Fuchsia OS ilk duyurulduğunda Android’in bir devamı gibi anlaşılsa da zamanla Google’ın bu işletim sistemiyle ilgili planları belirsizleşti. İlk olarak 2016 yılında kendini gösteren bu gizemli işletim sisteminin tam sürümü ise geçen yıl piyasaya sürülmüştü. Tıpkı Android gibi açık kaynak kodlu olan Fuchsia’nın kullanılacağı amaçlardan biri ortaya çıktı.
Android 16 güncellemesini alacak ilk telefon belli oldu
Fuchsia OS, potansiyel olarak Google dışına hizmet edecek
Fuchsia, temelinde Linux yerine Zircon adında bir mikro çekirdeği kullanıyor. Amacı kesinlikle akıllı telefonlara ya da tabletlere hizmet etmek olmayan bu işletim sistemi büyük oranda akıllı ekranlara hizmet edecek. Google’ın yayınladığı iş ilanına göre Fuchsia OS’i geliştirecek daha fazla yazılımcı aranıyor. Bu yıl Google Nest’e hayat veren işletim sisteminin sonraki durakları da akıllı ev asistanları olabilir.
Ev asistanları haricinde akıllı hoparlörler gibi aksesuarlarda da Fuchsia OS’i görmemiz son derece olası. Ancak Google’ın bu işletim sistemiyle hedefi, Google dışına da hizmet etmek. Google istiyor ki diğer akıllı aksesuar üreticileri de Fuchsia’yı kullansın ve iki şirket de bu açık kaynaklı proje sayesinde gelir elde etsin.
Fuchsia muhtemelen günde fazla işlem gerçekleştirmeyen aksesuarlarda kullanılacak. Şu an tüm bildiklerimiz bir iş ilanına dayanıyor olsa da Google’ın artık bu işletim sistemi ile bir yol gitmesini bekliyoruz. Zira Fuchsia 5 yaşına girdi ve görevinin tam olarak ne olacağı hala belirsiz.
Android kimin oda Google? Ne saçma Gezegen.
Androidde donma, takılma gibi problemler bulunduğundan bahsediliyor; dahası bu işletim sisteminin masaüstünde de kullanılması söz konusu olabilir. Öyle araştırmadan etmeden saçma deyip geçmeyin.
Android ve iOS ile başa çıkamaz elbette.