Geleceğin Yazılımcıları Belirlendi

0

IBM’in, geleceğin yazılımcılarını yetiştirmek üzere 2008 yılında başlattığı “IBM Yazılım Akademisi”nin finalistleri belirlendi. Bahçeşehir Üniversitesi’nde düzenlenen törende, IBM Yazılım Akademisi’nde dereceye giren ilk 10 ekibin ödülleri ile eğitimleri gerçekleştiren kurumların plaketleri verildi. Törene, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Deniz Ülkü Arıboğan, IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek ve IBM Türk Üniversite İlişkileri Lideri Jale Akyel de katıldı.


Bu yılki organizasyonun kazanan isimleri 9 Eylül ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden.

Yarışmada, en iyi projeyi üreten ilk 3 takım; sırasıyla İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Beytullah Topçu, Şuheda Toker, Ömer Şahin Karaman ve Fatih Çoşkun’dan oluşan “AMR”, Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Etem Deniz, İshak Teyran, Elton Hoxha ve Semih Arslan’dan oluşan “the ideas” ve  Dokuz Eylül Üniversitesi’nden Kerime Balkan ve Seda Deliorman’dan oluşan “Karınca” olarak belirlendi. Jüri özel ödülünü ise İstanbul Üniversitesi’nden Mehmet Furkan Gezer, Sema Gün, Yunus Eren ve Ali Sezer’den oluşan “VforNext” aldı.

{pagebreak::14 Üniversiteden 1100 Öğrenci}

14 Üniversiteden 1100 Öğrenci

İkinci senesinde akademiye Türkiye ve KKTC’de bulunan 9 şehirdeki 14 üniversiteden 1100 öğrenci kayıt oldu. IBM Yazılım Akademisi kapsamında, öğrenciler için, DB2, XML ve PureXML teknolojileriyle ilgili atölye çalışmaları düzenlendi ve online eğitimler verildi. Ardından, öğrenciler, IBM’in sunduğu senaryolar doğrultusunda, iş hayatında karşılaşılan gerçek problemleri çözecek yazılım uygulamaları geliştirdi.


IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Deniz Ülke Arıboğan ödülleri dağıttı.

Törende konuşan IBM Türk Genel Müdürü Eray Yüksek, “IBM, geleceğin iş dünyasına uygun yöneticilerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, üniversitelerle işbirliği yapıyor ve Yazılım Akademisi gibi projeleri hayata geçiriyor. İş dünyasında yaşanan değişimler, üniversitelerden mezun olan gençlerin yepyeni beceriler geliştirmesini gerektiriyor. İş hayatında başarıyı yakalayanlar, bu değişimleri okuyan ve değişimin önünde kalmayı başaran gençler arasından çıkacak.” dedi. Geleceğimizi “akıllı dünya” kavramının şekillendireceğini söyleyen Yüksek sözlerine, “IBM olarak ortaya koyduğumuz akıllı dünya kavramı, birbiriyle iletişim kurabilen teknolojilerin, dünyanın işleyişini nasıl değiştirebileceğini ifade ediyor. İnsanlar, kurumlar, doğal ve yapay sistemler ile hemen hemen her şey, dünya tarihinde ilk defa dijital olarak birbiriyle iletişim ve etkileşim içerisine girebiliyor. Biliyoruz ki, akıllı bir dünya için şimdi değişim zamanı” diye devam etti.

IBM Türk Üniversite İlişkileri Lideri Jale Akyel ise “IBM Yazılım Akademisi, sadece geleceğin yazılımcılarını yetiştirmeyi değil, iş dünyasına talep ettiği başarılı liderleri kazandırmayı da hedefliyor. Bu nedenle, anaokulundan doktoraya kadar tüm akademik sürece yönelik yürüttüğümüz projeler gibi, Yazılım Akademisi’nin sürdürülebilirliği de bizim için çok önemli. Gelenekselleştirmeyi hedeflediğimiz akademiye artan ilgi, bizleri daha da cesaretleniyor. Yazılım Akademisi’yle, Türkiye’nin sadece büyük şehirlerini değil, dört bir tarafındaki yetenekleri keşfederek geleceğin iş dünyasına hazırlıyoruz.” dedi.

{pagebreak::Yazılım Akademisi 2009 Ödülleri}

Yazılım Akademisi 2009 Ödülleri

Yarışmada 1. olan ekibin üyeleri, 2-3 Temmuz tarihlerinde İtalya’nın Roma kentindeki IBM Laboratuvarı’na yapılacak teknik geziye katılma hakkını kazandı. Yarışmada ilk 3’e giren ekibin üyeleri, IBM’de ihtiyaç dahilinde oluşacak pozisyonlar için iş görüşmelerinde önceliğine sahip oldu. Yarışmada ilk 5 sırayı alan ekipler, IBM Türk’te, “Bilgi-IBM İleri Araştırmalar Merkezi”nde ya da “IBM İnovasyon Merkezi”nde sağlanan staj olanaklarında öncelik hakkını elde etti. Dereceye giren ekiplerin üyeleri ayrıca, ihtiyaç halinde IBM’de yarı zamanlı çalışma olanağından yararlanabilecek.


Yarışmada birinciliği elde eden İTÜ ekibi.

Bunlara ek olarak, yarışmada 1. gelen ekibe ve danışmanına dizüstü bilgisayar, 2. ekibe ve danışmanına Sony PSP, 3. sırayı alan ekibe ve danışmanına iPod hediye edildi. Yarışmaya katılarak proje sunan tüm öğrenciler ise özgeçmişlerini, IBM’in küresel işgücü alımı için yararlandığı özel bir özgeçmiş havuzu olan “IBM Student Portal”a ekleme şansını kazandı.

{pagebreak::Geçen Yılın Birincisi IBM’de Çalışıyor}

Yazılım Akademisi 2008 Birincisi IBM’de Çalışıyor

Geçen senenin birincisi Volvox Ekibi Takım Lideri Nadin Kökciyan, halen IBM İnovasyon Merkezi bünyesinde çalışıyor ve Boğaziçi Üniversitesi’nde yüksek lisans yapmayı planlıyor. Ödül olarak IBM Zürih Araştırma Laboratuvarı’nı ziyaret eden Kökciyan, “Türk bilişim sektöründe, Ar-Ge merkezleri ne yazık çok yok. Yeni teknolojilerin etkin kullanımı, bir ürünün geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi konularında yetersiziz. Zürih’te, IBM Araştırma Merkezi’ni dolaşıp, araştırmacıların çalışma ortamını ve imkanlarını görünce biraz kıskandık. Merkezde, bize geliştirilen ürünleri tanıttılar ve hepsi birer şaheserdi diyebilirim. Bunun dışında Zürih, yaşam alanı olarak da güzel bir yerdi. Hem öğrendik hem dolaştık hem de dinlendik, çok güzel bir gezi oldu. Yazılım Akademisi 2008’e hazırlanırken elde ettiğim bilgi birikimini, projelerimde etkin biçimde kullanıyorum.” dedi.

:: Şirketlerin bu tür yarışmalarına katıldınız mı?

Bilgi için:
Yazılım Akademisi

YORUM YOK

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version