Gears of War 4 inceleme ile karşınızdayız. Gears of War 3’ün devamı sayılan yeni oyun ile birlikte farklı bir maceraya da adım atıyoruz. Gears of War 4 PC ve Xbox versiyonları ile satışa sunuldu. Bakalım oyun nasıl?
Mafia 3 inceleme – Beklemeye değdi mi?
Gears of War 4 nasıl olmuş?
Bazı oyunlar sizi hikayesiyle alır, bambaşka yere götürür. Bazı oyunlar size defter kalem çıkarttırır ve bulmaca çözdürür. Bazıları sizin rekabetçi ruhunuza seslenir ve kendinizi bitmek bilmeyen bir yarışın içinde hissedersiniz. Bazı oyunlarsa Gears of War gibidir. Çünkü 10 yıl önce Gears of War tüm aksiyon oyunlarının kaderini çizdi. Gears of War ruhu hiçbir şeye benzemez ama emin olun ki 2006 yılından sonra çıkan her TPS aksiyon oyunu biraz Gears of War’a benzer.
Zaten sorun tam olarak burada başlıyor. Bahsettiğimiz yapım günümüz aksiyon yapımlarının altyapılarını şekillendirdiği için kendi içerisinde büyük bir devrim yapması neredeyse imkansız. People Can Fly tarafından hazırlanan Gears of War: Judgment bunun en büyük kanıtı olmuştu. Serinin ruhuna aykırı, siper mekanikleri, nişangah gibi imza mekaniklerle oynayan firma, başarısız denebilecek bir oyuna imza atmıştı.
Coalition ise önündeki başarısız örnekten nem almış olacak ki bize az yenilikle bir devam oyunu hazırlama derdine düşüyor. Bu gerçekten zor bir karar. Bazı oyunlar gamechanger dediğimiz özelliğe sahiptir. Yani o türü veya tüm sektörü baştan şekillendirir. Epic Games gibi aşmış bir firma tarafından hazırlanan ilk Gears of War öylesine yenilikçi bir oyundu ki bugün bile o aksiyon hissiyatına yaklaşabilen bir oyun çıkmadı. Serinin de kendi içerisinde büyük yenilik yapması hayli riskli bir iş. Bu yüzden Gears of War 4’ün inanılmaz yenilikler ve geliştirmelerle geldiğini düşünmeyin.
Gears of War 3 ile birlikte Locust’lar sonunda yenilmiş COG ve Gears büyük bir kahramanlığa imza atmıştı. Oyun başkanın ilk seride yaşananları anlattığı madalya konuşmasıyla başlıyor. Bu gerçekten etkileyici bir giriş hikayesi çünkü eğitim bölümünde bir yandan da ilk üçlemede yaşanan olayları, o insanların gözünden yaşayarak öğreniyorsunuz. Locust savaşının farklı cephelerinde çatışırken, bir yandan siper sistemi, bir yandan silahlar bir yandan da silah mekanikleri hakkında bilmeniz gerekenleri öğreniyorsunuz.
Bu şekilde bir anlatım biçimi gerçekten çok yaratıcı ve etkileyici olmuş. Hem ilk üç oyunu bitirenler eski olayları hatırlayıp, yaşadıkları maceraları düşünürlerken, yeni oyuncular da Marcus Fenix ve arkadaşlarının büyük fedakarlıklarını anlama şansına sahip oluyorlar. Bunu her inceleme de söylüyorum: Açılışlar önemlidir. İşte Gears of War 4 bunu başarıyor ve hikayesini daha ilk andan bize geçirebiliyor.
7-8 saat arası süren senaryo ağzınızda kötü bir tat bırakmıyor ve multiplayer modlarına geçtiğinizde kendinizi tam olarak ısınmış hissediyorsunuz. Hikaye kısmı Xbox One üzerinde 30 fps ile çalışırken, multiplayer hem PC hem de Xbox One’da 60 fps olarak karşımıza çıkıyor. Multiplayer kısmına pek dokunulmamış ve serinin işleyen mekanikleri bozulmamış ama Dogeball, Call of Duty tarzı bir modu da beraberinde getiriyor. Bunun dışında Gears of War silah çeşitleri, Horde modunda kuracağınız tuzaklarla gelen müthiş aksiyon ve elbette Modifiye Lancer tüfeğiyle zamanın nasıl geçeceğini anlamayacağınız bir tecrübe sunuyor.
Görsel olarak konuştuğumuzda oyun çıkmadan önce bahsedilen hava değişimi olayları en büyük görsel şölen olarak Gears of War 4’te yerini alıyor. Biz incelemeyi NVDIA GTX 1070 kullanan bir bilgisayarda yapmayı tercih ettik ve güçlü bir ekran kartının desteğiyle oyunun tadını tam olarak alabildik. Eğer GTX 1070 gibi güçlü bir ekran kartınız varsa, oyunun size göstereceği harika anları çıplak gözle görebilirsiniz. Hem oyun içi sahneler, hem de oyun motoruyla hazırlanan sinematikler Gears of War 4’ün etkileyici görselliğini tamamlıyor.
Oyunu Xbox One ve PC üzerinden edinmeniz önemli değil Gears of War 4 Xbox Anywhere özelliği sayesinde iki platform için de oynanabilir bir oyun. Tek yapmanız gereken Windows Market üzerinden Gears of War 4 indir seçeneğini seçmek. Böylece oyunu PC üzerinden de kolayca oynayabilirsiniz.
Gears of War 4 inceleme
İsterseniz sözü daha fazla uzatmadan sizi Gears of War 4 inceleme ile baş başa bırakalım.
#video_13244#
Gears of War 4 artılar ve eksiler
+ Katıksız aksiyon
+ Sağlam çatışma dinamikleri
+ Etkileyici görsellik
+ Zaman hırsızı multiplayer
– Sinematikler sırasında yaşanan çökmeler
– Seriye büyük bir yenilik getirmiyor
Gears of War 4 çıkış tarihi: 11 Ekim 2016
Gears of War 4 fiyatı: 300 TL
Gears of War 4 sistem gereksinimleri
Minimum sistem gereksinimleri
İşlemci: Intel Core i5-3470/ AMD FX- 6300Ekran kartı: Nvidia GTX 750Ti/ AMD Radeon R7 260X
RAM: 8 GB
Boş disk alanı: 80GB
Önerilen sistem gereksinimleri
İşlemci: Intel i5 4690 3.5 GHz / AMD FX-8350 4 GHz
Ekran kartı: Nvidia GTX 970 ya da GTX 1060/ AMD Radeon RX 480
RAM: 8GB
Boş disk alanı: 80GB
İdeal sistem gereksinimleri
İşlemci: Intel i7 4790 4GHz / AMD FX-9590 4 GHz
Ekran kartı: Nvidia GTX 980 Ti ya da GTX 1080/ AMD Radeon R9 FuryX
RAM: 16GB
Boş disk alanı: SSD ve 80GB
Xbox one da kardeş özelliği ile 150 TL ye denk gelio aldım çok başarılı.. inceleme için tşkler.
Gears of War 4, Steam'a gelmediği sürece almayacağım.windows market nedir Allah aşkına neden Steam'a gelmiyor en azından bunun bir açıklamasını yapmanızı beklerdim.Saygılar…
Batılılar son dönemde vurgunu bu şekilde yapıyor. Nasıl mı oyun çıkartıyor ölesiye faiş fiyata amerika yada avrupa da kutulu oyun alabilen kesim çeşitli indirimler ile o faiş fiyatın 3te 1i fiyata alıyor geri kalana kilit soyguncu zihniyet işte böyle yıllarca Türkiye'ye oynanan oyun da böyle gümrük birliği diyorsun adamlardan malı 100kat pahalı alıp yine adamlara 100kat ucuza mal satmamız şeklinde idi umarım değişecek batıyorlar zaten bir tekmede siz atın korsan oynayın yada adaletli olup alınacak fiyata satsınlar öyle alın artık 10yıl sonra o fiyatlara inerse onu bilmem…