İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Teknoloji

Google Askeri Robotlar Üretebilir!

Sadece son mali çeyrekte değerine yaklaşık 17.5 milyar ABD Doları ekleyen ve dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Google, ağırlıklı olarak askeri robotlar üreten Boston Dynamics adlı robotik mühendislik şirketini satın aldı.

Ferhat Verdi

okunma

Google Askeri Robotlar Üretebilir!

Sadece son mali çeyrekte değerine yaklaşık 17.5 milyar ABD Doları ekleyen ve dünyanın en önemli teknoloji şirketlerinden biri olan Google, ağırlıklı olarak askeri robotlar üreten Boston Dynamics adlı robotik mühendislik şirketini satın aldı. Böylelikle Google, son dönemde robot teknolojileri ile ilgili olarak 8. şirket alımını da gerçekleştirmiş oldu.

ABD basınında Google‘ın Boston Dynamics‘i henüz resmi olarak açıklanmayan bir bedelle satın alması; şirketin askeri robot üretiminden ziyade endüstri öncelikli robot üretimine yönelik bir adımı olarak yorumlandı. Gelişme, her ne kadar Google‘ın askeri robotlar üretme eğiliminde olmadığı şeklinde yorumlansa da böyle bir olasılık söz konusu.

Üstelik Boston Dynamics, geçtiğimiz aylarda ABD Savunma Projeleri Araştırma
Ajansı ile 10.8 milyon ABD Doları tutarında bir anlaşma yapmış, ABD
ordusu için de geliştirme faaliyetlerinde bulunmaya başlamıştı. Satın alımın bu anlaşmayı etkilemeyeceği açıklandı. Konuya dair gelişmeler merakla bekleniyor.

#video_3600#

Boston Dynamics nedir?

Peki Boston Dynamics neler yapar? 1992 yılında Massachutes Teknoloji Enstitüsü‘nün bir kolu olarak askeri proje geliştirme çalışmaları yürütmeye başlayan Boston Dynamics; BigDog, Cheetah, WildCat adlarını alan ve bacakları olan “hayvansı” robotlar geliştirdi.

Kar, hatta buz üzerinde maksimum 46.6km/saat hızla hareket edebilen, adeta koşan bu robotlar oldukça ürkütücü görünümleri ile tanınıyor. Ayrıca Boston Dynamics‘in Atlas ve Petman adını alan ve açık havada çalışmak üzere geliştirilen robotlar üzerine de çalışmaları olduğu biliniyor.

#video_3601#

Andy Rubin’den açıklama geldi

Google’da robot teknolojilerini geliştirmek üzere kurulan biriminin başında yer alan ve Android işletim sisteminin babası olarak da tanınan Andy Rubin; geleceğin robotlarda olduğunu bir röportajında açıklamış, Google‘ın robot üretimi ile yakından ilgilendiğini belirtmişti. Bu açıklamayı doğrulayan bir gelişme olarak Boston Dynamics‘in satın alınmasının ardından Rubin, konuya dair bir Tweet göndererek ‘Gelecek harika görünüyor’ dedi.

Bakalım hem yazılım hem de donanım geliştirmekte olan ve her zaman dengeli bir şirket görünümü sunan Google, yeni satın alımı ile teknoloji dünyasına ne gibi sürprizler sunacak? Gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

:: Google’ın Boston Dynamics’i satın alması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (21)

SDN Okuru

Tehlikenin farkında mısınız?

SDN Okuru

Evil Corporation = Google GELECEK KORKUNC GORUNUYOR!!

SDN Okuru

ASKERI ROBOT???? Google korkutucu bir firma olmaya basladi skyneti insa edecek

SDN Okuru

Aynen skynet geliyor

SDN Okuru

İstanbulun fethindeki papazlar gibiyiz; melekler kanatlı mı kanatsız mı!. ios mu android mi?

SDN Okuru

skynet geliyor

SDN Okuru

google i melek zannetmis birisi de. insanlik icin fln.. yahu pollyannacilik oynamaya bayiliyorsunuz. senden benden kazandigi paralarla yine seni beni himayesine alcak, herkes bi ouvv helal modunda. yazik yazik. dunyada guvenilcek en son sirket

SDN Okuru

androidli olsun alırım :d

SDN Okuru

o firmayi satin alip askeri robot uretimini durdurmak istiyorlarsa helal olsun,su teknolojiyi insanlarin zararina kullanmayin

SDN Okuru

Büyük düşünüyor adamlar

SDN Okuru

android kullanırsa daha adım bile atamaz

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.