Huawei, dünya çapında giyilebilir teknoloji pazarında üst üste ikinci çeyrekte zirvede yer aldı. IDC’nin araştırmasına göre Çinli şirket, son çeyrekte Apple ve Samsung gibi markaları geride bırakmayı başardı. İşte detaylar.
Huawei, giyilebilir teknoloji pazarında lider oldu
Huawei, bu yılın ikinci çeyreğinde 8,9 milyon giyilebilir cihaz sevkiyatı gerçekleştirerek küresel pazarda yüzde 20,3’lük bir paya sahip oldu. Bu, geçtiğimiz yılın aynı dönemindeki 6,3 milyon sevkiyata kıyasla yüzde 55’lik büyüme anlamına geliyor.
Bu kapsamda Huawei; 2024 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42’lik bir artış elde etti. Uzun zamandır lider olan Apple ve Samsung’u geride bırakan şirket, Watch Fit 3 gibi f/p modelleriyle ön plana çıkıyor.
312123123
İkinci sırada 5,9 milyon adet ve yüzde 13,5 pazar payıyla Xiaomi yer aldı. Bu rakam ayrıca bir önceki yıla göre yüzde 17’lik bir büyümeyi temsil ediyor. Apple ise 5,6 milyonluk sevkiyatla üçüncü sırada yer aldı, ancak büyümesi yıllık bazda yüzde 11 azaldı. Son çeyrekteki pazar payı ise yüzde 13 civarındaydı.
Samsung 3,3 milyon sevkiyat ve yüzde 7,6 pay ile dördüncü sırada yer aldı. Bu arada, Oppo, vivo, OnePlus, Realme, iQOO gibi markaların sahibi olan BBK ise ilk yarıda önemli bir büyüme kaydetti.
Huawei ayrıca Çin pazarında da lider konumda. Son çeyrekte 6 milyon adetlik satış gerçekleştiren şirket, kendi ülkesinde yüzde 38’lik bir paya sahip. Tabii Apple’ın önümüzdeki günlerde Watch Series 10’u duyurması ve satışlarda büyüme yaşaması mümkün.
Huawei’in önünü kesmeseydiler çoktan lider olmuşdur.
Huawei ❤️
Kullan dığım en sağlam kullanışlı telefon huvai di ama malum artık onuda alamıyoruz pahalı ülkemiz yönetilemiyor resmen sömürülüyor
AR-GE var, yenilik var, f/p olunca normal
Ben orta halli adamım 7 yıllık telefonum arada el sallıyor bana. Bekliyorum nova13 ve gt5 çıktığı gibi alacam.
Etem Sevik
Konuk Sosyal Bilimci ve Yazar
bilinmeyeni ortaya koyan ve bilinir kılan bilimlerin birbirleriyle olan ilişkisi ve insan faktörü
Tıp bilimi, Astronomi bilimini, yıldızları izlerken de destekler. Çünkü beden hareketleri, daha özelde gözlerin takip hareketleri ile gökyüzünü ve gök cisimlerini izleyebilir ve hatta inceleriz. Bunu ise, bazen ilgi alanımız ve sevdiğimiz için bazen de bilim insanı olduğumuz için yaparız. Gündüz ve gece arasında sıcaklık farklarını bilme ihtiyacımızda bilimin meteorolojinin konusudur. Aynı zamanda doğa bilimlerine de konudur. Yani aslında bütün bilimlerin birbirleriyle bağlantısı, alakası vardır. İlişki içinde olurlar. Buna sebep ve sonuç, dünyaya gelen ve gözlerini açan insan yavrusunun merakı, bilme isteği, talep ve ihtiyaç ve şikayetlerinin iyi bir sonuca bağlanması beklentisidir.