4.4.4 elinizem yapıscat tabi 2 barırp 3 gecelim diye bunlar hep sizin oyunlarını dime
Not2 yi satacam bir daha ssmsung telofon almam
Yapilmasi gereken neyse onu yapacaz satacaz baska mdodel tlfn bakacaz artik
Note 2 teleofonuma Cyanogenmod ile Android 5.1.1 Lollipop(stabil) kurdum. Çok süper. Şu anda yeni bir telefon almış gibi mutluyum. Artıları: 1- Screen Mirror daha önceki rootlu telefonlarımda kullanılmıyordu. Bu sürümde böyle bir sorunla karşılaşmadım. Ekran paylaşımı yapılabiliyor. 2- Telefonu tek butonla rootlu ya da rootsuz hale getirebiliyorsun. (geliştirici seçenekleri içerisinde) 3- Telefon acayip hızlandı. Gereksiz uygulamalar olmadığı için... 4- Telefonun şarj süresi daha uzun gitmeye başladı. 5- Android 4.4.2 ile kullanamadığım bazı google play uygulamalarını kullanmaya başladım. 6- Telefon 100% Türkçe. Bazı romlar gibi ingilizce kalmıyor. Eksileri: 1- Kalemin bazı fonksiyonları kullanılamıyor. Ancak bunu da google play üzerinden birkaç yazılımla halledebiliyorsunuz. 2- Samsung Kies çalışmıyor. Ben telefonu rootlamadan önce Samsung Kies ile yedeklemiştim. Ancak sonradan anladım ki Samsung Kies çalışmıyor. Bu sorunu da Wondershare MobileTrans programı ile çözdüm. Samsung Kies ile yedeklediğim bütün verileri geri getirdi.
Note2yi sattim Sony xperia Z2 aldim süper
Note 2 kullanıcısıyım kitkat 4.4.2 GT -N7100 lollipop 5.0 güncellemesini istiyoruz eğer samsung bu güncellemeyi vermesse yazıklar olsun lollipop 5.0 vermesse samsung benim için bitmiştir.