Tablet ve masaüstü işletim sistemlerini birleştirme yolunda atılan önemli bir adım olan Windows 8 ve metro arayüzü, çoğu markanın dokunmatik ekranlı, konvertible PC’ler üretmesini sağladı. Giderek yaygınlaşan bu cihazlar, bu yıl en yüksek satış rakamına ve pazar payına ulaştı.
Her 10 PC’den 1’i Dokunmatik
NPD Display Search’ün araştırmasına göre 2013 yılında 19.8 milyon dokunmatik ekranlı PC satıldı. Bu rakam toplam PC satışının yüzde 11’ini oluşturdu. Bir başka değişle, satılan her 10 bilgisayardan 1’i dokunmatik ekranlı oldu.
Dokunatik PC Satış Adetleri ve Pazar Payları
Dokunmatik Pazarında Asus Lider
Giderek genişleyen pazarda en büyük pay ise yüzde 26.3 ile Asus’a ait. Lideri yüzde 14.7 ile Lenovo, yüzde 13.5 ile Acer takip etti. HP ve Sony de yüzde 10’a yaklaşan pazar payları ile 4. ve 5. sıradaki yerlerini aldı. Başından beri tablet-PC kırması cihazlara ve masaüstünde dokunmatik ekrana karşı duran Apple bu alanda herhangi bir ürünü olmadığı için listeye giremedi.
Dokunmatik PC satış adeti ve pazar payı tahminleri
Yakın geleceğe yönelik tahminler dokunmatik ekranlı PC’lerin satış rakamını giderek artacağını gösteriyor. 20 milyon bandındaki satışların gelecek yıl 30 milyona yaklaşması, 2015’de ise 40 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. 2017 yılı beklentileri ise 60 milyon adet satış ile yüzde 40’a ulaşan pazar payı.
Bakalım dokunmatik ekranlı PC’ler yakın gelecekte ne kadar güçlenecek?
:: Dokunmatik ekranlı PC’leri kullanışlı buluyor musunuz?
Vaio Flip çok başarılı bence bu segmentte hem notebook,hem tablet ,hemde sade ekran modu var… gelsede alsak
Bence melez bilgisayarlarda Sony çok başarılı,Tap11 olsun vaio flip olsun vaio duolar olsun çok kullanışlı ama pahalı 🙁
bunu da haber yapın.
Windows 8.1 Could Fail Too: Touch PCs Still Unappealing
One of the promises that Microsoft made when it launched Windows 8 (and confirmed once again with the launch of Windows 8.1) was that its modern operating system has what it takes to lend a hand to the declining PC market and boost new computer sales.
To do that, Microsoft put the emphasis on touch capabilities, saying that all vendors that embrace such technology have a great opportunity to boost sales.
That didn’t happen until now and, as far as NPD Group’s DisplaySearch is concerned, it is not going to happen in the near future either.
In the first half of 2013, DisplaySearch says, shipments of notebooks equipped with touch screens reached 6.2 million units, accounting for only 7 percent of all notebook sales.
And unfortunately for Microsoft and other companies that are now betting big on touch screens, that’s not going to happen anytime soon.
This year, shipments of such devices are expected to reach 19.8 million units, which represent an 11 percent share of the notebook market. Things will slightly improve by 2017, when touch penetration in the notebook industry is expected to reach 40 percent.
“Touch penetration in notebooks was modest in the first half of the year, and we expect a slight increase to 10% in the second half. Premium pricing and a lack of compelling uses for touch screens on notebooks continue to hinder adoption,” said Richard Shim, senior analyst at NPD DisplaySearch.
“As touch interfaces become increasingly common across all mobile devices, however, it is just a matter of time before the technology also becomes more prevalent in notebooks.”
Microsoft focus on touch capabilities has been one of the main reasons why Windows 8 has failed to impress, with experts and analysts across the world explaining that all these features do not make much sense on desktop computers.
On the other hand, Redmond continues investments in touch-capable devices and technologies and says that eventually, everybody will discover the benefit of such an operating system.
kaynak
herşey zamanla değişip dokunmatik olucak kaçınılmaz. teknoloji durmuyo napalım bizde geçeriz dokunmatiğe bi 6-7 sene sonra 😀 anca o zamana ucuzlar 🙂
Millet eskiden dokunma ekrana parmak izi yapıyorsun diye birbirine içerlenirdi 🙂 bence gereksiz. Nefret ederim bilgisayarımın ekranındaki parmak izinden. Atla eşek arasında kalmış katır bir ürün 🙂
Dell xps diyorum baska bisey demiyorum
Hep gelişim hep gelişim!
Nereye kadar?
Dokunmayın dursun biraz