Google’ın bugün düzenlediği etkinlikte Pixel 4′ modelinin yanı sıra tanıtımı gerçekleştirilen bir diğer telefon Pixel 4 XL oldu. Google Pixel 4 XL özellikleri ve tasarımı gibi detaylar daha önce elde edilen bir cihaz sayesinde sızdırılmıştı.
Bu nedenle özellikler beklendiği gibi çıkarken, bilinmeyen detaylarda etkinlikte netleşmiş oldu. Gelin, şimdi Pixel 4’e kıyasla daha büyük bir ekrana ve daha büyük bir bataryaya sahip olan telefonun detaylarına yakından bakalım.
Google Pixel 4 XL özellikleri ve fiyatı
Yukarıda belirttiğimiz gibi Pixel 4 XL’ın Pixel 4’e kıyasla daha büyük bir ekran ve batarya ile gelmesi dışında neredeyse tüm özellikler aynı. Google’ın yeni amiral gemisinin 6.3 inç büyüklüğündeki AMOLED ekranı QHD+ çözünürlük sunuyor.
Ekranın 90 Hz yenileme hızına ve 553 ppi piksel yoğunluğuna sahip olduğunu belirtmeliyiz. Cihaz gücünü Snapdragon 855 işlemciden alıyor. Bu yıl amiral gemilerinin vazgeçilmezi olan Snapdragon 855, 2.84 GHz hızında çalışan ve Adreno 640 GPU’ya ev sahipliği yapan sekiz çekirdekli bir işlemci.
6 GB RAM’in yer aldığı telefon, 64 GB ve 128 GB olmak üzere iki farklı depolama alanı sunuyor. Pixel 4 XL küçük kardeşi ile aynı kameraya sahip. Arka tarafta 12 Megapiksel çözünürlüğünde f/1.7 diyaframa sahip ana kamera yer alıyor.
Optik ve elektronik görüntü sabitleme ile güçlendirilen kamera, Pixel Neural Core ve Google’ın görüntüyü iyileştiren özel algoritmalarını kullanıyor. Bu kameraya 16 Megapiksel f/2.4 diyaframa sahip telefoto kamera eşlik ediyor.
Cihazın ön tarafında ise 8 Megapiksel çözünürlüğünde f/2.0 diyaframa sahip olan kamera yer alıyor. Ön kameraya eşlik eden derinlik algılama sensörü sayesinde yüz kilidi ve öz çekimlerde büyük bir avantaj elde ediliyor.
Telefon 1080p çözünürlükte 120 FPS, 4K çözünürlükte 30 FPS video kaydı gerçekleştiriyor. Bunlara ek olarak Pixel 4’ün en dikkat çekici özelliklerinden birisi olan Motion Sense tüm ülkelerdeki kullanıcılara sunulmayacak.
Bunun nedeni ise Motion Sense özelliğin Project Soli adı altında geliştirilen radar teknolojisini temel alması. Bu gelişmiş radar teknolojisinin herhangi bir ülkede kullanılabilmesi için yetkili kurumlardan izin alınması gerekiyor. Motion Sense’nin sunduğu avantajları örnekler ile açıklamak gerekirse;
Telefonun alarmı çaldığında elinizi yana doğru döndürerek ekran üzerinde kaydırma hareketi yapmanız yeterli. Telefonunuz çaldığında ise susturmak için elinizi ekranın üzerinde kaydırmanız yeterli. Dinlediğiniz bir müziği değiştirmek istediğinizde ise mimikleriniz ile bu işlemi gerçekleştirmeniz mümkün.
3700 mAh’lık bataryadan beslenen ve 18W hızlı şarj desteği olan Pixel 4 XL beklendiği gibi Android 10 işletim sistemi ile kutudan çıkıyor. 75.1 x 160.4 x 8.2 mm boyutlarındaki telefonun ağırlığı 193 gram.
Google Pixel 4 XL fiyatı
Google Pixel 4 fiyatı 899 dolar olarak belirlendi. Ülkemizde satışa sunulmayacak olan cihaz için ABD’deki kullanıcıların ön siparişleri alınmaya başlandı.
Pixel telefonları seviyorum lakin ülkemizde satılmaması (Android One Projesi) bizler için dezavantaj ..
Yerelde Apple resmi olarak senelerdir var peki Google cihazları neden yok.. kim getirecek.. 🧐⁉️
Koca bir çöp yığını tasarımı dahi eski telefonları andırıyor hiç beğenmedim.
Hani fiyatlar
Üst çerceve sanki kızaklı telefon gibi duruyor tasarım olmamış ya
Samsung A20’nin ekranı bu bu cihazdan biraz daha büyük. Samsung A20 ile oyun oynuyorum, müzik dinliyorum, film izliyorum, resim ve video çekiyorum. Bu cihaz kahve pişiriyormu, yemek yapıyormu, bulaşık yıkıyormu veyahut işe bizim yerimize gidip çalışabiliyormu? Evet bunlari Samsung A20’de yapamiyor 🙂 sadece gönlüm iphone 11 pro max’te gerisi tüm akıllı telefonlar aynı benim için.
Batarya zayıf degilmi sizce en az 4000 olması lazımdı
Bu tasarımla abd de bile satılmaz.
Çerçeve cumhuriyeti o ne
900 dolara isteyip böyle kötü bir tasarım yapmayı nasıl başarıyorsunuz.
En çirkin amiral gemisi olmuş. Ekran kasa oranı berbat. Parmak izi yok. Fiyatta yüksek. Tercih meselesi ama kesinlikle almazdim. S10 ve p30 serisi varken işi çok zor
Bence dünyanın en çirkin telefonu olmuş.
Tasarımı leş donanımsal özellikleri leş fakat yazılım kısmında çok iyi olduğu için satacaktır bu cihaz
Ülkemizde satılmayacakmış, hatırım kaldı! 😀
türkiyede satılmayan telefonun reklamını niye yaparsınızki..
Neden ülkemizde yıllardır google telefonları satılmıyor acaba?! En son nexus 5 almıştım o döneme göre çok iyiydi. Eminim ki pixel modeller de iyidir ama artık resmi olarak alamıyoruz. Bunun sebebi nedir?!
6.3ekran büyük mü şimdi?
6.8’ler çıktı Google!
En az 7 inç olmalıydı!
Tasarımı HTC elemanları mı yaptı acaba? Bu kadar çirkin telefon yapmak ciddi çalışma gerektirir. Saygı duydum adamlara.
Önden LG g6 arkadan iPhone 11
işlemci harici cihazı köşeye bırakın çöp olmuş tasarım nedir ya hangi velet çizmiş bunu 😀
Kıyaslamak için söylüyorum S10+ 7.8 mm kalınlığa, 4100 mah bataryaya ve 178 gram ağırlığa sahip. Pixel 4 XL 3700 mah bataryaya, 8.2 mm kalınlığa ve 193 gram ağırlığa sahip.
Google’ın sens özelliği HTC patentleri üzerinde geliştirildi. Ayrıca el hareketleri için kullanılan radar sensörlerinden dolayı telefonda daha büyük bir pil ve ekran kasa oranları büyütülemedi. Google kesinlikle kullandığı teknolojiler ile her ürünün de yenilik getiriyor. Ancak belirtmek isterim ki amaç model çıkartmak değil. Pixel 5 Serisinde kamera sayısının artacağını, bataryanın büyüyeceğini işlemcinin değiştirileceğini ve artık e-sim’e geçileceğini Söylemem erken olmayacak. Diğer yenilikler için bir kaç ay beklemeniz yeterli.
Ben şuan pixel 4 xl den yazıyorum Kanada da yaşıyorum önceki telefonumda 3 xl Di gerçekten mükemmel bir telefon ve kamera tamam tasarım olarak bir Samsung değil ya yazılımsal ve özellik olarak 10 Samsung alın pişman olmazsiniz vede emin olun sonra telefonunuz da pixel serisi olur .
Türkiyede neden satışa sunulmuyor?
Pixel 4 xl hakkında kısa bir malumat vereyim;
1-)Türkiye Pazarında olmayacak.
2-)Cihazda herşey kamera değildir,pixel’den midesi bulunanlar bilir.
3-)iOS kadar stabil beklemeyin,ama diğer androidlerden daha akıcıdır.
4-)Bunu Türkiyeye getirtip satan satıcıların istediği rakamlar çok komik,ütopik seviyededir.
5-) IMEI atma dedğiniz olay bu cihazlar da yoktur,kanıp almayın,karşınızdaki muhtemelen sahtekardır.
6-)Pixel 4 xl fiyatı şu an düşüşü görmüştür.Sıfır kapalı kutu TL bazında 3.750 TL, 2.el olarak da bin-1200 TL arasında bile yurt dışında bulmanız mümkündür.! Türkiye’de kayıtlı,garantisi dahi olmayan cihazlar 5 binden başlıyor el insaf diyorum.
7-)Kamerası da muadil cihazlara göre o kadar abartılacak seviyededir demek yanlış.Üç aşağı beş yukarı aynıdır.
😎 Türkiye’de kullanacak kişinin bu cihazların kronik sorunu olduğunu, garantiden faydalanmayacagını,üç kağıtcılar yüzünden kazık fiyata alacagını,kayıt sorununu sadece kendi üzerine olan pasaportla çözeceğini bilsin,uyarsa alsın.
9-)Cihazı yurt dışı forum siteleri üzerinden araştırın,öyle can sıkacak sorunları,trde çözemeyebilirsiniz.
10-)GOOGLE PİXEL 4 XL SAHİBİYİM
Arkadaş 3.750 TL demiş,eksik ifade etmiş.4 xl 64 gb olanı 499 dolar,yani doların çıkmasına rağmen 3.462 tl’ye tekabül ediyor.Katılıyorum,bende almak istedim ama böyle fahiş bir ticaret olamaz uzak durmak lazım,herşey beklenebilir böyle satıcılardan..
Google pixel 4 xl radari turkyada çalışıyor mu