Reklam

Google Gözümüzün İçine Girecek!

20
Reklam

Hafta başında Google, Android Wear’ı duyurarak Android ile yapılabileceklerin ucu bucağı olmadığını göstermişti. Şimdi ise daha fazlasıyla karşımızda: gözlükten sonra, çok alıcılı kontakt lens devri!

Patent başvurusundaki görselde gösterilen kontakt lensin üzerinde üç adet fotodiyot mevcut. Fotodiyotlar, aldığı ışık seviyesine göre durum değiştirebilen elektronik parçalardan başkası değil. Peki gözün içinde bunların ne işi var?

Reklam

Cevabı çok basit: göz kırpmayı bir giriş yöntemi olarak kullanabilmek için. Yani akıllı telefonunuza veya başka bir akıllı veya giyilebilir cihaza göz kırparak komut verebilirsiniz. Hatta işi abartıp Mors alfabesiyle mesajlaşabilirsiniz bile.

Aslında daha pratik kullanımlarına bakacak olursanız, televizyon başında uyuyakaldığınızda televizyon siz uyuyunca kapanabilir, bu sayede elektrikten tasarruf etmiş olursunuz.

Şimdiye kadar göz kırpmayı bir giriş yöntemi olarak kullanabilmek için harici kamera içeren çözümler kullanılıyordu, ancak Google’ın bu patentinde iş tamamen değişiyor. Üstelik kontakt lensin içindeki tek sensör ışık sensörü de değil: basınç sensörü, sıcaklık sensörü, iletkenlik ve elektrik alan sensörleri de mevcut.

Google bu patenti tam olarak nasıl kullanır bilmek zor. Belki akıllı kontakt lens üretmek için kullanır, belki Google Glass ile birleştirir. Tabii cevaplanmamış bir sürü soru var, örneğin lensin gücünü neden alacağı. Gözünüzü şarja mı takacaksınız?

:: Çok sensörlü kontakt lensler sizce kullanışlı olur mu?

20 Yorum

  1. SDN bu tarz Sci-Fi’ları çok seviyor. Yılda iki kere birebir aynı haberi yapıyor. Tabiki içerikte güncel değişmeler oluyor. Ama SDN yazarları bu lensten istiyor!!!

  2. "Teknoloji" olarak takdire şayan, fakat aklıma da eskilerden bir şarkı getirmiyor da değil. Hani diyordu ya "al aşkını sok gözüne gözüne".

  3. friendly Nickli Üyeden Alıntı
    Bi an yanlış okudum, lan! dedim noluyor..
    Neyse sorun yokmuş..

    Ufak çaplı bir kalp krizi

  4. ışık ile enerji üretebilir veya birşekilde gözyaşı sıvısını enerji kaynağı olarak kullanır kim bilir

  5. İnsan vücudu zayıf bir elektirik üretir bu sayede dokunmatik ekranlarınız kullanabiliyorsunuz aynı zamanda 35-36 derece vücud sıcaklığı’da enerji ihtiyacını karşılama potansiyeline sahip günden güne donanımların tükettiği elektirik degerleri düşüyor

  6. Belki bir gün körlüğün de çözümü bulunur. Göz tansiyonu olan birisi olarak, bu tarz gelişmeleri yakından takip ediyorum. İnşllah gözümüz açılır, ne dersiniz?

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version