Teknolojinin gelişimi, insanlar arasındaki iletişim ve bilgi edinme yöntemlerini önemli ölçüde etkiliyor. Masaüstü bilgisayarlar ile başlayan bu süreç, zaman içerisinde taşınabilir bilgisayar, tablet, akıllı telefon ve genel olarak akıllı cihazlara evirildi. İnternet tarayıcıları ise bu değişimde adeta köprü görevi gördü. Bu web ara yüzleri bilgisayarlardan akıllı telefon ve cihazlara kadar artık hayatımızın bir parçası.
İnternet bağlantısını kullanarak, web sitelerinin ziyaret edilmesine imkan sağlayan internet tarayıcılarının ortaya çıkışı ve gelişiminin hikayesi ise neredeyse internetin kendisi kadar baş döndürücü. Bu dosyada web tarayıcılarının ortaya çıkışından günümüze geçirdiği evrime göz attık. İşte bazıları tebessümle hatırlanan internet tarayıcılarının hikayesi… Keyifli okumalar.
Kullanışlı Google Chrome eklentileri
Web tarayıcınızı daha verimli bir şekilde kullanabilmeniz için kullanışlı Google Chrome eklentileri listesi hazırladık.Geçmişten günümüze internet tarayıcıları
Artık dünya genelinde günlük hayatın farklı formdaki oksijeni olarak adlandırabileceğimiz internet, farklı sistemler arasındaki iletişimi kurarak bizlere kolaylık sağlıyor.
Tabi ki internetin üstlendiği bu görevi biz, internet tarayıcıları aracılığıyla görüp, kontrol edebiliyoruz. Diğer bir adı web browser olan programlar sayesinde kullanıcılar; arama motorları, sosyal medya platformları, e-ansiklopediler ve bloglar başta olmak üzere internet sitelerini kolayca ziyaret edebiliyor.
İnternet tarayıcılarının genel özellikleri
Tarayıcılar, herhangi bir web sayfasının kullanıcı tarafından nasıl görüleceğini ayarlamasının yanı sıra, gelişmiş özellikleri sayesinde daha kolay bir deneyim de sunuyor. Ancak bilinen tüm tarayıcıların bünyesinde barındırdığı 7 ortak özelliği var. Bu işlevler arasında adres çubuğu, açılış sayfası, yer imleri, web geçmişi, şifre kaydetme, eklentiler ve gizli sekme özellikleri yer alıyor.
Daima Firefox
Her zaman ve daima Firefox. Eklentileri ile kesinlikle ilk ve tektir. Mükemmel bir tarayıcıdır.
Bence bir tarayıcı incelemesi performans karşılaştırması videosu falan hazırlamalısınız.
Daima chrome kullanırım bide şu ram probleminide düzeltirlerse chrome süper olur.
Çok güzel olmuş bence böyle tarihsel gelişimler çok güzel oluyor. Bu şekilde yazıları okumayı seviyorum teşekkürler shiftdelete.net
Opera GX şu zamana kadar çıkmış en iyi tarayıcı.
Opera GX hepsini tek geçer 😉
Opera’nın dahili ücretsiz vpn hizmeti bile tek başına yeter…
chrome zorunlu olarak telefonlara yüklü olarak geldiği için çoğu kullanıcı tarafından bu sebepten dolayı hiti artmıştır
google arama motoruda aynı şekilde devam etmiştir
2010dan sonra yani android telefonlardan sonra googlenin pazar alanı ve pazar payı genişlemiştir
googlenin en büyük işi androidle uğraşması onu yükseltmiştir
tabi nokia başarılı olsaydı google sadece youtubeden ibaret olabilirdi
2010a kadar yahoo googlenin önündeydi
Edge google chrome’dan daha hızlı. Bizzat kendim denedim. Donanımım Hp elitebook 8530p, 4gb ram 128gb hdd, intel centrino vpro 2, windows 10 famille
Chrome her ne kadar iyi olsa da İnterneti zamanında IE’nin yaptığı gibi tekelleştirmiştir. Tekellik, bir süre sonra 45 saniyelik YouTube reklamları gibi saçmalıklara neden olur. Bundan dolayı İnternette gezinmek için, özgür ve çıkar gözetmeyen tarayıcılar tercih edilmelidir.
Yazı için teşekkürler