Reklam

Google açıkladı: “Android daha güvenli”

24
Reklam

Teknoloji devi Google, Android için beşinci yıl güvenlik ve gizlilik raporunu yayınladı. Raporda ilginç bilgilere yer verildi. Gelin detaylara birlikte göz atalım.

Maps 1 Nisan şakası ile dikkat çekiyor!

Android güvenli mi?

Teknoloji dünyasının en büyük şirketlerinden biri olan Google, sahibi olduğu Android ile ilgili güvenlik ve gizlilik raporunu yayınladı. Potansiyel zararlı uygulama indirmelerindeki artışa rağmen tık sahtekarlığı artık “Potansiyel Zararlı Uygulamalar” kategorisine dahil edildiğinde Google “Android ekosisteminin genel kullanıcı güvenliği iyileştirildi” diyerek iyimser bir sonuç ortaya koydu.

Reklam

Daha spesifik baktığımızda Google Play Store‘dan indirilen potansiyel zararlı uygulamaların yüzdesi 2017 yılında yüzde 0.02 iken 2018 yılında bu oran yüzde 0.04‘e yükseldi. Yayınlanan raporda “Bu istatistiklerden tıklama sahtekarlığı rakamlarını kaldırdığımız takdirde, Google Play Store’daki potansiyel zararlı uygulamaların oranı yılda yüzde 31 azaldı. Bu mobil platformumuzu daha güvenli bir hale getirdi.” diyor.

Google, dünya çapında iki milyardan fazla Android cihazı güven altında tutmak istediklerini belirtiyor. Bunun kolay bir iş olmadığını belirten şirket, bunun için gerekli önlemleri aldıklarını belirtiyor. Buna göre 2017 yılında piyasaya sürülen yapay zekaya sahip Google Play Protect ile günde elli milyondan fazla uygulama üzerindeki güvenlik açıkları sürekli olarak taranıyor. 2018 yılında Google, Google Play Protect’in makine öğrenmesi yeteneklerini geliştirmeye devam etti.

Diğer istatistikler, potansiyel zararlı uygulamaların mağazaya yüklenmesindeki düşüşü gösteriyor. 2018 yılında Google Play Store’daki uygulamaların yüzde 0.45′i zararlı içerik barındırırken bu oran 2017 yılında yüzde 0.56′ydı. Şirket bunu, Google Play Protect’in başarısı olarak görüyor.

Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce mobil platformlar yeterince güvenli mi? Yorumlarda belirtiniz.

24 Yorum

    • nisan zannetmiyorum mayıs yüksek ihtimal. çünkü şuan somut bir adım yok. nisan ayı a serisi için güncelleme gelecek pie.

  1. İnsan kendi güvenliğini kendi sağlar. Bilmediğiniz abuk sabuk uygulamarı telefonunuza indirmeyin bu kadar basit.

  2. Bizim telefoncu 100 tlye istediğin android telefonu kırıp içinden istediğin dosyayı çıkarabiliyor yani telefon kapalı veya şifreli olsada , neyin g0venliğinden bahsediyorsunuz ?

    • Atma be kardeşim! Neymiş kapalı iken bile dosya çalabiliyormuş! Bence o android 4.0 ve 4.4 arası eski telefonlardır!

  3. Hiç biri tam güvenli değil. Tam güvenli istiyorsan telefon internet kredi kartı ndan uzak dur kardeşim…

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version