İnternet dünyasının en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen Google, aynı zamanda dünyanın en büyük ilk 10 şirketinden beri. Her gün yaklaşık 8,5 milyardan fazla aramaya ev sahipliği yapan uygulama, aslında bir internet tarayıcısından çok daha fazlası. İşte Google tarihi ile ilgili bilmeniz gerekenler.

Google kaç yaşında ve kim tarafından kuruldu?

Google; Chrome, Maps, Translate, Earth ve YouTube gibi popüler hizmetlerin haricinde aynı zamanda Android işletim sisteminin de sahibi. Ancak şirketin bu kadar büyük bir erişim ağına ulaşmasının en büyük faktörü Google Arama olarak bilinen arama motoru oldu.

AB’den ültimatom: Meta, Google ve Twitter hesap verecek

AB’den ültimatom: Meta, Google ve Twitter hesap verecek

Avrupa Birliği deepfake için sosyal medya platformlarına ültimatom verebilir. İşte teknoloji şirketlerini bekleyen cezalar.

Ağustos 2021’de yapılan araştırmaya göre internette toplamda 1,88 milyar web sitesi bulunuyor. Google’ın bunların ne kadarına indeksleme yaptığı (Arama üzerinden erişilebilir hale getirdiği) belli olmasa da, Google’ın her geçen gün daha da büyüdüğünü göz ardı etmemek lazım.

Günümüzde Google Arama olarak bildiğimiz arama motoru aslında ilk olarak Stanford Üniversitesinin web sitesinde yayınlanmıştı. Yani Google isimli hizmet, erişime ilk açıldığında üniversitenin arama motoru olarak görev yapıyordu.

Ancak kısa sürede diğer üniversitelerin de arama motoru haline gelen Google, kısa süre içerisinde üniversitelerden bağımsız bir platform haline geldi. Google Inc. firması 4 Eylül 1998’de Larry Page ve Sergey Brin tarafından kuruldu

2004 yılında halka açılan şirket, 2015 yılında Alphabet firmasını Google’ı bir yan kuruluş haline getirdi. Halihazırda Alphabet şirketinin alt hizmetlerinde Waymo, Google ve DeepMind gibi birbirinden bağımsız firmaların olduğunu söylemek mümkün.

Google’ın ayrıca yıllar içerisinde oldukça dikkat çeken satın alımlar yaptığını belirtelim. Şirket, 2006’nın başlarında YouTube’u 1.65 milyar dolara satın aldı. Android’i ise 2005 yılında 50 milyon dolara kendi bünyesine kattı.

Siz Google tarihi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.