Apple’ın iMessage uygulamasına rakip olarak geliştirilen Google Mesajlar uygulaması artık daha güvenli. Android cihazlarda RCS mesajlaşma olanağı tanıyan uygulamanın güvenliği için kritik bir adım atıldı. Yeni güncelleme ile test edilen uçtan uca şifreleme özelliği, mesajlarınızı karşı tarafa şifrelenmiş şekilde göndermenizi ve almanızı sağlıyor.
RCS adı verilen özellik aslında Mesajlar uygulamasına özgü değil, bu sistem SMS’in daha modern hali olarak görülüyor. SMS ile emoji gibi eklemeler yapamıyorduk fakat bu sistem ile sorun ortadan kalktı.
Google Çeviri turistlerin işine yarayacak
Google Mesajlar uygulaması uçtan uca şifreleme kullanacak
WhatsApp ve Telegram gibi anlık mesajlaşma uygulamaları uçtan uca şifreleme denen bir yöntemi kullanıyor. Bu yöntem sizin “Merhaba” olarak gönderdiğiniz mesajı “#A$G29FxD” gibi karmaşık bir biçimde karşı tarafa iletiyor. Karşı tarafın istemcisi bu mesajı kendi yöntemine göre çözerek alıcıya asıl mesajı gösteriyor. Tabii ki bu işlem çok kısa sürede gerçekleştirilmiş oluyor. Google Mesajlar uygulaması da yeni güncellemeyle bu yönteme geçiş yaptı.
İnternet sitelerinde gördüğümüz “https” protokolü de buna benzer çalışmaktadır. SSL denilen bu yapı ile kredi kartı bilgileri veya kullanıcı giriş bilgileri şifrelenmiş bir şekilde gönderiliyor. Bu da kötü amaçlı kişilerin veriyi görmesini engelliyor. Bu sistem artık bir standart haline geldi ve yalnızca Google Mesajlar değil, birçok servis bu yönteme geçiş yaptı.
Hala şifrelenmemiş veri aktarımı gerçekleştiren uygulamalar genelde kullanıcılar tarafından kınanıyor. Eğer bir Google Mesajlar kullanıcısı iseniz daha güvenli sohbetler gerçekleştirebileceksiniz.
Sürekli Apple ürün ve servislerine rakip üreten Google kullanmayı nasip etme yarabbi
Örnek ver bakalım süreklisine sanki babasının şirketi. Google mapse rakip üretmek için 10 senedir madara olan Apple değil başka firma dimi? Sen kullanıcısın sana en ucuzu en iyi şekilde veren kimse onu seçer geçersin. Boş yapma
Youtube, Gmail, Haritalar, Google search (arama), Google Drive, Earth, Google çeviri vs. vs. onlarca servisleri hergün hepimiz kullanıyoruz bu neyin kafası?.
YouTube harici kullandığım başka bir Google servisi yok bilip bilmeden boş konuşma.