Google, mayıs ayında masaüstünde mail kullananlar için Gmail gizli mod ile ilgili bir güncelleme yaptı ve şimdi bu özellik Android uygulamasına geliyor. Bu özellik, hassas bilgileri yetkisiz erişime karşı koruyor.
Gmail’de yapay zeka desteği işleri kolaylaştırıyor!
Gmail gizli mod, e-postalarınızı koruyacak
Twitter’daki resmi Gmail hesabı, “hassas bilgileri yetkisiz erişime karşı korumak için” attığınız mailin, kendi kendini imha etme özelliğini ayarlamanıza olanak sağlayan yeni gelişmeyi duyurdu.
Confidential mode is now available on mobile devices and can help you protect sensitive information from unauthorized access. Learn more about this feature → https://t.co/lmQNElH6C1 pic.twitter.com/Nxtx2yU0pG
— Gmail (@gmail) August 16, 2018
Özellik, yeni bir e-posta atmak istediğinizde etkinleştiriliyor.
Yeni e-postayı atacağınız ekranın sağ üstünde bulunan alt alta üç noktaya tıkladığınızda, size “Confidential Mode(Gizli Mod)” adında bir alan gözükecek. Bu alana tıklarsanız, e-postanın son kullanma tarihini belirleyebilirsiz ve e-postanıza şifre koyabilirsiniz.
Gmail gizli mod nasıl çalışıyor?
Gmail kullanıcıları e-postayı açarken herhangi bir sorun yaşamayacak ve e-posta, gönderdiğiniz kişiye direkt olarak açılacak.
Ancak Gmail dışındaki kullanıcılar, maili açmak için kimlik doğrulaması yapacağı bir e-posta alacaklar. Bu e-postada, “X kişi, Gmail gizli modu kullanarak size bir e-posta gönderdi.” şeklinde bir ifade yer alıyor.
“E-postayı göster.” dediğinizde ise bir kimlik doğrulaması istiyor. Ancak o zaman e-posta içeriğini görebiliyorsunuz.
E-postaya bir son kullanma tarihi eklediğinizde ve bu süre dolduğunda ise, “E-postanın geçerlilik süresi doldu.” şeklinde bir mesaj göreceksiniz.
Bu yeni özellik, Android cihazınızda uygulamayı güncellemenize gerek kalmadan yayınlandı. Gmail, bu modun iOS cihazlara gelip gelmemesiyle ilgili sorulara yanıt vermedi ancak tabii ki gelmesi gerekiyor diye düşünüyoruz.
Bu özelliği hali hazırda masaüstü cihazlarda kullanıyor musunuz? Sizce bu yeni özellik Gmail’in Android uygulamasını daha işlevsel hale getiriyor mu? Yorumlarınızı bekliyoruz!