İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Google, App Maker servisinin fişini çekiyor!

Yakın zamanda, seyahat uygulaması Trips’i kapatan Google, yeni bir servisinin fişini çekme kararı aldı. Şirket, App Maker’ın 19 Ocak 2021 tarihinde kapatılmasına karar verildi.

Cem Varlı

okunma

Google, App Maker servisinin fişini çekiyor!

Başarısız bulduğu servisleri kapatmak konusunda çekinmeyen Google, yakın zamanda seyahat uygulaması Trips’i kapatmıştı. Şirket, App Maker’ın 19 Ocak 2021 tarihinde kapatılmasına karar vererek, bu servisi de kapatılanlar kervanına ekleyecek.

Şirket tarafından 2016 yılında duyurulan ve 2018 yılında kullanıma açılan servisin, 2020 yılından itibaren kademeli olarak kapatılmasına karar verildi. 15 Nisan 2020 tarihinden itibaren kullanıcılar servis üzerinden yeni bir uygulama yapamayacaklar. Ancak, 15 Nisan tarihinden önce hazırladıkları uygulamaları düzenleyebilecekler. 19 Ocak 2021 tarihinde ise servis kapatılacak.

Google

Google App Maker servisi nedir?

App Maker, şirketlerin kendi uygulamalarını en kolay şekilde yapmalarını sağlayan, düşük kodlu bir uygulama oluşturma servisidir. Az kod kullanılarak uygulama hazırlamasına yardımcı olan servis, şablonları sürükle-bırak mantığı ile çalışmaktadır. Uygulama oluşturmak için kullanılan datalar, Google’nin yaklaşık olarak 35 servisinden çekilebilir ve şirket yöneticileri tarafından düzenlenebilir.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar

İlk yorumu siz yazın.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.