Teknoloji devi Google, bugün yayınladığı bir blog gönderisinde Play Store ‘un 2021 yılında kapatılan zararlı uygulama ve hesapların verilerini paylaştı. Geçtiğimiz yıl gizlilik için birçok yenilik sunan şirket, ek olarak bu yıl Veri Güvenliği özelliğini piyasaya sürdü.
Google Play Protect de kullanıcılarının cihazlarına yüklemek istediği zararlı görünen Play Store uygulamalarını önceden kontrol ederek güvenlik kontrolünden geçiriyor. Ayrıca cihaza önceden yüklenmiş uygulamaların da zararlı olup olmadığını kontrol ediyor. Peki, Play Store geçtiğimiz sene kaç tane zararlı uygulamayı ve hesabı kapattı? Haberin detaylarına hep birlikte göz atalım.
Google’ın gelirleri düştü: Enflasyon, savaş ve reklam baskısı
Google, milyonlarca zararlı uygulamanın yayılmasını engelledi!
Play Store’da bulunan 1.2 milyon zararlı uygulama, gizlilik politikalarını ihlal ettiği gerekçesiyle Google tarafından kapatıldı. Teknoloji devi, 2021 yılında yine 190 bin kötü niyetli ve 500 bin terk edilmiş hesabı da kapattı.
Google’ın gizlilik politikaları, Android 11 ve sonraki sürümlere geçiş yapan uygulamaların yüzde 98’ini hassas API’lere ve kullanıcı verilerine erişimi azalttı. Şirket, kullanıcı verilerinin güvende kalmasını sağlamanın en iyi yolunun verilere erişim sınırlandırması getirmek olduğunu düşündüğünü paylaştı.
Google, geçen yıl çocuklar için olan uygulamalarda Reklam Kimliği’nin toplanmasına izin vermedi. Tüm kullanıcılarının, uygulamadan bağımsız olarak Reklam Kimlik’lerini tamamen silmesi için izin verdi. Firma, Tensor işlemcilerde yer alan Güvenlik Çekirdeği ve Güvenlik Merkezi dahil olmak üzere bütün Pixel akıllı telefonlarda güvenlik konusunda çalışma yaptı.
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi Yorumlar kısmında ya da SDN Forum‘da belirtebilirsiniz.
Telefonumda Google her şeyini kontrol ediyo ama zararlı uygulamaları anlamiyo teşekürler google
Madem öyle sizde ios gibi yapın olay storedaki uygulamaları siz yapın o kadar para kazanıyorsunuz paranizmi yok