Google’ın uzun bir süre ardından duyurduğu ilk orta-üst segment arası telefonu Google Pixel 3a XL, bu videomuzdaki inceleme konuğumuz oldu. Özellikle tasarım konusunda Google Pixel 3 ile benzer detaylara sahip olan Google Pixel 3a XL özellikleri ile de dikkat çeken bir model oluyor. İşte Google Pixel 3a XL inceleme videosu!
Google Pixel telefonları için yeni güncelleme geldi
Google Pixel 3a XL inceleme
Pixel 3a XL, özellikle kamera ve batarya performansıyla ön plana çıkıyor. Arkada tek kamerası olmasına rağmen yazılım desteğiyle oldukça başarılı işler çıkarmayı başaran telefon, selfie çekmeyi seven insanların kalbini de kazanmayı başarıyor.
Şimdi dilerseniz lafı daha fazla uzatmadan sizleri Google Pixel 3a XL inceleme videomuzla baş başa bırakalım. İyi seyirler…
Google Pixel 3a XL tasarım özellikleri
Tasarım konusunda Google’ın Pixel 3 modelleriyle oldukça benzer bir tasarıma sahip olan telefon, plastik malzemenin hakim olduğu bir kasayla bizleri karşılıyor. Plastik olması sebebiyle de diğer telefonlara göre daha hafif olan telefonun ağırlığı ise 167 gram şeklinde.
Bunun yanı sıra telefonun kalınlık tarafına baktığımızda ise 8.2 mm değerinde bir kalınlığının olduğunu görüyoruz. Kenarları gittikçe incelen bir telefon olmadığından bu kalınlık rahatlıkla hissedilebiliyor.
Arka yüzeyde bir kısmı parlak, bir kısmı mat olan plastik malzemenin tercih edildiği Pixel 3a XL modelinin arkasında tek kamera, LED flaş ve parmak izi okuyucusunu görüyoruz.
Birçok güncel akıllı telefon modelinde ekran altı parmak izi okuma sensörleri kullanılırken Pixel 3a XL’nın parmak izi okuyucusu arka tarafta yer alıyor. Ancak parmak izi okuyucusunun gündelik kullanımda, gerek konumu, gerekse performansı bakımından herhangi bir rahatsızlık vermediğini belirtebilirim.
Telefonun ses kısma ve yükseltme tuşları ile birlikte güç tuşu, sağ tarafta yer alıyor. Ayrıca güç tuşunun turuncu renkte olması tasarımda dikkat çeken detaylardan bir tanesi daha oluyor. Bu tuşların diğer akıllı telefon modellerine nazaran biraz daha sert yapıda olduğunu söyleyebilirim.
Sol tarafta ise bizleri SIM kart slotu karşılıyor. Bu slotun yanında maalesef bir MicroSD kart okuyucu yer almıyor.
Pixel 3a XL modelinin üst tarafında ise 3.5 mm jak girişi yer alıyor. Bu girişi, Pixel 3 modellerinde görememiştik fakat Pixel 3a modellerinde kulaklık girişinin yer aldığını görüyoruz.
Alt tarafta ise USB Type-C ve hoparlör ızgaralarını görüyoruz. Bu hoparlör ızgaralarından birinin gerçekten hoparlör olmadığını da belirtmemizde fayda var. Oraya yalnızca tasarım amaçlı konumlandırılmış.
Ayrıca telefon stereo hoparlör sistemine ev sahipliği yapıyor. Bir hoparlör USB Type-C girişinin yanına konumlandırılırken diğer hoparlörün aynı zamanda ahize işlevi görüyor.
Google Pixel 3a XL ekran özellikleri
Google Pixel 3a XL, 6 inçlik bir ekrana sahip. 18:9 formatında OLED panelde üretilen bu ekran Full HD+ çözünürlüğü de beraberinde getiriyor. Bu 6 inçlik ekran için Full HD+ çözünürlüğünün gayet ideal olduğunu söyleyebiliriz. Ekran bu çözünürlük ile birlikte 403 ppi değerinde bir piksel yoğunluğu sunuyor.
Ekranın koruma tarafında ise genelde akıllı telefon modellerinde gördüğümüz Gorilla Glass teknolojisi yerine Asahi Dragontrail Glass teknolojisi kullanılıyor. Cam, bir haftalık deneyimde herhangi bir çizilmeye maruz kalmadı.
Google Pixel 3a XL donanım özellikleri
Telefonun kalbinde Qualcomm’un güncel ve orta-üst segment arasına konumlandırdığı Snapdragon 670 işlemcisi yer alıyor. Bu işlemciye ise Adreno 615 grafik birimi eşlik ediyor.
Pixel 3a XL Geekbench 4 testinde tekli çekirdekte 1609, çoklu çekirdekte ise 5179 puan almayı başarıyor.
İşlemcinin yanı sıra telefonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili hafızaya yer verildiği görülüyor. Ve telefonun başka varyasyonu bulunmuyor. Bu yüzden 64 GB depolama alanı, uzun süreli kullanımlarda kullanıcıya yetersiz gelebilir.
Cihaz, AnTuTu testinden ise 158.216 puan alıyor.
Google Pixel 3a XL kamera özellikleri
Bu telefonun en dikkat çekici tarafı kamera marifetleri. Arkada ve önde birer kamera ile desteklenen telefonun arkadaki kamerası 12 megapiksel çözünürlüğüne ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip. Bu kamera ile ikinci bir kameraya ihtiyaç duymadan portre fotoğrafları da çekebiliyorsunuz. Ayrıca bu kamerada OIS desteği de mevcut.
Telefonun ön tarafındaki kameranın bizlere sunduğu çözünürlük ve diyafram açıklığı ise, 8 Megapiksel ve f/2.0 şeklinde. Ön kamera ile de portre fotoğrafları çekebiliyorsunuz. Fakat ön kameranın portre konusunda arka kameraya göre biraz daha düşük performans sergilediğini görüyoruz.
Kameraların video performansına bakacak olursak arka kamera, 4K çözünürlüğünde saniyede 30 kareye kadar videolar çekebilirken Full HD çözünürlüğünde saniyede 120 kareye kadar videolar çekebiliyor. Ön kamera ise Full HD çözünürlüğünde saniyede 30 kare videolar kaydedebiliyor.
Google Pixel 3a XL batarya özellikleri
Pixel 3a XL’ın batarya tarafında 3.700 mAh kapasiteli bir pil yer alıyor. Bu pil yaptığımız Geekbench testinde 7 saat 20 dakikalık bir ekran açık süresi sunmayı başardı. Bunun gayet iyi bir değer olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.
Ayrıca telefonun kutusunda 18 Watt’lık bir şarj adaptörü çıktığını da belirtelim. Bu şarj adaptörü ile birlikte telefon, 1 saat içerisinde yaklaşık yüzde 70 şarj olabilirken, 1 saat 47 dakikada tam şarj olmayı başarıyor.
Google Pixel 3a XL fiyatı
Google Pixel 3a XL şu anda ülkemizde resmi olarak satışta değil. Fakat farklı farklı yerlerde farklı fiyatlarla satışa sunulduğunu görüyoruz. Tabii, Türkiye’de satılan bu cihazların yurtdışından getirildiğini belirtelim. Cihazın yurtdışı satış fiyatı ise 479 dolar şeklinde.
Google Pixel 3a XL teknik özellikleri
Ekran: 6 inç, OLED, 1080 x 2160 piksel, 402 ppi
İşlemci: Snapdragon 670 (2×2.0 GHz 360 Gold & 6×1.7 GHz Kryo 360 Silver)
Grafik Birimi: Adreno 615
RAM: 4 GB RAM
Depolama: 64 GB depolama alanı,
Arka Kamera: 12.2 Megapiksel f/1.8, 28mm (geniş açı), 1/2.55″, 1.4µm, OIS, dual pixel PDAF
Ön Kamera: 8 Megapiksel f/2.0, 24mm (geniş açı), 1.12µm
Pil: 3.700 mAh
İşletim Sistemi: Android 9 Pie
Bağlantı: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5, NFC, USB Type-C
Boyut ve ağırlık: 160.1 x 76.1 x 8.2 mm, 167 gram
Güya hakkı bey mediamarkt ceo su ile röportaj yaptı ceo görüşüyoruz dedi ama neredeyse 9 ay geçti üstünden hala bır gelişme yok en azından sitelerde ithalatçı garantili olarak gelse de kullanabılsek
Yani şimdi bu 479 dolar adamların para birimlerine göre bizdeki 479 TL gibi mi oluyor… Ne güzel Türkiye beee…
Aynı telefon aynı donanimlar ile sadece android yüklü versiyonuyla farklı firmalarda 180-200 dolar iyi soygun bu . . .
değmez abi ya LG alcan ya da APPLE .. htc wildfire kullanıyorum
Merhabalar, samsung a70 kullanıcısıyım fakat telefonumdan pek memnun değilim özellikle kamera performansından bir etiketi veya üzerinde çalıştığımız ürün kodlarını çekerken pro moda geç odaklama yap beyaz ayarı renk tonlaması falan derken vakit geçiyor. Almanyada yaşadığımı göz önünde bulundurduğumuzda Pixel ailesinin 3 modelini düşünüyorum 3 xl bana göre değil, a70 ile kamera performansında mükemmel farklılar ortaya koyacagı kesin pil testindede kafa kafaya sonuçlar veriyor aylık olarak 30 euro ödemeye değermi onu merak ediyorum yani burdaki fiyatı 849 euro, ona bakarsak galaxy s10 689 euro fakat taksit seçeneği yok biraz kafam karışık önerilerinizi alabilir miyim?