Reklam

Genç CEO’lara Tavsiyeler? VİDEO

3
Reklam

Avea, Türkiye’nin genç liderlerini, yeni iş modelleri ve girişimcilik hakkında fikir alışverişinde bulunmak amacıyla, Bizz Consulting işbirliğiyle Genç CEO Buluşmaları’nın ikincisinde bir araya getirdi.

Genç CEO Buluşmaları’nın ikincisinde yaptığımız röportajla sizi başbaşa bırakalım. İyi seyirler…

#video_8959#

Reklam

Etkinliğin açılışında konuşan Türk Telekom Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca, “İçinde bulunduğumuz dijital çağın etkisiyle iş dünyasında iş yapış şekilleri hızla değişiyor. Buna adapte olan şirketler ve liderler öne çıkıyor. Dijital dönemde Türk Telekom Grubu olarak, şirketlere maliyet tasarrufu sağlayan ve onları rekabette öne çıkaracak önemli fırsatlar sunuyoruz” dedi.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, iş dünyasında başarıya giden yol için Genç CEO’lara anahtar öneriler verdi. Türkiye’nin önde gelen holdinglerinin Genç CEO’lar ise katıldıkları panelde iş hayatına dair ilk izlenimlerini paylaştılar.

Girişimciliğin yeni ve dijital dünya düzeni içerisinde güçlenen rolüne dikkat çekmek için Türkiye’den ve dünyadan, alanında uzman isimleri bir araya getiren Genç CEO Buluşmaları’nın ikincisi ‘Dijital Dönemde Rekabet” ve “Teknolojiyle Birlikte Hızlanan İş Dünyasında Başarının Sırları’ başlıklarıyla 5 Haziran Cuma günü gerçekleştirildi.

Avea 2. Genç CEO Buluşmaları’nda Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ve NEF İnşaat CEO’su Erden Timur konuşmacı olarak yer aldı.

“Deneyimleri biriktirmemiz gereken bir çağdayız”

Türk Telekom Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca yaptığı konuşmada “Dijital dünya, bize deneyimlerin biriktirilmesi, analiz edilmesi ve ortaya bir değer çıkarılması adına sayısız araçlar sunuyor. Bilgi, onu kullanmayı bilenler için en kıymetli çağını yaşıyor. İçinde bulunduğumuz dijital çağın önemini iyi kavrarsak, elimizdeki bilgilerle büyük değerler yaratma imkânına sahip olabiliriz. İçinde bulunduğumuz dijital çağın etkisiyle iş dünyasında iş yapış şekilleri hızla değişiyor. Buna adapte olan şirketler ve liderler öne çıkıyor. Dijital dönemde Türk Telekom Grubu olarak, şirketlere maliyet tasarrufu sağlayan ve onları rekabette öne çıkaracak önemli fırsatlar sunuyoruz. Dijitalleşme şirketlere önemli maliyet tasarrufu sağlıyor. Örneğin bizim BuluTT sisteminizi kullandığınızda server almanıza gerek yok artık. Bunu kiralıyorsunuz ve tüm dünya bunu böyle yapıyor artık. Bugün bir fabrika kurabilirsiniz ama her sene yenilenen bir teknolojiye şirket olarak sizlerin yatırım yapması doğru değil. Türk Telekom Grubu olarak, sürdürülebilir ekonomik büyümenin en önemli yapı taşlarından birinin girişimcilik olduğu düşüncesiyle PİLOTT Projesi’ni hayata geçirdik” dedi.

“Teknolojik altyapımız gelecek on yılların gelişimlerine uyumlu”

Konuşmasında, iletişim süreçlerinde altyapının çok önemli bir rolü olduğunu da belirten Mehmet Ali Akarca, “Bugün Türkiye’nin 81 ilinde bir teknoloji ortağı olarak küçük esnaftan büyük holdinglere kadar şirketlerin yanında yer alıyoruz. Capital 500 şirketlerinin yüzde 99,6’sına hizmet veriyor, kurumsal müşterilerimize uçtan uca iletişim çözümleri sunuyoruz. Biz artık TV yayıncılığından iş uygulamalarına kadar birçok alanda yatırım yapıyoruz. Bildiğiniz gibi Akıllı KenTT’ler kurmaya başladık. Bunu tüm Türkiye’nin 81 iline yayacağız. Akıllı KenTT’lerden sonra sıra akıllı mağazalara gelecek. Bundan 5 sene sonra Türkiye’de wi-fi hizmeti vermeyen perakendecinin banka şubelerinin işi çok zor olduğunu düşünüyorum. Araştırmalar gösteriyor ki bir mağazada wi-fi varsa müşterinin mağazada geçirdiği süre yüzde 14 artıyor. Bu nedenle Türk Telekom Grubu olarak iletişim ve teknoloji altyapımızın sadece bugünün değil, önümüzdeki on yılların teknolojik gelişmelerine uyum sağlayacak hız ve kapasiteye sahip olmasına büyük önem veriyoruz. Yatırımlarımızı bu anlayışla sürdürüyoruz” diye konuştu.

Profesyonel yöneticiler ve genç girişimciler tecrübelerini aktardı

Toplantının açılışında Mehmet Ali Akarca’nın ardından Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, NEF İnşaat CEO’su Erden Timur, karmaşık bir dünyada gelişmenin yollarını arayanlara Basit Kurallar (Simple Rules) kitabıyla ilham veren Yazar & Yönetim Danışmanı Donald Sull ve Egomnia’nın Kurucusu Matteo Achilli genç girişimcilerle tecrübelerini paylaştı.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin ise konuşmasında genç CEO’lara deneyimlerini anlatarak şunları söyledi: “Eğitim ve kendi şansını yaratmanın gücüne inanıyorum. Benim inancıma göre şirket yönetirken üç önemli nokta var. Bunlar, insan kaynağı, insan kaynağı ve yine insan kaynağı. İnsan kaynağı bir gider değildir ve sabit yatırımdan daha değerlidir. CEO’lara önerim rekabeti çok iyi takip etmeleri. İkincisi müşteri ile çok yakın temasta olmaları gerekiyor” diye konuştu.

Egomnia’nın Kurucusu Matteo Achilli, konuşmasında ilk girişimcilik deneyimi detaylarını anlatarak, ”İtalya’da ki yeni mezun gençlerin iş bulma sürecinde yaşadığı zorlukları gördüm ve buna karşı yeni bir yöntem geliştirmemiz gerektiğini düşündüm. Şimdi geldiğimiz noktada dünyanın en büyük şirketleriyle birlikte çalışıyoruz” dedi.

NEF İnşaat CEO’su Erden Timur da konuşmasında, inşaat sektöründeki dijital yeniliklerden örnekler vererek, “Bir şeyleri dijitalleştirmek için ihtiyacı anlamak çok önemli. Değeri ve duyguyu dijitalleştirmemiz gerekiyor. Ben insanların dertlerini dert ederek bir şeyleri geliştirdim. Şimdiki hayalim neden şehirde bir tane ev alındığında şehirdeki diğer evler senin olmasın ya da dünyada ki evler senin olmasın hayali” dedi.

Vialand CEO’su Tolga Alişoğlu, genç yaşta yaşadığı yöneticilik deneyimlerini anlattığı konuşmasında, “Genç yönetici olduğunuzda kendinizi ispat etme yükümlülüğünüz var. Bunlar gerçekten insanı zorlayan şeyler. Tüm bu zorluklara karşı hızlı karar alma gücü de yine gençlikten geliyor” dedi.

Yazar & Yönetim Danışmanı Donald Sull ise konuşmasında “Basit Kurallar” isimli yeni kitabının içeriğine değinerek şunları söyledi: “Neden bizim için basit kurallar önemli. Çünkü çok karmaşık bir dünyada yaşıyoruz. Problem dediğimiz aslında karmaşık sistemlerden çıkıyor. Bunu yine karmaşık sistemle çözemezsiniz. Çözümüzün basit olmalı.” diye konuştu.

Capital Dergisi Yayın Direktörü M. Rauf Ateş moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde ise Kalyon Grup Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu, Canpa Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özcan, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Selim Akın, Alarko Enerji Grubu Enerji Uzmanı Tal Garih, Kiğılı Giyim CEO Yardımcısı Sena Suerdem, İnci Aile Ofisi Direktörü Şelale Zaim yer aldı. Panelde katılımcılar eğitim süreçlerini ve ardından atıldıkları iş hayatlarına ilişkin deneyimlerini paylaştılar.

 

:: Kariyer hedefinizi yaptınız mı?

3 Yorum

  1. Benim CEO lara tavsiyem lafı dolandırma dan halkı dolandırma dan mert olun iki dakika delikanlı olun canımı yiyin.

  2. Hüsnü ağının dediklerini iyi anlamaya çalışın. Gerisi hikâye. Genç CEO lara tavsiyemiz kariyer, kar payı, ihtiras budalası olmayın. Toplum yararını gözeterek adımlar atın. Yönetim kurulunun sırtını sivazladigi CEO mu olucan halkın gönlündeki CEO mu olucan karar sizin.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version