Reklam

Google bir hayali gerçeğe dönüştürüyor!

23
Reklam

Özellikle bilim-kurgu ve ajan filmlerinde sıkça gördüğümüz, bulanık görüntüyü iyileştirme teknolojisi, Google sayesinde hayal olmaktan çıkıyor.

Google bir hayali gerçeğe dönüştürüyor!

Android Pay mobil sürümü görüntülendi

Google Beyin Takımının yeni geliştirdiği bir algoritma sayesinde, düşük çözünürlüklü ve bulanık görüntüler iyileştirilebilecek.

Peki, suçlu tespitinden eski fotoğrafların iyileştirilmesine varıncaya kadar birçok farklı alanda kullanılması öngörülen bu teknoloji nasıl çalışıyor?

Reklam

17-02/08/google-bir-hayali-gercege-donusturuyor-1.jpg

Hepimizin de bildiği üzere düşük çözünürlüklü fotoğraflardaki temel sorun, net bir görüntü elde edilemeyecek kadar az piksel içermeleridir. Bu yeni geliştirilen algoritma sayesindeyse, her bir pikselin etrafına gelebilecek muhtemel renk kodları tahmin edilerek genel çözünürlük artırılabiliyor.

Android için Google Haritalar güncellendi!

Bu sayede düşük çözünürlüklü fotoğraflar, içerdiği kişi veya objenin belirginleşebileceği ölçütte iyileştirilebiliyor.

Birçok kişi veya kuruluşun merakla beklediği bu yazılım, maalesef halen geliştirilme aşamasında. İleride daha isabetli tahminler ve iyileştirmeler yapması beklenen bu yazılımın, ne zaman kullanıma sunulacağıyla ilgili maalesef henüz bir bilgi yok.

:: Siz bu teknoloji hakkında neler düşünüyorsunuz?

23 Yorum

  1. Peki bu sitem halkin kullanimina acilacak mi? Para vermemiz gerekecek mi? Yoksa sadce yuklenen fotolari mi kapsayacak bu durum?

  2. Bu teknoloji gerçekleşirse en iyi fotoğraf kamerası ile çekilen bir görsel üzerinde bu teknoloji uygulanırsa uzaya çıkabilir miyiz ? Teşekkürler…

  3. Bu teknoloji gerçekleşirse resmen çığır açar. Bir çok farklı yerde ve teknolojide kullanılabilir cep telefonlarindan tut uydu,uav görüntülerine kadar

  4. Yıllar önce aklıma gelmişti böle bir fikir:(Teoride 1pikseli 4 ve ya 16 piksele ayırıp, her birine uygun renk vermekle mümkün.

  5. Bu sistem zaten var. Dünyanın her yerinde bi'çok devlet kullanıyor. Halka açılması pek mümkün değil, zirâ dijital fotoğraf makinelerini bitirir. Zaten herkes telefon kullanıyor, fotoğraf makinesine hiç gerek kalmaz. Herkes telefonla işini görür. Piyasa dengelerini altüst edeceği için hayâl.

  6. Iyi bir teknolojik gelişme gibi gözüküyor ancak beklentileri karşılayabileceği konusunda tereddütlerim var

  7. Bir kaç dakika önce bu yazının yabancı sürümünü okudum olay tam olarak bu şekilde değil.

    Berbat çözünürlüklü fotoğrafı büyütmüyor.

    Yapılan şu; berbat çözünürlük fotoğraf ile iyi kalitedeki fotoğraf arasında bağ kurmayı becerip, ileride berbat çözünürlüklü fotoğraf ile iyi kaliteli fotoğrafa ulaşabilmek.

  8. Yukarıda verilen fotolar gibi iyileştirme yapması teknik olarak mümkün değil. Fakat x265 ve HEVC videolarda kullanılan sharpen algoritması gibi ufak bir netleştirme olabilir.

  9. bilinmeyen pixellerin tahmini şimdiye kadar interpolasyon ile sağlanıyor. işin içine biraz yapay zeka ekleyip bazı vektörler elde ederek tahminler yapabilirler diye düşünüyorum. eyyorlamam bugadar.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version