Uygulama marketleriyle ilgili zaman zaman bazı çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar sonucunda ortaya ilginç sonuçlar çıkıyor. Son olarak Sydney Üniversitesi ve CSIRO tarafından iki yıl süren çalışmasının sonucunu açıkladı. Ortaya çıkan verilere göre, Google Play Store içinde tehlikeli uygulama sayısı oldukça dikkat çekti.
Google Play Store tehlikeli uygulama sayısı açıklandı
Android dünyasının uygulama marketi olan Google Play Store’da 1 milyona yakın uygulama var. Tahmin edeceğiniz gibi bu uygulamaların bir kısmı iyi niyetli değil. Kötü amaçlı yazılımların da yer aldığı mağazada son yapılan çalışmayla 2.040 adet tehlikeli uygulama tespit edildi.
1 milyon uygulamanın hepsini inceleyen araştırma bunun için makine öğrenmesini ve sinir ağlarını kullandı. Oluşturan algoritma uygulama mağazasındaki en popüler 10.000 uygulamaya benzer metin açıklaması ve görseli olan uygulamaları tespit etti. Algoritma burada 49.608 adet potansiyel tehdit buldu.
VirusTotal kullanılarak söz konusu uygulamaların 7.246 adedi kötü amaçlı olarak işaretlendi. 2.040 adedinin ise sahte ve yüksek riskli olduğu ortaya çıktı. Ayrıca uygulamaların 1.565 adedinin en az beş hassas izin istediği, 1.407 adedinin ise reklam yerleştirmeleri yaptığı açıklandı.
İncelenen uygulamaların çoğu uygulama marketinden kaldırıldı. Google ekibi, uygulama askıya alma oranının yüzde 66’ya yükselttiğini belirtti.
Sonra neden app store’a geçtim oluyor.
Eee hani uygulama Adları ?
App store’a da gecsek fayda etmez bi ara app store da da sahte uygulamalar vardi kaldirdilar o yuzden dikkatli olalim
Play çöpstore
Lan sayana kadar kaldırın işte :d ..d.d
İsimleri aciklansa iyi olurdu.
Kaldırsınlar işte neymiş tespit tespitten sonra kaldırın işte mağazadan uygulamaları
Aptoide candır hocam.
İndirmezsin olur biter. Android marketin avantajları daha fazladır. Dikkatli olacaksın herşeye atlamayacaksın.
Facebook