Reklam

Google Ekran Kilidinin Patentini Aldı

14
Reklam

Patent savaşlarının kızıştığı bugünlerde Apple’ın iOS kullanan cihazlarda bulunan ekran kilidi (Unlock Screen) açma yönteminin patentini almasından sonra Google da boş durmadı. Kullanıcıya kendi desenini çizip bir şifre oluşturma imkanı sunan ekran kilidi açma yöntemi artık Google‘a patentli bir teknoloji oldu.

Günümüzde birçok Androidli telefon üreticisi tarafından kullanılan bu ekran kilidi açma yöntemi, işletim sisteminin menüsünde bulunuyor. Kullanıcıya kendi istediği şekli çizme imkanı sunan sistem, aynı şekli ekran kilitli iken çizebilirseniz kilidi açıyor.

Reklam

17 Kasım’da verilen patent ile bu yöntemin bütün hakları Google‘a geçmiş oluyor. Google‘ın aldığı bir diğer patent ise yine ekran kilidi ile ilgili. Ancak bu yeni patentte mevcut yöntem biraz daha geliştiriliyor.

Normalde belli noktalar arasında çizilmesi gereken şekilli yeni patende ekranın istediğiniz bir yerinde yapabiliyorsunuz. Ancak bu yeni patentin tarif ettiği yöntem şimdilik kullanılmıyor. 

:: Patent kavgalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

14 Yorum

  1. Bir de üst tuştan kilitlemenin patentini alsın çok güzel olur. Bu markalar da iyice sapıttı, giydikleri donun patentini de alsınlar kimse aynısını giymesin

  2. Gençler bu patent olayı çokta önemli değil aslında, birşeyin patenti alındığı zaman avrupa’da 20yıla kadar koruyor sonra halkın malı oluyor. Amerika’daki işleyişi bilmiyorum ama büyük ihtimalle benzerdir… Yani girişimcileri ve geri kalan halkı çok üzecek şeyler değil bence, büyük firmaların birbirlerine karşı savaş aracından ibaret..

  3. apple ın yaptığı terbiyesizlikten sonra ne yapacaktı ya. ki google ın bu ekran kilidini kullanan birisi olarak çok memnunum.

  4. pcwolf Nickli Üyeden Alıntı
    (…) Bu markalar da iyice sapıttı, giydikleri donun patentini de alsınlar kimse aynısını giymesin

    Google normalde öyle patent falan almaz zaten, üstüne birde açık kaynaktır herşeyi, tüm kodları nasıl çalıştığını görürsün istersen.

    Ama Apple zamanında ota moka patent aldığı için gelip Google’a saldırıyor resmen. Şimdi Google IMB’den Motorola’den vs. binlerce patent satın aldı, kendiside yeni patentler alıyor, Apple’a saldıracak ^^

    aykutyenihan Nickli Üyeden Alıntı
    Boş işten başka bişey değil. Zamanında Nokia bile almadıysa kimsenin almasına gerek yok.

    Öyle diyorsunda şimdi Microsoft’a bak, Androidli telefon satışından kazandığı parayı, kendi Windows Phone satışlarından bile kazanamıyor. Her Androidli telefon için Microsoft para alıyor patentler yüzünden.

  5. Microsoft, Apple ve Oracle 3’lüsü yüzünden bu hale geldi. Bu bizim diye çocukça saldıran firmalara oh olsun. Google sen de akıllı ol sadece kendini korumak için al bu patentleri. Sonra başımıza 4. bela olma hemen yanda yandex var

  6. Bi düzeltme yapayım, Google Motorola’dan patent satın almadı, komple Motorolayı satın aldı, bu nedenle Motorola’nın sahip olduğu tüm patentlerin de sahibi olmuş oldu, bunların içinde çok kritik öneme sahip patentler var, Motorola’nın dünyanın ilk cep telefonu üreticisi olduğunu hatırlarsak ne gibi öneme sahip patentleri olduğunu tahmin etmek hiç de zor değil.

    Bir kaç örnek vermek gerekirse, Cep telefonunda batarya standartlarından tutun, cep telefon anteni ve titreşim özellikleri gibi en önemli patentlere sahip, tabi şimdi bütün bunların sahibi Google.

  7. RocKhan Nickli Üyeden Alıntı
    Bi düzeltme yapayım, Google Motorola’dan patent satın almadı, komple Motorolayı satın aldı (…)

    Ama satın almadaki genel amacının Motorola patentleriyle Android’i korumak olduğunu resmi blogunda açıkladı.

  8. xmRipper Nickli Üyeden Alıntı
    Ama satın almadaki genel amacının Motorola patentleriyle Android’i korumak olduğunu resmi blogunda açıkladı.

    Tamam ben buna karşı bir şey demedim ki, siz Google Motorola’dan patent satın aldı deyince cümle yanlış anlaşılabilir diye ben o şekilde ekleme yaptım.

    Motorola’dan patent almak başka şey, tamamen Motorola’yı almak başka şey.
    Motorola’dan patent aldı deyince sanki Motorola hala ayrı bir şirket havası çıkıyor, ben onu düzeltmek istedim.

    Elbette Google’ın genel amacı Android’i korumak ve Cep telefonu üretmek.

  9. Apple ‘ın her saniye açtığı patent davalarından sonra , Google cepheyi sağlamlaştırmak istiyor sanırım. İyi bir atılım olmuş.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version