Google ve Game Factory’den oyun girişimlerine destek
Google, son dönemde Türkiye’de hızlı bir gelişim ivmesi yakalayan mobil oyun ekosisteminin büyümesine verdiği desteklere bir yenisini ekledi. Bu kapsamda Google ve Game Factory‘nin başlattığı Game Factory Booster programı, erken aşama mobil oyun girişimlerine, büyüyüp dünya pazarlarına açılma yolunda hızlandırma desteği verecek ve onlara ihtiyaç duydukları çok yönlü eğitimleri alma ve mentörlük hizmetinden yararlanma olanağı sunacak.
Game Factory Booster başvuruları 14 Aralık’a kadar sürüyor!
Yüksek gelişim potansiyeli taşıyan ve gelecek vaat eden oyun girişimleri, Game Factory Booster programı kapsamında başlangıçtan mezuniyet ve demo gününe kadar altı ay boyunca kendilerine özel hazırlanan kapsamlı çevrim içi eğitim ve mentörlük desteklerinden yararlanacak.
Çevrim içi eğitimlerin başlıkları arasında, oyun yaratma, yayınlama, ölçeklendirme ve oyun stüdyosu işletme gibi geniş bir yelpazedeki teknik, görsel, oyun tasarımı ve iş stratejisi ve yönetim konuları yer alıyor. Game Factory Booster, mobil oyun kuluçka programı katılımcılara, Google çalışanlarından ve endüstri uzmanlarından Google’ın ürün kredileri ve mobil oyun endüstrisi için sunduğu Google Ads, Firebase, Google Cloud, Play Store, AdMob, Looker, Open Match, Play Games Services gibi ürün ve hizmetleri konularında bilgi edinme olanağı da sunacak.
Program hakkında bilgi veren Google Geliştirici İlişkileri takımından Barış Yesugey şunları söyledi:
“Ülkemizde son yıllarda mobil oyun ekosistemi tüm dünyada dikkat çeken, gurur verici bir başarı ivmesi yakaladı. Google Türkiye olarak bu alanda var olan büyük potansiyelin ortaya çıkmasına destek olmak için çeşitli programlar yürütüyoruz. Bu kapsamda ülkemizde Gaming Growth Lab’i 2020 yılı içinde hayata geçirmiştik. Şimdi de Game Factory ile Game Factory Booster kuluçka programı ile erken aşamadaki mobil oyun girişimlerine destek vermeyi amaçlıyoruz.
Halihazırda prototip bir oyun yaratabilen, bunu geliştirmek isteyen ve kendine güvenen tüm ekipleri bu programa başvurmaya davet ediyoruz. Google Türkiye olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da oyun sektörünün gelişimine ve dünyaya açılmasına katkıda bulunmayı, bu alandaki girişimcilerin yanında olmayı sürdüreceğiz”.

Game Factory kurucu ortaklarından Murat Kahraman ise program hakkında şunları söyledi:
“Ülkemizin mobil oyunlarda son dönemde yakaladığı başarının, sahip olduğumuz potansiyelin halen küçük bir bölümünü yansıttığını düşünüyoruz. Önemli bir yetenek havuzumuz var ve bu ekiplerin doğru kaynaklara ulaşabilmesini sağladığımız sürece bizleri daha fazla başarı hikayeleri bekliyor. Game Factory olarak kurulduğumuz günden beri birçok oyun stüdyosunun hayata geçmesine olanak sağladık ve bağımsız stüdyoların daha iyi oyunlar yapabilmeleri için yardımcı olmaya çalıştık. Şimdi Game Factory Booster programıyla Google Türkiye ile birlikte bu desteğimizi bir adım ileriye taşıyacağız ve oyun girişimcilerimizin küresel başarılarında yanlarında olacağız.”
Programa yapılacak başvuruların değerlendirmelerinde, oyunun bulunduğu gelişim fazı, niteliği, ekip yapısı ve büyüme potansiyeli gibi noktalar öncelikli olarak dikkate alınacak. Başvurular programında web adresindeki başvuru formu üzerinden, 14 Aralık 2020 tarihine kadar devam edecek.
FIRSAT ÜRÜNLERİ

" Google ve Game Factory’den oyun girişimlerine destek konulu haberimizde ShiftDelete.Net olarak sizlere Google ve Game Factory’den oyun girişimlerine destek ile ilgili son gelişmeleri aktarmak istedik. Hemen yukarıda Google ve Game Factory’den oyun girişimlerine destek ile ilgili yorum ve görüşleri inceleyerek sizlerde yorum bırakabilirsiniz. "
Popüler Haberler
- 1
MIUI 12.5 açık beta 28 Xiaomi modeli için geldi
- 2
WhatsApp’tan ilk geri adım!
- 3
BiP ve Yaay kullanıcılarına internet müjdesi
- 4
ABD yasağına Xiaomi'den ilk açıklama!
- 5
Xiaomi'den ABD'nin 'kara liste' hamlesine cevap
- 6
Samsung kutu içeriğini aşamalı olarak azaltacak
- 7
Çöpe Bitcoin atan adamdan astronomik bağış teklifi
- 8
En değerli mobil oyunlar açıklandı! İşte zirvedekiler
- 9
Signal mesajlaşma uygulaması çöktü mü? İşte detaylar
- 10
Microsoft Teams yeni özelliğe kavuşuyor
En yeni Videolar
- 1
ABD yasağına Xiaomi'den ilk açıklama!
- 2
Ofisi dumana boğduk, Mia Air ile kurtulduk!
- 3
Galaxy S21 Ultra inceleme: Dünya ile aynı anda
- 4
MSI Stealth 15M oyun dizüstü bilgisayarını inceledik!
- 5
Mehmet Demirkol ile Samsung TV sohbeti!
- 6
HP ZBook Create G7 incelemesi
- 7
BİM'den 219 TL'ye oyuncu faresi! SteelSeries Rival 3
- 8
Instagram da WhatsApp gibi 'hain' çıktı (Video)
- 9
3 boyutlu yazıcıyla Xbox kolundan uçak simülatörü yaptık
- 10
Hangi uygulama ne kadar verimizi alıyor? (Video)
Forumdan Son Başlıklar Tümü
En Yeni İncelemeler Tümü
- 1
2020'de en çok kazanan YouTuber: Ryan Kaji
- 2
Ucuz çizim tableti! Xiaomi Wicue 11 inceleme
- 3
Kendisini AirPods Pro zanneden 109 liralık kulaklık!
- 4
Xiaomi Mi Robot Vacuum inceleme!
- 5
BİM'den 250 liralık kulaklık alırsanız ne olur?
- 6
Asus TUF Gaming A15 inceleme!
- 7
MSI Optix MAG322CQR oyuncu monitörünü inceledik!
- 8
Apple bilgisayarların geleceği! (Video)
- 9
A101'de satılacak Huawei Band 4 özellikleri neler?
- 10
Oppo Reno4 inceleme - Tasarıma bayıldık!
- 11
Ortalığı dağıtacak Fuji X-S10 inceleme! (Dünyada ilk)
- 12
Oppo Reno4 Pro inceleme ve özellikleri!
- 13
Bilgisayarı soğuttuğunu iddia eden vakum!
- 14
11 yaşındaki Kerem'in oyun kolu incelemesi
- 15
Huawei Freebuds Pro inceleme