Google paylaştığı bir infografik ile 1400 genç ve yetişkinden oluşan test grubuna ait sonuçları ortaya koydu. Testin amacı ise içerik aramaları sesli olarak kullanan kitleyi ve neden bu yöntemi tercih ettiklerini bulmak. Buna göre katılımcıların sesli arama özelliğini hergün kullananlarından yüzde 55’i gençlerden oluşurken, yetişkinlerde ise bu oran yüzde 41’e gerilemiş. Öte yandan gençlerin yüzde 75’i günde 11 saatin üzerinde akıllı telefon kullanımı gerçekleştiriyormuş.
Testin diğer sonuçlarına gelecek olursak, her iki katılımcı grup da yön sormak için (gençlerde yüzde 38, yetişkinlerde yüzde 40) sesli arama özelliğini kullanırken, gençler daha çok ev ödevlerine yardımcı materyal bulmak (yüzde 31) ve yetişkinler de ellerindeki metinleri dikte ettirmek için (yüzde 39) bu yönteme başvuruyor. İlginç bir şekilde gençlerin yüzde 22’si ve yetişkinlerin de yüzde 15’i sesli aramaları banyoda gerçekleştiriyor! En çok kullanılan mekan ise televizyonun karşısı olmuş.
Voice Search özelliği, Google Now, Siri ve Cortana’nın da dahil olduğu bu grupta, gençlerin yüzde 79’u tarafından “cool” bulunurken, yetişkinlerin yüzde 63’ü de aynı şeyi dile getiriyor. Öte yandan gençlerin yüzde 45’i pizza sipariş etmek ve yetişkinlerin yüzde 44’ü ise anahtarlarını bulmak için hatırlatma olarak bu içeriklere yöneliyor.
Kısacası sesli arama özelliği birbirinden farklı amaçlar için, banyo da dahil olmak üzere akla gelmeyecek farklı mekanlarda kullanılmaya devam ediyor.
:: Siz de sesli aramalar yapıyor musunuz?
Sesli aramanýn banyoda ne amaç için kulanýldýðýný merak etmedik deðil
Sesli asistanlar bence artýk daha fonksiyonel bir yapýya kavuþmalý