Akıllı telefonlarımızı son derece güvenli hale getirecek olan geleceğin parmak izi okuyucusu ile ilgili yetkililer tarafından önemli açıklamalar geldi.
Geleceğin parmak izi okuyucusu!
Galaxy S8+ söylentilerinin başladığı ilk zamanlarda, yeni telefonun home tuşunun kaldırılarak, parmağınızın en ince gözeneğine kadar okuyabilen telefonun OLED ekranının altına yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusu geliştirdiği iddia edilen Fraunhofer Enstitüsü, geleceğin parmak izi teknoloji hakkında önemli adımlar attı.
Yeni bir parmak izi sensörü teknolojisi üzerine çalışan Fraunhofer Enstitüsü, oldukça güvenlikli bir parmak izi okuyucusu için oldukça titiz bir şekilde çalışmasını yürütüyor.
OLED ekran altına yerleştirecek olan bu parmak izi okuyucu sensörü ile daha güvenli ve kullanışlı bir sensör geliştirmeyi hedefleyen Fraunhofer yetkilileri, OLED teknolojisinin nimetlerinden yararlanarak yüksek hassasiyetli bir parmak izi okuyucusu ile gelecek zaman içerisinde huzurumuza çıkacak.
2012 yılında kullanıcıların karşısına mikro ekranlar ile çıkan Fraunhofer yetkilileri, bu ekranları FBI‘a parmak izi teknolojisinde kullanması için temin etmişti.
FBI‘a temin edilen ekranlardan 3 kat daha fazla çözünürlüğe ve inceliğe sahip bu mikro ekran sayesinde, yayılan ışık yardımıyla parmak izinizin en küçük ayrıntısına kadar okunmasına olanak sağlayacak.
Bu eşsiz teknoloji hakkında önemli açıklamada bulunan müdür yardımcısı Bernd Richter;
” Yeni geliştirilen parmak izi okuyucusu için oldukça ince bir kapsül kullandık. Bu kapsül sayesinde parmağınız ile sensör arasındaki mesafeyi azaltarak, yüksek hassasiyetli bir parmak izi okuyucu geliştirmekteyiz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Henüz bu parmak izi sensörü ile karşılaşmamız pek mümkün değil. Ancak ilerleyen teknoloji ve gelişen şartlar sayesinde önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde geleceğin parmak izi teknoloji ile baş başa kalabiliriz.
:: Geleceğin parmak izi teknolojisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Haberin özüne gelene kadar sayfa doldurmak için gereksiz bilgiler.Kısa ve öz olması daha iyi olur.Yoksa birinci satırda okuduğumuzu ikinci ve hatta üçüncü satırda görünce okumaktan vazgeçiyoruz.
Çabuk Apple çalmadan