Reklam

Google Play’den Android uygulamalarına sıfat yasağı

9
Reklam
asdasdas

Kullanıcıları sahte Android uygulamaları tuzağından uzak tutmaya çalışan Google Play, Android uygulama isimlendirmesi için yeni kriterler belirledi. Buna göre uygulama isimleri sadeleşecek.

Google Play, uygulama isimlendirme için süre verdi

Uygulama isimlendirmeleri özellikle Android için çok abartılı ve rahatsız edici olabiliyor. Kullanıcı güvenini de sarsan bu duruma Google Play yeni bir çözüm getirdi.

Google’ın 3 aylık kazancı dudak uçuklattı

Google, Android uygulamaları isimlendirmesi için belirlediği yeni kriterleri Android geliştirici blogunda açıkladı. Buna göre  Android uygulamaları isimlendirmeleri için 30 karakter sınırı geldi. Aynı zamanda isimlendirmede özel karakter ve abartılı sıfat kullanımı da yasaklandı. Yani en iyi, en çok, en güzel ve ücretsiz vb. şeklinde olan sıfatlar kullanılamayacak.

Reklam

Uygulama isimlendirmeleri için emoji kullanımı, marka adı olmadığı sürece tamamen büyük harflerle yazım da yasaklanacak. Yine uygulama adlarına sıfatlar dışında şimdi indir gibi teşvik edici yönergeler de eklenemeyecek.

google play isimlendirme, android uygulama isimlendirme, uygulama isimlendirme, android uygulamaları, google play
Google Play, uygulama isimlendirmeleri için yeni kriterler belirledi

Google bu yeni kriterler sayesinde kullanıcıları sahte Android uygulamalarından da uzak tutmayı planlıyor. Bu sahte uygulamalar için diğer bir önlem ise ön izleme sayfasına geldi. Uygulamanın içeriğini özetleyen, resim ve videolarla destekleyen bu alanın da yanıltıcı olmaması gerekiyor.

Uygulama geliştiricilerin, yeni Google Play isimlendirme politikası sonrası açıklama bölümlerinden, uygulama isimlendirmelerine yeniden göz atması ve kriterler uygun hale getirmesi gerekecek.

Yeni Google Play politikaları için firma uygulama geliştiricilere süre de tanıdı. Buna göre yeni kriterler yılın ikinci yarısında yürürlüğe girecek. Google yeni politikası için geliştiricilere daha fazla süre tanıyıp tanımayacağı ise belli değil.

Google Play‘de değişim sinyalleri 

Google’ın son yıllarda başını en çok ağrıtan konu ise sahte Android uygulamaları. Özellikle çok indirilen ve aranan uygulamaları hedefleyen sahte uygulamalar için yolun sonuna gelmiş olabiliriz.

Google Play hamburger menüsü de kısa süre önce değişti

Google, son yıllarda Android uygulama marketini daha da kullanışlı hale getirmeye çalışıyor. Bu anlamda son olarak Google Playde yıllardır değişmeyen açılır hamburger menü de yakın bir zamanda tarihe karıştı.

Uygulama marketi ilk olarak 2008 yılında Android Market adıyla ortaya çıktı. Daha sonra ise uygulama marketi  2012 yılında Play Store adını aldı. Son olarak uygulama marketinin adı Google Play olarak değişti.  Bugün Google Play milyonlarca Android uygulaması ve oyununa yer veriyor.

Siz ne düşünüyorsunuz, Google Play yeni isimlendirme politikası sahte uygulamaları engelleyebilir mi? Yorumlarınızı bekliyoruz.

9 YORUM

  1. Her önüne gelen uygulama yüklüyor google play’e zibilyon tane dandik gereksiz uygumala olmasa aynı steam gibi en iyileri ayrı yeni ve popüler olanları ayrı bir yere toplasa çok daha iyi olur bence. Birde şu yorum yapma olayında el atmalılar bir insan niye yorumu öne çıksın diye random atar anlamıyorum. Hele bide başıma gelecek işlerden google sorumludur diye yorum yapanlarda çok. Ya huawei ya apple. Gerisi pişmanlık.

    • ilk söylediklerin doğru fakat en sonda söylediğin yanlış ya Huawei ya apple gerisi pişmanlık demen çok saçma çünkü Samsung, Xiaomi, Oppo vs. bunlar gayette güçlü telefonlar ve performans testlerinde de baya iyiler hatta apple bunlardan geri kalıyor araştırırsan görebilirsin Huawei güzel marka ona lafım yok ve burada ki konu ile en son yazdığın yazının birbiri ile alakası yok

      • En son yazdıklarımın aslından alakası var. Demek istediğim toxic kitlenin Huawei ve Apple da az olması ve market kalitesi anlamında söyledim.

  2. Uygulamaların/Oyunların yorum kısımlarına da güncelleme gelmesi gerektiğini düşünüyorum, random/komik olmayan espiriler yerine uygulama veya oyunların neresinin iyi, neresinin kötü olduğunu eleştiren yorumlar görmek lazım. Yakında bu kısma da el atacaklarını umuyorum.

Yorum Yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version