Kısa bir süre önce devreye sokulan anlık arama ve otomatik tamamlama özellikleri üzerinde düzenleme yapan arama motoru, bundan böyle popüler dosya paylaşım sitelerini listelemeyecek.
Kapsama alanına giren ThePirateBay, isoHunt, 4Shared, Filesonic, Btmon, Fileserve gibi web siteleri Google tarafından taranmaya (index’lenmeye) devam ediliyor ancak bahsettiğimiz bu anlık verilere yansıtılmıyor.
Aslında Ocak ayında başlatılan çalışma şu sıralar bir sonraki aşamaya geçmiş gibi görünüyor. Bakalım internet kullanıcılarının durum karşısındaki tutumu ne olacak?
:: Bu tür siteleri ne sıklıkla ziyaret ediyorsunuz? Google’ın tutumu hakkında ne düşünüyorsunuz?
işe yarar siteleri engellesinler nerede işe yaramaz çöp bilgi var indexlesinler.
çokta tin yandex diye bir şey var artık çatır çatır girer ararız arkadaş google de avucunu yala sin . Bu günlerde google plus ve google chrome de büyük fiyasko lar yaşanıyor zaten öyle yapmak ile kullanıcı kaybetmekten başka bir şey yapmıyor ayrıca yandex kullanırken şunu fark ettim google bazı sonucları bize göstermiyor yandex aramaların da çıkan sonuçlar google de çıkmıyor bu gösteriyor ki google zaten bizim internet kullanımımi zi sınırlandırıyor.
O zaman bir dosya bulmak için demkki 2 gün faalan interneti aramak lazım
ayağına sıkmış olurlar, bundan sonra google kullanmayacağım.
Arkadaşlar tekelleşmeye karşı ortak bir bilinçle hareket etmek lazım. Google gibi bir devin oluşmasını sağlayan arama motoru tarafındaki kullanım kolaylığıydı, şimdi tercih ediliyor çünkü hem arananı bulma konusunda iyi hemde bizim kullanım alışkanlıklarımıza iyice yerleşti. Diğer arama motorlarda çok iyi artık diğper arama motorlarını da hatırlayıp kendi tercihlerimize göre internete yön verebiliriz. İnternette sansürleyerek kimse bir yere varamaz.
Yandex iyidir 😉
Kendileri bilir; en iyisi oldukları işte rakiplerine fırsat vermiş olurlar.
Google’ın sınırsız özgürlüğü savunduğunu sanıyordum ya da kendileri bilerek öyle yansıttılar. İnternette her şey çok hızlı değişir bir bakmışsın ikinciliğe geçivermişsin..
yandex’e geçtim.
uzun zamandır google kullanmıyorum ve hiçbir sıkıntıyla karsılasmadım. Bing kullanıyorum ve gayet memnunum. Gerçi yandex’te kullanmaya başladım bazı aramalarda.
yandex kullanıyorum baya uzun zamandır mail hesabımda var ve 6 veya 8 farklı adrese mail alabiliyor isim.soyisim@yandex.com aynı zamanda isim-soyisim@yandex.com (.com,.ru,.com.tr) hepsi sizin oluyor yandexsin domainleri toplu olarak sağlıyor.
Yandex inde kendisine göre teknolojisi var bence google dan daha kullanışlı
Google bir arama motoru. Bizim neyi arayacağımıza karışmaya hakkı yok… Sen anlık verilere yansıtırsın, girersek gireriz, girmezsek girmeyiz… Google’ın kendinde bizi kısıtlama hakkını görmesi saçma…
http://yacy.net/en/ böyle de bir rakip var.Açık kaynak kodlu…
İllegal sitelere (dosya paylaşımı vb.) ulaşıma aracılık etmek, bir arama motoru açısından bir anlamda suça ortaklık etmektir. Siz de yazılım geliştiriciler yerinde olsaydınız ve sadece bu işten para kazanıyor olsaydınız böyle bir filtrelemeyi doğru karşılardınız. Elbette filtreleme bir anlamda bir engelleme olduğu için kabul edilemez bir şey. Ama olaya Google ve yasal sorumluluklar açısından bakarsanız çok da anormal bir uygulama değil. Elbette arayan bir şekilde farklı yollarla aradığını bulur. Ama bu tarz aramalar internette aramanın tamamını oluşturmuyor. Google yine yoluna devam eder.
kendisi kaybeder çokta tın
İyi halt etmiş. Sanki piyasadaki tek arama motoru kendisi Google olmazsa, Bing olur Yahoo olur alternatifler çok nasılsa.
Bu güzel bir iş firsatına dönüştürülebilir. Sanırım şans bu sefer biraz benden yana 🙂
internet tarihi, sivrilip bir süre sonra adı dahi unutulan firmalar ile dolu…