Google Chrome ve Firefox’a beklenmedik bir rakip geliyor!

28

Geçtiğimiz dönemlerde piyasada haksız rekabet oluşturduğu konusunda Google’dan şikayetçi olan arama motoru DuckDuckGo, çok yakın zamanda web tarayıcı sektörüne girmeye hazırlanıyor. Firefox, Edge ve Chrome gibi tarayıcılarla rekabet etmeye hazırlanan DuckDuckGo, tarayıcının baştan sona gizliliği ön plana koyan bir yapıya sahip olacağını belirtti.

Firefox’un 95 numaralı sürümüyle MacOS’a gelen tüm yenilikler!

DuckDuckGo tarayıcı gizliliğe önem veriyor

Bildiğiniz üzere özellikle Microsoft Edge’in de Chromium tabanlı sisteme geçmesiyle web tarayıcı sektörü adeta Chromium tabanlı tarayıcılarla domine edilmiş durumda. Firefox’un 2018 yılından önce yüzde 20’lere varan kullanım oranının bu yıl yüzde 3’lere düşmesiyle, piyasadaki tarayıcıların yüzde 95’ten fazlası Chromium altyapısıyla hazırlanır hale geldi. DuckDuckGo’nun tarayıcısı da Chromium tabanlı bir şekilde hazırlanıyor.

Aynı adı taşıyan gizlilik odaklı arama motoruyla bilinen DuckDuckGo, varsayılan olarak kullanıcıların tüm web deneyimini silen ve gizliliğe odaklanan yepyeni bir masaüstü tarayıcı geliştiriyor. DuckDuckGo CEO’su Gabriel Weinberg, yeni gönderdiği bir blog yazısında, geliştirilen tarayıcının özelliklerine ve nasıl görüneceğine değindi.

Weinberg, DuckDuckGo tarayıcının, kurulduktan sonra herhangi bir ek ayar yapmaya gerek kalmadan varsayılan olarak katı bir gizlilik koruması sunacağını açıkladı. Tıpkı web tarayıcı gibi, mobil uygulamada da bu gizlilik ayarları uygulamayı kurduğunuz andan itibaren geçerli olacak.

https://twitter.com/yegg/status/1473298153424179205

Yapılan açıklamaya göre yeni tarayıcı şu an için macOS platformunda kapalı beta testinde… Buna karşın şirketin CEO’su Weinberg, Microsoft Windows versiyonu için de kolları sıvadıklarını açıkladı. DuckDuckGo Browser’ın halka açık versiyonunun ne zaman yayınlanacağı ise şu an için belirsiz.

Peki sizler DuckDuckGo Browser ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin.

28 YORUMLAR

    • Ulan sanki pentagona mite data aktarımı yapiyoz anlamiyorum bu gizlilik aşkını. Yazdığımız sey youtube facebook ikide porno sitesi sanki oralara girince naptigimizi nere tikladigimizi gormuyorlar. Hizli mi degil mi kardesim onu söyle sen ne kadar ram yiyor bunlarla gel

    • Aslında çoğu insan bu gizlilik bilgilerinin nasıl kullanıldığının farkında bile değil.toplanan veriler bir insanı kendisinden daha iyi tanımasına vesile oluyor.sistemi uzaktan kurtulayıp yönetenler sizleri istedikleri gibi yonetebilecekleri yonlendirebilecekleri bu veriler.ulusal güvenlik sorunu.dunyanin büyük çoğunluğu budurum karşısında çaresiz..bilgiyi kontrol edenlerlerin karşısında insanlar bilgiyle kontrol edilen kölelestirimis canlı robotlar haline gelecek.

  1. pandemi sonrası pc kullanımı ağırlık kazandı dolayısıyla kötü amaçlı yazılım arttı kullanıcılara ne kadar alternatif olursa o kadar iyi olur sonuçta güvenlik önemli

  2. Neredeyse açık kaynak uygulamalarına geçtim diyebilirim. Varsayılan Web tarayıcım: Mozilla Firefox’tur. Posta istemcim: Mozilla Thunderbird, çoklu ortam oynatıcım: VLC Player, ofis uygulaması: Libre Office, resim düzenleme uygulaması: GIMP, varsayılan işletim sistemi de bu gidişle, tamami ile L. Mint Cinnamon veya XFC olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version